Някой освен мен държи ли WJG? Нови акции ли ще пускат?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от tetris12 Разгледай мнение
Използвам калкулатор от тук, optionstrat.com, разглеждам няколко варианта и се спирам на един
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеhttps://maritime-executive.com/artic...aign=GetSocial
Още от поредицата "отчаяна борба с дефлацията".
... отивам да заредя колата на цени от 2012 година https://bg.fuelo.net/prices/date/2012-12-27?lang=bg
Докато цените не се върнат на тези от 2015, за дефлация не може да се говори
https://bg.fuelo.net/calendar/week/2015/02?lang=bg
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеhttps://maritime-executive.com/artic...aign=GetSocial
... отивам да заредя колата на цени от 2012 година https://bg.fuelo.net/prices/date/2012-12-27?lang=bg
- 1 like
Коментар
-
China Pays Owners to Scrap and Replace Old Ships
Коментар
-
Alonso, гледаш плочкаджиите, но масово хората работят на смешни заплати, нищо че са бели якички. А във Варна добре че са морските, малко ИТ и това е - туризъм даже не ща да споменавам. Знаеш, че строителството е много циклично, винаги идва време майсторите да се молят "Айде бате дай някаква работа". Като се видим на кафе ще говорим
По темата: V shape възстановяване, още газ има в бул маркета, но това е първата голяма пукнатина, 2025 ще го ровим. Септември е гаден месец по принцип, а и несигурността по избора Харис-Тръмп влияе. AI темата изглежда изпържена, но NVDA яваш-яваш ще си направи нов top. Не очаквам голяма рецесия при това помпене на ликвидност от правителства, а сега и ЦБ се включват. Доларът ще пада още и пак ще почнат да го погребват- преждевременно, разбира се.
Имам TMDX 20%, AEM 15% /всеяден съм, не залагам само на тех-шит/. Като гледам днес ще направя нов опит да закача MSTR. Крайно време е биткойн да се размърда
Коментар
-
Първоначално изпратено от sunny Разгледай мнение
Значи...
продаваш опции на NVDA с кратък срок на изтичане и купуваш с по-дълъг срок, с една и съща сртайк цена, близка до текущата.
Ако IV се покачи 25 % от сегашното ниво, тогава опциите с дълъг срок ще им се повиши цената, краткосрочните ще се обезценят, и очакваш календарния спред да се удвои.
Очакваш ако цената на акцията на NVDA остане в диапазон от ±17%, стратегията ти да е на печалба.
Гледам има някакви калкулатори за опции, обаче... интересно... калкулатори ли ползваш или си имаш собствена система за оценка на опции???
Интересен ми е не резултата, а пътя до него...
Тестваш с различни стойности на IV и гледаш как се променя спреда, и с различни стойности на цената на акцията и пак гледаш спреда?
А нещо за производителността на труда да кажеш???
Сериозен ръст на необслужваните бързи кредити, показват последните данни на БНБ. Към края на юни 2024 г. лошите заеми достигат 404.2 млн. лева, като се увеличават с 21% (70.2 млн. лв.) в сравнение с края на юни 2023 г., а намаляват с 3.9% (16.6 млн. лв.) спрямо края на март 2024 година.
Домакинствата са изтеглили близо 4.100 млрд. лева бързи кредити, като за година те нарастват с 19.2% (658.7 млн. лв.). Спрямо края на март 2024 г. те се увеличават с 5.8% (224.9 млн. лв.). Това са предимно потребителски кредити, които възлизат на 3.968 млрд. лв. Те се увеличават с 21.2% (694.8 млн. лв.) на годишна база и с 5.4% (203.8 млн. лв.) спрямо края на март 2024 година.
Пък в US безработицата неочаквано се повишила, пък молбите за помощи неочаквано намалели. Аз лично очаквам скоро безработицата изведнъж да се повиши много...
Да, загубата на умения е чудовищна...
Изкуствения интелект както вдига производителността на едни, така успива други...
Бъдещето ще е страшно... като във филмите...
