IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Equity markets in Israel remained resilient, with benchmark indices hitting record highs despite continued deadly missile strikes exchanged with Iran for the fourth straight day.
    Без думи просто.

Коментар

• Опитвам някакви други варианти, ама цените са луди. Явно вече всички са приели, че американусите ще правят поредното клане. Дотолкова, че направо наистина може да е отразено в цената вече. Нещо, останало сравнително евтино за хедж?

Коментар

• Терзиев е прав за петрола , късничко е и да спайкне още на горе . Не е оправдано Ратиото риск печалба

Писах за възможно дъно в темата на 18. 04.

18.04.2025, 18:44
        [ATTACH=CONFIG]n4264896[/ATTACH]

Като чели Петрола удари дъно и в случая чукна точно диагоналната съпротива,
        Въпроса е дали при по сериозна корекция при златото , няма да продължи да пълзи на долу по диагоналната съпротива.

https://x.com/EDMONDDANTES618
        Last edited by Майстора233; 18.04.2025, 18:58.

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
          Защо не петрол?
          1. Щото имам доста
          2. Щото за същата възвръщаемост с нафтовите фючърси е по-скъпо.
          3. Щото при панически разпродажби дори нафта и златото ще слизат.

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

Вече е 100%, че тия изроди американусите ще бомбят Иран. Поне да го направят преди падежа, че да има файда за портфейла. Почвам да си мисля, че ще го направят минутка след като ми изтекат спредченценцата.
            Защо не петрол?
            destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

20 парчета виксче 22/26 за 18ти
              Вече е 100%, че тия изроди американусите ще бомбят Иран. Поне да го направят преди падежа, че да има файда за портфейла. Почвам да си мисля, че ще го направят минутка след като ми изтекат спредченценцата.

Коментар

Колеги, смятам че пазарчето е неоправдано, направо неприлично оптимистично. Ако след 10 минути при отваряне СиП-а рипне, а нафтата и злато слязат, заслужава си един залог на късо и на дълго на виксче.
                20 парчета виксче 22/26 за 18ти

Коментар

Колеги, смятам че пазарчето е неоправдано, направо неприлично оптимистично. Ако след 10 минути при отваряне СиП-а рипне, а нафтата и злато слязат, заслужава си един залог на късо и на дълго на виксче.
                  Пазарът нагоре но и Флоу Трейдърс нагоре, странна работа
                  destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Колеги, смятам че пазарчето е неоправдано, направо неприлично оптимистично. Ако след 10 минути при отваряне СиП-а рипне, а нафтата и злато слязат, заслужава си един залог на късо и на дълго на виксче.

Коментар

• Първоначално изпратено от Diskesuper Разгледай мнение
                      Колеги как играете покачващи се цени на нефта/ то беше ясно че Израел ще удари Иран/ купих GUSH но той се покачи процентно по-малко от цената на нефта /не мога да купувам опции и фючърси и разни други екзотики/.

Е, то без деривати е леко несериозно. Все пак малките играчи и офшорния добив са все едно лост на нефта. Може и да погледнеш мненията назад. Струва ми се, че тука някой често даваше конкретни идеи в сектора,

Коментар

• Колеги как играете покачващи се цени на нефта/ то беше ясно че Израел ще удари Иран/ купих GUSH но той се покачи процентно по-малко от цената на нефта /не мога да купувам опции и фючърси и разни други екзотики/.

Коментар

Да, Торото е фъшкия. Не може да прехвърлиш акциите. Но зависи колко ти е голям акаунта. Ако играеш с малки суми, отвори си направо нов в Trading 212 и полека избирателно разкарвай акциите в etoro-то. Ако продаваш на -, няма данък. Но най-чист и бърз вариант е продаваш всичко и прехвърляш парите
                          Да , но за да продам всичко и да ги прехвърля , първо трябва да минат през моята сметка нали така? По голямата част от акциите са на + , но не е нещо уау. Не знам какво разбирате под голям акаунт. Купувам регулярно и гледам да не се нахвърлям на 1 път освен ако не е нещо моментно на ,,далавера" В началото се подлъгах в еторо , но сега искам да си открия нов акаунт и да си продължавам там до край. Избрах ИБ като по надежден и с добри условия брокер , но Traiding 212 не съм го проучвал. Мисля , че ИБ е добре , защото не се знае след време може и аз да започна да ,,трейдвам,, , а не искам пак да откривам нови акаунти.
                          Благодаря за отделеното време !

