Първоначално изпратено от ford_perfekt
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от TkilataII Разгледай мнение
Нищо лично. Обясни ми как купуваш на спот цена. Чувал съм, че това е размяна на определен актив срещу определена цена незабавно.
Нареждаш се на опашка пред Хенри Хъб с две от ония жълтите чанти. Ами не става. Трябва да са оранжеви. Ако случайно си улучил цвета, пълниш ги и се прибираш в България. Това ли си направил? Едва ли?
Ти измамно внушаваш, че някой може да си купи природен газ на спот цена днес и да го продадеш на спот цена януари.
Но не можеш. Сегашната спот цена е функция на фючърса с доставка септември.
Ако искаш да си купиш газ , който да продаваш зимата трябва да си избереш някой от тези фючърси в тази табличка:
https://www.barchart.com/futures/quo...futures-prices
Например януарския струва 3,38. Опа..... Те хората са се досетили, че тогава ще е по-скъп.
Значи за да спечелиш от днешна сделка от газ, който да продадеш тогава (зимата) Трябва днес да платиш 3,38 и да се надяваш тогава да е по-скъп.
А на днешната спот цена можеш само да си напълниш метанова уредба и то ако си връзкар.Last edited by Майстора233; 06.09.2024, 23:16.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
Може ли така безсрамно. Айде, интелект за анализ и синтез може и да не ти достига. Обаче спот цена на Хенри по дни с два клика излиза. Тука обсъждаме главно акции на американци и съответно това е най-използвания бенчмарк за тях.
Ако си мъж, САМ ТИ ще постнеш цената на съответните дати и ще се извиниш. Иначе с тая безсилна злоба минаваш в графа Петърчо.
Нареждаш се на опашка пред Хенри Хъб с две от ония жълтите чанти. Ами не става. Трябва да са оранжеви. Ако случайно си улучил цвета, пълниш ги и се прибираш в България. Това ли си направил? Едва ли?
Ти измамно внушаваш, че някой може да си купи природен газ на спот цена днес и да го продадеш на спот цена януари.
Но не можеш. Сегашната спот цена е функция на фючърса с доставка септември.
Ако искаш да си купиш газ , който да продаваш зимата трябва да си избереш някой от тези фючърси в тази табличка:
https://www.barchart.com/futures/quo...futures-prices
Например януарския струва 3,38. Опа..... Те хората са се досетили, че тогава ще е по-скъп.
Значи за да спечелиш от днешна сделка от газ, който да продадеш тогава (зимата) Трябва днес да платиш 3,38 и да се надяваш тогава да е по-скъп.
А на днешната спот цена можеш само да си напълниш метанова уредба и то ако си връзкар.Last edited by mibova; 07.09.2024, 09:32.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Напълни се с безсрамни самоизтъкващи се измамници навсякъде. Мамят понякога дори без причина. По навик.
Хубаво е да започнем да не го приемаме.
Или поне модераторите да отправят предупреждение, че съдържанието не е годно за лица под 18 години.
Има си достатъчно места в държавата ни специално обособени за лъжене. Няма да толерирам лъженето тук.
По отношение на цитираното:
Двете цени горе са били цени на различни продукти. Например 2,60 може да е било цена на газ с доставка септември, а 3,60 вероятно е било за газ с доставка декември. Били са различни продукти. Не е възможно да купиш едно нещо, а да продадеш друго. Дори и на пазара да отидеш, не можеш да купиш оранжерийни холандски домати, а след 3 месеца да ги продадеш, като розов български домат.
В случая Терзиев е възможно да направи такава сделка, само ако притежава танкер за втечнен газ и си къта газа при -162 градуса до ноември.
Това което е можел да направи е да си купи UNG на 26,80 на 22.07 и да го продаде за около 22.00 на 31-ви октомври. Тоест да реализира загуба от около 20% при около 50% поскъпване на следения продукт.
Ако си мъж, САМ ТИ ще постнеш цената на съответните дати и ще се извиниш. Иначе с тая безсилна злоба минаваш в графа Петърчо.
Last edited by mibova; 07.09.2024, 09:32.
Коментар
-
Благодаря, че припомняш поредния ми хит. Невероятно успешна игра. Буквално на сантиметри от дъното уцелих.
22.07 - 2,60
31.10 - 3.60
50% найс, а? Не ги изпускай този път.
- 1 like
Коментар
-
Благодаря, че припомняш поредния ми хит. Невероятно успешна игра. Буквално на сантиметри от дъното уцелих.