Едно време хората можеха да помнят телефонни номера, да направят супа с 2 зеленчука, женеха и се раждаха деца.
А сега... цяло едно ИТ поколение премина най-продуктивната си възраст, като непрекъснато си търсеше нова работа за повече пари, чудеше си на каква ексурзия да отиде и къде да си купи следващия апартамент... за семейства и деца да не говорим...
И... ако интернетът падне... умираме...
Изкуственият интелект вдига продуктивността на хората и води до масови съкращения. Променя се и индустриалната база - значително по-лесно автоматизации, оптимизации, иновации...
ИИ не спи, не иска да почива, да яде, не се разболява, и даже не иска заплата.
Нима може такива промени да минат без брутални сътресения???
Коментар
-
Първоначално изпратено от tetris12 Разгледай мнениеПонеделник мисля за NVDA ATM календар спред. Ако IV се покачи 25 % от сегашното ниво, цената на спреда ще се удвои в рамките на седмица, рейндж от +- 17% преди да излезе на червено.
продаваш опции на NVDA с кратък срок на изтичане и купуваш с по-дълъг срок, с една и съща сртайк цена, близка до текущата.
Ако IV се покачи 25 % от сегашното ниво, тогава опциите с дълъг срок ще им се повиши цената, краткосрочните ще се обезценят, и очакваш календарния спред да се удвои.
Очакваш ако цената на акцията на NVDA остане в диапазон от ±17%, стратегията ти да е на печалба.
Гледам има някакви калкулатори за опции, обаче... интересно... калкулатори ли ползваш или си имаш собствена система за оценка на опции???
Интересен ми е не резултата, а пътя до него...
Тестваш с различни стойности на IV и гледаш как се променя спреда, и с различни стойности на цената на акцията и пак гледаш спреда?
Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнение
очевидно се изравняваме с ЕС и затова трудът, услугите, ще се вдигат още.
Първоначално изпратено от Никола20 Разгледай мнениеНещо не се ориентирам какво предстои и започвам да затварям някои позиции.
Домакинствата са изтеглили близо 4.100 млрд. лева бързи кредити, като за година те нарастват с 19.2% (658.7 млн. лв.). Спрямо края на март 2024 г. те се увеличават с 5.8% (224.9 млн. лв.). Това са предимно потребителски кредити, които възлизат на 3.968 млрд. лв. Те се увеличават с 21.2% (694.8 млн. лв.) на годишна база и с 5.4% (203.8 млн. лв.) спрямо края на март 2024 година.
Пък в US безработицата неочаквано се повишила, пък молбите за помощи неочаквано намалели. Аз лично очаквам скоро безработицата изведнъж да се повиши много...
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеТова обаче се съчетава с чудовищната загуба на всякакви умения.
Изкуствения интелект както вдига производителността на едни, така успива други...
Бъдещето ще е страшно... като във филмите...
Едно време хората можеха да помнят телефонни номера, да направят супа с 2 зеленчука, женеха и се раждаха деца.
А сега... цяло едно ИТ поколение премина най-продуктивната си възраст, като непрекъснато си търсеше нова работа за повече пари, чудеше си на каква ексурзия да отиде и къде да си купи следващия апартамент... за семейства и деца да не говорим...
И... ако интернетът падне... умираме...
Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
Това е може би най-важният въпрос, на който човек трябва да си отговори, за да може да си сформира виждане относно очкванията си и съответно бъдещи позиции....
ИИ не спи, не иска да почива, да яде, не се разболява, и даже не иска заплата.
Нима може такива промени да минат без брутални сътресения???
Коментар
-
Първоначално изпратено от tetris12 Разгледай мнениеПонеделник мисля за NVDA ATM календар спред. Ако IV се покачи 25 % от сегашното ниво, цената на спреда ще се удвои в рамките на седмица, рейндж от +- 17% преди да излезе на червено.
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
Знам, че с радиоточка не се спори, ама заради децата:
[ATTACH=CONFIG]n4204660[/ATTACH]
Коментар
-
Първоначално изпратено от tetris12 Разгледай мнение
Купи ли от тях?
Коментар
Коментар