IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
    не се правя на интересен, просто ми гръмна компютъра и от телефон ми е куцо да пиша - за акциите на thungela в Лондон става въпрос. кюмюр с лихвен/дивидентен арбитраж, който печели дори на тези цени. Ще свалят лихвите 100%. В ibkr имаш 5,7%, а дивидентът ще е >10%. Без извънредния.

Но истинската причина е, че двама гурувци почнаха да я пъмпват и съответно придойдоха купувачи. Не е някой микрокап, но сравнително лесно се манипулира. Купих за 5000 лири, искам поне да удвоя залога.

нямаше да се чудите, ако ми следяхте тватъра.

====

Освен това, направо утепах рибата. Първата цифра на портфейла вече е друга, та вече ме помръзва да правя пари. Теорията, че митата са бичи, а не мечи за пазара вече е лема. Да не говорим, че продължава принудителното борсово "инвестиране" - още една от основните ми идеи.

Горното е вече факт, а не предложение.
    Африкански копач на въглища с проблемни мини при пренасищане на пазара? Не ми звучи като добра идея
    destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• не се правя на интересен, просто ми гръмна компютъра и от телефон ми е куцо да пиша - за акциите на thungela в Лондон става въпрос. кюмюр с лихвен/дивидентен арбитраж, който печели дори на тези цени. Ще свалят лихвите 100%. В ibkr имаш 5,7%, а дивидентът ще е >10%. Без извънредния.

Но истинската причина е, че двама гурувци почнаха да я пъмпват и съответно придойдоха купувачи. Не е някой микрокап, но сравнително лесно се манипулира. Купих за 5000 лири, искам поне да удвоя залога.

нямаше да се чудите, ако ми следяхте тватъра.

====

Освен това, направо утепах рибата. Първата цифра на портфейла вече е друга, та вече ме помръзва да правя пари. Теорията, че митата са бичи, а не мечи за пазара вече е лема. Да не говорим, че продължава принудителното борсово "инвестиране" - още една от основните ми идеи.

Newborns To Get $1,000 'Trump Accounts'
      * $1,000 from the Treasury Department for every child
      * The money must be invested in a broad stock market index
      * Parents will be eligible to contribute up to $5,000 annually, including up to $2,500 tax-free from a parent’s employer
      Горното е вече факт, а не предложение.
      Last edited by terziеv; Днес, 00:52.

Коментар

• Ха! някой ми продаде колче на SPRO на 5 за август за 0.05. Ще стане прекрасно ако има придобиване преди това
        destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от BSE Will Rise Разгледай мнение

Винаги стратегията ми е била buy & hold в swing стратегия. Предпочитам да купувам колове в по-дълбоко в парите и акции, след което да продавам колове.

Много ме замисляш с тези путове. Още повече предвид рисковете в света и фазата, в която се намира пазара. Освен изброените, имаш ли и други фаворити с очакван срив в цените? Ще се радвам да споделиш. Определено мисля, че сега е супер момент за покупка на путове на губещи компании.
          Coreweave и Carvana са големи шитни, но голям хайп. Ако купя путове, ще са дълбоко OTM

Коментар

• Първоначално изпратено от BSE Will Rise Разгледай мнение

Моята цел не е да се доказваме един на друг, а в дискусия да стигнем до баланса.
            Ясно е, че компанията е супер волатилна и търговията с нея повече граничи с хазарт. От изброените от мен компании по-долу, тази е от най-рисковите.

Нито аз, нито ти знаем дали в следващите месеци ще подпишат още договори с Наса или с други големи ключови компании, във връзка с оперативната им дейност.
            За мен тук е по-скоро игра на вероятности.
            Друга тема е, че при 4$ страйк, при 40 млн акции, имаш 160 млн. паз. капитализация. Отнесени към малко над 1000 биткойна, стигаш до 158к цена на биткойн, което е има няма още 30%-35% ръст на цената там.

В момента имаш inverted triangle, което на база на изследвания има 52% вероятност за ръст. в комбинация с предходните гапове и доджитата на седмична, може би вероятността за корекция до 9-10$ на акция се увеличава.
            Ако пробият и затворят над neckline-a на 7.10 - 7.25 и стигнат 9-10$ за акция, вероятно и аз ще си купя и аз пут опции, но не на 4$, а може би на 7$-8$ страйк и с падеж 01.2026 г., колкото да хеджирам акциите, които държа, докато продавам високи колове. IV% е сравнително висок и правя между 1 и 2% на месец с краткосрочните продажби на колове. Не виждам смисъл в момента да продавам путове и да си увеличавам потенциално експозицията, без да съм видял потвърждение за пробив над 7.10 - 7.25.
            Какъв баланс? Бях булиш преди повече от 4г защото се ъплистваха, имаха нов COO и големи планове с нов завод. Оттогава нищо не са постигнали и сега минават на биткойн като струват над 2x биткойна, който държат. Изобщо не е рисково, бъдещето е ясно и е само надолу. Въпросът е дали си струва премията, която плащам за този шит, демек дали ще падне достатъчно бързо защото с къси не се заигравам.

https://seekingalpha.com/article/443...ok-for-startup

During Q1 2021, KULR spent $486,000 on marketing and advertising and stock-based compensation rose by $376,000 due to the appointment of Chief Operating Officer Keith Cochran. I like this appointment as Cochran has serious credentials. He was most recently Senior Vice President of Jabil Green Point's (NYSE:JBL) Global Business Units in Singapore. This is a $3.7 billion revenue smartphone technology division.

