Първоначално изпратено от terziеv
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
не се правя на интересен, просто ми гръмна компютъра и от телефон ми е куцо да пиша - за акциите на thungela в Лондон става въпрос. кюмюр с лихвен/дивидентен арбитраж, който печели дори на тези цени. Ще свалят лихвите 100%. В ibkr имаш 5,7%, а дивидентът ще е >10%. Без извънредния.
Но истинската причина е, че двама гурувци почнаха да я пъмпват и съответно придойдоха купувачи. Не е някой микрокап, но сравнително лесно се манипулира. Купих за 5000 лири, искам поне да удвоя залога.
нямаше да се чудите, ако ми следяхте тватъра.
====
Освен това, направо утепах рибата. Първата цифра на портфейла вече е друга, та вече ме помръзва да правя пари. Теорията, че митата са бичи, а не мечи за пазара вече е лема. Да не говорим, че продължава принудителното борсово "инвестиране" - още една от основните ми идеи.
Newborns To Get $1,000 'Trump Accounts'
* $1,000 from the Treasury Department for every child
* The money must be invested in a broad stock market index
* Parents will be eligible to contribute up to $5,000 annually, including up to $2,500 tax-free from a parent’s employerLast edited by terziеv; Днес, 00:52.
Коментар
-
Първоначално изпратено от BSE Will Rise Разгледай мнение
Винаги стратегията ми е била buy & hold в swing стратегия. Предпочитам да купувам колове в по-дълбоко в парите и акции, след което да продавам колове.
Много ме замисляш с тези путове. Още повече предвид рисковете в света и фазата, в която се намира пазара. Освен изброените, имаш ли и други фаворити с очакван срив в цените? Ще се радвам да споделиш. Определено мисля, че сега е супер момент за покупка на путове на губещи компании.destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
-
Първоначално изпратено от BSE Will Rise Разгледай мнение
Моята цел не е да се доказваме един на друг, а в дискусия да стигнем до баланса.
Ясно е, че компанията е супер волатилна и търговията с нея повече граничи с хазарт. От изброените от мен компании по-долу, тази е от най-рисковите.
Нито аз, нито ти знаем дали в следващите месеци ще подпишат още договори с Наса или с други големи ключови компании, във връзка с оперативната им дейност.
За мен тук е по-скоро игра на вероятности.
Друга тема е, че при 4$ страйк, при 40 млн акции, имаш 160 млн. паз. капитализация. Отнесени към малко над 1000 биткойна, стигаш до 158к цена на биткойн, което е има няма още 30%-35% ръст на цената там.
В момента имаш inverted triangle, което на база на изследвания има 52% вероятност за ръст. в комбинация с предходните гапове и доджитата на седмична, може би вероятността за корекция до 9-10$ на акция се увеличава.
Ако пробият и затворят над neckline-a на 7.10 - 7.25 и стигнат 9-10$ за акция, вероятно и аз ще си купя и аз пут опции, но не на 4$, а може би на 7$-8$ страйк и с падеж 01.2026 г., колкото да хеджирам акциите, които държа, докато продавам високи колове. IV% е сравнително висок и правя между 1 и 2% на месец с краткосрочните продажби на колове. Не виждам смисъл в момента да продавам путове и да си увеличавам потенциално експозицията, без да съм видял потвърждение за пробив над 7.10 - 7.25.
https://seekingalpha.com/article/443...ok-for-startup
During Q1 2021, KULR spent $486,000 on marketing and advertising and stock-based compensation rose by $376,000 due to the appointment of Chief Operating Officer Keith Cochran. I like this appointment as Cochran has serious credentials. He was most recently Senior Vice President of Jabil Green Point's (NYSE:JBL) Global Business Units in Singapore. This is a $3.7 billion revenue smartphone technology division.
Revenues should continue to grow rapidly in the near future thanks to the new high-capacity lithium battery pack products and KULR is moving into a new larger facility in San Diego. The latter is four times larger than the company’s current manufacturing operations.
За цената, имат 1,021 биткойна което е 120.2 милиона, ама това е купено и с дълг
https://kulr.ai/kulr-technology-grou...with-coinbase/
Иначе от отчета към Q1 - 2.4 милиона приходи, 9.4 милиона загуба (тук включваме копаене на биткойни). Equity само 89.7 милиона, а имаш и привелигировани акции. Наса и тем подобни глупости имаше и преди 4г, оттогава нищо
2.95x BV, ок имаш сега към 40 милиона акции, ъп от 35 милиона към март заради ATM ама пак е яко над BV. За теб може това да е нова, интересна и рискова компания, но за мен е 4г празни обещания и 3х спрямо биткойн. Защо просто не си купиш биткойн директно ако мислиш, че има бъдеще? KULR и да удвои, пак ще са надценени.
Путовете за януари в момента са безбожно скъпи, дори тези на 4 долара струват 0.70. може би защото е шитLast edited by Black and white cat-foot; 11.07.2025, 16:18.destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
-
Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
Нямам пари за путове на всяка шитня, фокусирал съм се върху LiveWire, GoPro и Navitas Semiconductor. И трите ги познавам добре, големи боклуци са
Много ме замисляш с тези путове. Още повече предвид рисковете в света и фазата, в която се намира пазара. Освен изброените, имаш ли и други фаворити с очакван срив в цените? Ще се радвам да споделиш. Определено мисля, че сега е супер момент за покупка на путове на губещи компании.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
Айде купувам едно путче за Окт на 4 за 0.45. ако смееш, давай от другата страна, ако направя малко пари тук, приеми че си ми финансирал следващото ходене до Люлин бийч
Моята цел не е да се доказваме един на друг, а в дискусия да стигнем до баланса.
Ясно е, че компанията е супер волатилна и търговията с нея повече граничи с хазарт. От изброените от мен компании по-долу, тази е от най-рисковите.
Нито аз, нито ти знаем дали в следващите месеци ще подпишат още договори с Наса или с други големи ключови компании, във връзка с оперативната им дейност.
За мен тук е по-скоро игра на вероятности.
Друга тема е, че при 4$ страйк, при 40 млн акции, имаш 160 млн. паз. капитализация. Отнесени към малко над 1000 биткойна, стигаш до 158к цена на биткойн, което е има няма още 30%-35% ръст на цената там.
В момента имаш inverted triangle, което на база на изследвания има 52% вероятност за ръст. в комбинация с предходните гапове и доджитата на седмична, може би вероятността за корекция до 9-10$ на акция се увеличава.
Ако пробият и затворят над neckline-a на 7.10 - 7.25 и стигнат 9-10$ за акция, вероятно и аз ще си купя и аз пут опции, но не на 4$, а може би на 7$-8$ страйк и с падеж 01.2026 г., колкото да хеджирам акциите, които държа, докато продавам високи колове. IV% е сравнително висок и правя между 1 и 2% на месец с краткосрочните продажби на колове. Не виждам смисъл в момента да продавам путове и да си увеличавам потенциално експозицията, без да съм видял потвърждение за пробив над 7.10 - 7.25.
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеОбмислям да се включа в един леко ъндерграунд пъмп, който има и фундаментални основания. Обаче за целта трябва голям залог, иначе няма сми. Проклетията няма опции, а определено предпочитам марджина пред ДЗР.destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеС тръмпизма е свършено. Дори още пет мандата да управлява. Иначе човекът и родата направиха милиарди. А що толкова малко ме харесват - ми то всеки мрази красивите и умните.
https://www.youtube.com/watch?v=x0eq7VNCcYYdestroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
Коментар