22.07 - 2,60
31.10 - 3.60
Хубаво е да започнем да не го приемаме.
Или поне модераторите да отправят предупреждение, че съдържанието не е годно за лица под 18 години.
Има си достатъчно места в държавата ни специално обособени за лъжене. Няма да толерирам лъженето тук.
По отношение на цитираното:
Двете цени горе са били цени на различни продукти. Например 2,60 може да е било цена на газ с доставка септември, а 3,60 вероятно е било за газ с доставка декември. Били са различни продукти. Не е възможно да купиш едно нещо, а да продадеш друго. Дори и на пазара да отидеш, не можеш да купиш оранжерийни холандски домати, а след 3 месеца да ги продадеш, като розов български домат.
В случая Терзиев е възможно да направи такава сделка, само ако притежава танкер за втечнен газ и си къта газа при -162 градуса до ноември.
Това което е можел да направи е да си купи UNG на 26,80 на 22.07 и да го продаде за около 22.00 на 31-ви октомври. Тоест да реализира загуба от около 20% при около 50% поскъпване на следения продукт.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от dollarman Разгледай мнение
22.07 - 2,60
31.10 - 3.60
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеКойто не накупи при това безумно натискане на нафтовиците, ще се яде задника от яд.
Last edited by dollarman; 05.09.2024, 18:25.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от TkilataII Разгледай мнениеКой ще плати космоса?
Землянските правителства нямат пари и са задлъжнели до уши.
А землянските потребители плащат, ама при доставка...на какво?
Коментар
-
Смесил си PVH и VFC. Ийстпак и Тимбърланд са марки на втората.
Между другото на мен по ми харесва втората. Най-вече заради Нордфейс и Ванс. И имам известно участие.
Но най ще ми хареса, като затворят безумната митническа дупка за Шейн и Тему
Шейн и Тему, какво да ти кажа - не съм влизал ни в едното ни в другото. Също и в Али. Даже и погрешка не съм им цъкнал на рекламите. Само дето единствения друг човек, когото познавам да е по същия начин е жена ми. Всички останали все нещо са купували, включително и нашите деца.
Нямам време да пиша повече в момента.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Никола20 Разгледай мнениеМного мислих тези дни. Мислех какъв тип компании биха били новите сензации от типа на Майкрософт и другите големи тех.
Манията по ИИ не ме хвана, а и имам чувството, че фондовете също изстинаха към ИИ и намаляват експозиците там.
Измислих, че новият голям потенциал е към космоса. Затова започнах позиции в долните две компании. Смятам първоначално да купувам до по 3.5% от портфейла за всяка. Ако сгънат стабилно ще добавям до още толкова проценти.
Имат вече опит и реални постижения и според мен инвеститорите няма да ги оставят да потънат.
Ако успеят да оцелеят, вярвам, че ще донесат много добра възвращаемост.
P.S.
Ако не греша, Съни търсеше компании с П/Е под 15. Днес попаднах по случайност на тези PVH Corp - NYSE: PVH.
P/E - 7.75, EPS - 12.47 според мобилната версия на Интерактив. Дрехи и аксесоари - Келвин Клайн, Томи Хилфигър, Ийстпак, Тимбърланд. Това са най-извесните на мен марки от портфолиото им.
Между другото на мен по ми харесва втората. Най-вече заради Нордфейс и Ванс. И имам известно участие.
Но най ще ми хареса, като затворят безумната митническа дупка за Шейн и Тему
- 2 Харесвания
Коментар
-
Много мислих тези дни. Мислех какъв тип компании биха били новите сензации от типа на Майкрософт и другите големи тех.
Манията по ИИ не ме хвана, а и имам чувството, че фондовете също изстинаха към ИИ и намаляват експозиците там.
Измислих, че новият голям потенциал е към космоса. Затова започнах позиции в долните две компании. Смятам първоначално да купувам до по 3.5% от портфейла за всяка. Ако сгънат стабилно ще добавям до още толкова проценти.
Имат вече опит и реални постижения и според мен инвеститорите няма да ги оставят да потънат.
Ако успеят да оцелеят, вярвам, че ще донесат много добра възвращаемост.
P.S.
Ако не греша, Съни търсеше компании с П/Е под 15. Днес попаднах по случайност на тези PVH Corp - NYSE: PVH.
P/E - 7.75, EPS - 12.47 според мобилната версия на Интерактив. Дрехи и аксесоари - Келвин Клайн, Томи Хилфигър, Ийстпак, Тимбърланд. Това са най-извесните на мен марки от портфолиото им.
Коментар
Коментар