Нека и аз да се включа в дискусията ви. За да търгуваш дългосрочно е необходимо да имаш интуиция за това как ще се развият процесите във времето или интуиция за възможностите и стойността тук и сега. Това нещо не се придобива. Или го имаш по рождение и го развиваш да станеш добър или го нямаш. Това е. Същевременно краткосрочните движения се търгуват въз основа на сензорика. Това са усещания и затова за дей трейдинг сензорите се справят по-добре. В общи линии спора е очевидно по линия интуити сензорите където Мишо, Мариан и Кубрат са типични интуити а Терзиев е сензорит. Затова всеки не може да си представи, че другия може да се спечели по различен метод от този, който прилага. Представям си какво фиаско би било ако Терзиев се опита да търгува дългосрочно или Мишо почне дей трейдинг. Но все пак статистически погледнато почти всички задържали се над 20 години на пазарите са интуити логици. Такива като Терзиев идват и си отиват, което не означава, че нямат място на пазарите. Все още няма идея защо почти всички задържали са интуити логици. Дали е защото другите си губят парите или е защото другите губят интерес. Но все пак сензоритите са много важни за дългосрочните защото им дават ликвидност. В случай, че са само дългосрочни ще стане като БФБ. Всички застават от едната страна на бида или аска и няма насрещна страна. Оборота изчезва и всичко свършва. Така, че малко по-голямо уважение към цацата не е излишно. Все пак старите кучета се хранят с нея.
Явно съм в особено настроение след като пиша във форума. Айде лека и утре да ги разбиете.
Явно съм в особено настроение след като пиша във форума. Айде лека и утре да ги разбиете.
Коментар