If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Bmy добавих аз. Съвсем малко, че няма пари. Trmd не бих пълнил на тези нива. За някаква бърза игра само става. Не е добро съотношението риск / печалба.
Thanks for the feedback.
Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа
седмичната съпротива от март месец върна Dow ...два дена само движения надолу и напълно в духа на тренда една къса ... впрочем образувал се е хубав head and sholders на 4 часа https://ibb.co/0GT1X40
Bmy добавих аз. Съвсем малко, че няма пари. Trmd не бих пълнил на тези нива. За някаква бърза игра само става. Не е добро съотношението риск / печалба.
Някой има ли представа ориентировъчно Hermеs на каква цена би коригирал още за вход ,аз го смятам на около 1900 2000/18% от последната най-вика цена от която коригира / спрямо предишните корекции ,за съпоставка на мнение питам ?
Търсих си къде да направя сефтето с къса пут опция -
нещо подценено, с растяща печалба за последните 3-4 години, с p/e под 10, с дивидент, с добри краткосрочни и дългосрочни перспективи.
И намерих... CMCSA.
Какво ли не му харесват колегите, че е толкова евтино на фона на всичко наоколо???
Аз пък на комкаст не им харесвам големият дълг в условията на големи лихви
Каква е парадигмата ти относно тази компания? Краткосрточна или дългосрочна позиция мислиш да откриваш? Дивиденти или капиталова ще гониш? какви са рисковете? Колко си склонна да загубиш? От отговорите на тези въпроси ще ти изкочи и подходящата дтрастегия с опциите.
Опциите са просто инструмент да си повишиш доходността и да си намалиш риска. Ключовото си е посоката на движение на даденият актив. Ако не върви в нашата посока, просто загубите ще са по-малки, но пак ще ги има.
Продадох колци на половината сребърни миньори за юни на около 30-40% извън парите. Много добри премии, не е нормална работата. Все едно до дни ще почне патакламата.
Подраних с един ши*ан ден. Премиите беха двойни вчера.
Преди това четеш кога плащат дивидент, че има риск да те упражнят около датата. Аз не съм печен като Петков и Терзиев, а и съм шубелия, затова използвам Bull put spread.
Ще го кажа с други думи това което колегата jori вече е обяснил: CALL и PUT са си различни животни. Както можеш да си къс или дълъг на CALL, така можеш да си къс или дълъг на PUT. Винаги купуваш по Ask цена, скъсяваш (продаваш) по Bid цена. В твоя случай си скъсил CALL до колкото разбирам. Късите опции са много опасни, взел си някаква премийка при продажбата, но няма лимит на възможната загуба. Можеш да затриеш целият акаунт и повече ако пазарът тръгне срещу тебе. За това никога не се продават CALL ако не притежаваш реално актива за същият обем, за да те покрие ако пазара отвори с голям гап нагоре. Ако си гол (само с Naked short CALL), при такъв гап можеш да загубиш много повече пари отколкото имаш в акаунта. Какво става в такъв случай? Ами брокера започва да те съди че му дължиш пари и повярвай ми, че ще те осъди безпроблемно.
Коментар