Revenues should continue to grow rapidly in the near future thanks to the new high-capacity lithium battery pack products and KULR is moving into a new larger facility in San Diego. The latter is four times larger than the company’s current manufacturing operations.

За цената, имат 1,021 биткойна което е 120.2 милиона, ама това е купено и с дълг

https://kulr.ai/kulr-technology-grou...with-coinbase/

Иначе от отчета към Q1 - 2.4 милиона приходи, 9.4 милиона загуба (тук включваме копаене на биткойни). Equity само 89.7 милиона, а имаш и привелигировани акции. Наса и тем подобни глупости имаше и преди 4г, оттогава нищо

2.95x BV, ок имаш сега към 40 милиона акции, ъп от 35 милиона към март заради ATM ама пак е яко над BV. За теб може това да е нова, интересна и рискова компания, но за мен е 4г празни обещания и 3х спрямо биткойн. Защо просто не си купиш биткойн директно ако мислиш, че има бъдеще? KULR и да удвои, пак ще са надценени.

Путовете за януари в момента са безбожно скъпи, дори тези на 4 долара струват 0.70. може би защото е шит
            Last edited by Black and white cat-foot; 11.07.2025, 16:18.

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение

Нямам пари за путове на всяка шитня, фокусирал съм се върху LiveWire, GoPro и Navitas Semiconductor. И трите ги познавам добре, големи боклуци са
              Винаги стратегията ми е била buy & hold в swing стратегия. Предпочитам да купувам колове в по-дълбоко в парите и акции, след което да продавам колове.

Много ме замисляш с тези путове. Още повече предвид рисковете в света и фазата, в която се намира пазара. Освен изброените, имаш ли и други фаворити с очакван срив в цените? Ще се радвам да споделиш. Определено мисля, че сега е супер момент за покупка на путове на губещи компании.

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение

Айде купувам едно путче за Окт на 4 за 0.45. ако смееш, давай от другата страна, ако направя малко пари тук, приеми че си ми финансирал следващото ходене до Люлин бийч

Моята цел не е да се доказваме един на друг, а в дискусия да стигнем до баланса.
                Ясно е, че компанията е супер волатилна и търговията с нея повече граничи с хазарт. От изброените от мен компании по-долу, тази е от най-рисковите.

Нито аз, нито ти знаем дали в следващите месеци ще подпишат още договори с Наса или с други големи ключови компании, във връзка с оперативната им дейност.
                За мен тук е по-скоро игра на вероятности.
                Друга тема е, че при 4$ страйк, при 40 млн акции, имаш 160 млн. паз. капитализация. Отнесени към малко над 1000 биткойна, стигаш до 158к цена на биткойн, което е има няма още 30%-35% ръст на цената там.

В момента имаш inverted triangle, което на база на изследвания има 52% вероятност за ръст. в комбинация с предходните гапове и доджитата на седмична, може би вероятността за корекция до 9-10$ на акция се увеличава.
                Ако пробият и затворят над neckline-a на 7.10 - 7.25 и стигнат 9-10$ за акция, вероятно и аз ще си купя и аз пут опции, но не на 4$, а може би на 7$-8$ страйк и с падеж 01.2026 г., колкото да хеджирам акциите, които държа, докато продавам високи колове. IV% е сравнително висок и правя между 1 и 2% на месец с краткосрочните продажби на колове. Не виждам смисъл в момента да продавам путове и да си увеличавам потенциално експозицията, без да съм видял потвърждение за пробив над 7.10 - 7.25.

Коментар

• дауна и насдака много добре

Коментар

Обмислям да се включа в един леко ъндерграунд пъмп, който има и фундаментални основания. Обаче за целта трябва голям залог, иначе няма сми. Проклетията няма опции, а определено предпочитам марджина пред ДЗР.
                    Тикер? Да не е само на OTC?

Коментар

• Обмислям да се включа в един леко ъндерграунд пъмп, който има и фундаментални основания. Обаче за целта трябва голям залог, иначе няма сми. Проклетията няма опции, а определено предпочитам марджина пред ДЗР.

Коментар

• не само дъното фанах на насдака ами и върхо

хяхяхяхяхяхях

Коментар

• абе дауна що дигна до тука

Коментар

• що падна насдака ви

Коментар

С тръмпизма е свършено. Дори още пет мандата да управлява. Иначе човекът и родата направиха милиарди. А що толкова малко ме харесват - ми то всеки мрази красивите и умните.
                              То нищо не е вечно, ама какво му пречи да си изкара мандата и да прави още хаос? Иначе защо е на власт, препоръчвам някое клипче на Джонатан Пай. Просто конкуренцията са клоуни

https://www.youtube.com/watch?v=x0eq7VNCcYY

Коментар

• С тръмпизма е свършено. Дори още пет мандата да управлява. Иначе човекът и родата направиха милиарди. А що толкова малко ме харесват - ми то всеки мрази красивите и умните.

Коментар

Working...
                                X