Коментар

• Първоначално изпратено от go6ko0o Разгледай мнение
                            Здравейте , колеги! Имам няколко въпроса като начинаещ инвеститор към по опитни хора като Вас. В момента инвестирам в платформата на Еторо предимно в дивидентни акции , като за сега само купувам без да продавам. Не съм от типа инвеститори които купуват и продават , а и не мисля че все още съм достатъчно подготвен за това. Та на въпросите , мисля да сменя платформата на Еторо и да започна да инвестирам в Интерактив брокърс , но не съм сигурен как да започна. Доколкото разбрах не мога да прехвърля акциите си от Еторо в ИБ , някой по запознат може ли да потвърди дали това е така? Ако със сигурност не мога , да продам ли всичко в еторо , да изтегля парите и с тези пари да купя същите акции в ИБ? Освен , че най вероятно ще трябва да се плати данък има ли нещо друго ?
                            Другото което обмислям като вариант е да си оставя каквото имам в Еторо и да започна от 0 в ИБ. Какво мислите Вие? Всеки съвет и мнение е добре дошло
                            Благодаря!
                            Да, Торото е фъшкия. Не може да прехвърлиш акциите. Но зависи колко ти е голям акаунта. Ако играеш с малки суми, отвори си направо нов в Trading 212 и полека избирателно разкарвай акциите в etoro-то. Ако продаваш на -, няма данък. Но най-чист и бърз вариант е продаваш всичко и прехвърляш парите.

Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение

Алфата като цяло съква, повечето анализи са посредствени и почти не я чета напоследък
                            Във валю инвестора даже спряха всички нови анализи, защото всичко е брутален ИИ буламач.
                            Last edited by terziеv; 14.06.2025, 20:17.

Коментар

• Първоначално изпратено от keizer Разгледай мнение

Панда къде рисърчваш Европейските компании? Има ли подобен на Алфата сайт за Европейските компании? Как ги скрийнваш, откъде черпиш данните?
                              Основно Euronext за финанси и бизнес, после на сайта на компанията рисърч рипорти и презентации. Не ги скрийнвам - или попадам на някоя интересна новина или анализ в субстак или хващам определен пазар и почвам една по една от А до Я. Много времеемко, ама да намериш 2-3 качествени бизнеса е достатъчно. Алфата като цяло съква, повечето анализи са посредствени и почти не я чета напоследък

Коментар

• Здравейте , колеги! Имам няколко въпроса като начинаещ инвеститор към по опитни хора като Вас. В момента инвестирам в платформата на Еторо предимно в дивидентни акции , като за сега само купувам без да продавам. Не съм от типа инвеститори които купуват и продават , а и не мисля че все още съм достатъчно подготвен за това. Та на въпросите , мисля да сменя платформата на Еторо и да започна да инвестирам в Интерактив брокърс , но не съм сигурен как да започна. Доколкото разбрах не мога да прехвърля акциите си от Еторо в ИБ , някой по запознат може ли да потвърди дали това е така? Ако със сигурност не мога , да продам ли всичко в еторо , да изтегля парите и с тези пари да купя същите акции в ИБ? Освен , че най вероятно ще трябва да се плати данък има ли нещо друго ?
                                Другото което обмислям като вариант е да си оставя каквото имам в Еторо и да започна от 0 в ИБ. Какво мислите Вие? Всеки съвет и мнение е добре дошло
                                Благодаря!

Коментар

Working...
                                X