IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Аз не успях да хвана gme колове на добра цена оня ден, но днес съм заредил за нормалните хартии. Под 39 влизам. Съветвам всички да хвърлят по някоя стотинка в този кладенец на късмета. Не съм го мислил като каката, не разбирам нищо от бизнеса на компанията, но в случая това е абсолютно без значение - играта е чисто борсова; никаква връзка с икономика, продажби, конзолни цикли и т.н.. Дори да загуби човек, после години ще разправя, че е участвал в една от най-големите далавери, която със сигурност ще даде някакво регулаторно отражение.

с други думи - ако борсата ви е скучна, значи не правите нещо като хората.

Коментар

• Първоначално изпратено от Д.Петков Разгледай мнение
      ...
      EDIT: Започвам да изграждам дълга позиция в SOLY (Soliton Inc), пред пробив са. За дългосрочно държане, таргет около $15.
      На 11.01.21г го обявих и в петък забравих да напиша, че SOLY излетяха. Който таковал - таковал! Но акцията има още доста ход, основния таргет $15 си е валиден, макар че най вероятно първо ще коригира. Аз ще съм пас до коронясването на Байдън, нека се поизбистри водата.

Коментар

• Днес било "Martin Luther King" Day, а аз се чудя що не мърдат котировките..........

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
          Някой правил ли си е сметката за ГАЗПРОМ ?
          Не става въпрос за спекула с 2-3 месечен хоризонт а за поне 3 г инвестиция.
          На чудна цена, с чуден дивидент и чудно бъдеще пред природния газ. Всичко зависи от СП2 и на коя борса ги купуваш. Американците ще обърнат света, за да спрат проекта. Самата компания е бетон, но една 3 г. инвестиция има много висок политически риск. Т.е. заменяш икономически риск за политически. Според мен си струва.

Коментар

• Някой правил ли си е сметката за ГАЗПРОМ ?
            Не става въпрос за спекула с 2-3 месечен хоризонт а за поне 3 г инвестиция.

Коментар

• Първоначално изпратено от intint Разгледай мнение

Пффф големия трейдър иска се завидни умения да избереш такава куца позиция, ако приемем че си я купил на дъното ( а ти не си ), дори СиП500 не може да бие, да не говорим за Насдак.
              Ко стана с 12те % всеки месец дето щеше да правиш в сънищата ли само.

Ако си погледнал и другата тема и аз писах за TSN и че съм взел:

"
              pantaleev:
              писа в тема | S&P 500 / NASDAQ | 03 ноември 2020, 20.47 ч.
              Ето нали искаш реално време. TSN 56.92 - 60 броя. ( пак поради същата причина която до сега говоря ... малък риск и без значение...
              "

Money съответно веднага ме оплю. Нямам нищо против момчето ... изглежда начетен ама си е очевадно че си има някакви психични проблеми.

TSN стигнаха до към 70$. Това са си 21-22%. SP500 е около 13-14% да кажем грубо в момента.

Аз нямам претенции да бия индексите .. но тогава когато се говореше за TSN според мен си беше добра оферта и със сравнително малък риск.

А пък и кой въобще е предполагал, че индексите ще са на такива нива в момента.
              Last edited by pantaleev; 17.01.2021, 20:50.

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

Аз съм близо 1/4 в храна (TSN ми е най-голямата позиция).
                Пффф големия трейдър иска се завидни умения да избереш такава куца позиция, ако приемем че си я купил на дъното ( а ти не си ), дори СиП500 не може да бие, да не говорим за Насдак.
                Ко стана с 12те % всеки месец дето щеше да правиш в сънищата ли само.

Коментар

• Защо, защо... Заради шубето. По-лесно е да пишеш и да съчиняваш, а като сгрешиш да сменяш със задна дата, за да може поне в мокрите си сънища да си голям трейдър

Първоначално изпратено от hazard Разгледай мнение
                  Добре, защо от март досега не намери начин да вкараш поне 2к лева реални в борсите ?
                  Дават лесни потребителски заеми, можеше да продадеш нещо старо, кола, фото апарат, телефон, или да вземеш назем от приятел, кредитна карта и т.н.
                  Досега да си ги направил х5.

Коментар

• Nasdaq имат други виждания за AMD

Коментар

• Първоначално изпратено от Зеления Разгледай мнение
                      Привет, Някой интересува ли се от компании за средно/дългосрочно държане от рода на храна? Например тези: BRF S.A. (BRFS) имаха проблеми жестоки проблем заради COVID кризата и имат възможност за възстоновяване. Какво мислите?
                      Аз съм близо 1/4 в храна (TSN ми е най-голямата позиция), но нямам никакви идеи за BRF. Ако споделиш какво си научил за тях, ще е супер. По принцип съм фен на бразилците; не са изцяло доларизирани, а и в момента не са надценени. Даже може да паднат още мънично покрай ковидиотщините и засилване на долара. JBSAY също стават, но вероятно ще паднат още малко. Това, което е кофти обаче е 15% данък при източника... За мой срам разбрах, че законът е променен покрай дивидентите на Ambev.

Иначе старите, големи и стабилни от сектора са сигурна дългосрочна инвестиция. Просто в момента са много скъпи. ADM, ANDE, BG, NTR, FLO са печеливши, дивидентни и вероятно ще катерят още нагоре, но не мога да се накарам да вляза/допълня на тези нива. За истински дългосрочно държане e CHS, но за жалост имат само привилегировани. Ако слязат на добра цена - скачай там. Изброените са значително по-сигурни от банков влог, особено FLO, която не е скочила до небето. Иначе от пакетираните/замразени има един кош нелоши, но нищо не е наистина на ангебот.

Като цяло в момента най-интересни са ми ТR (стабилни, стари, дивидентни, добър баланс, почти сигурна 15% капиталова за година) и PPC - подценена, проблемна, спрян дивидент, но почти невероятно да фалира.

Коментар

• Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение

и как точно не я уважих? Не разбрах и попитах за пояснение с цел да те разбера. Неуважение щеше да е ако не бях разбрала и игнорирала поста ти. Освен това не аз пращам хората у лево, а ти?.
                        Няма проблеми. Случва се хора да не се разбират при първи контакт.
                        Важното е, че намерихме нивото на което можем да се разбираме при нужда.
                        Макар и да е невербално.

Коментар

• Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнение

Аргументи са това. Очевидно не е прогноза за цената..
                          Положи малко усилие да уважаваш темата, моля.
                          и как точно не я уважих? Не разбрах и попитах за пояснение с цел да те разбера. Неуважение щеше да е ако не бях разбрала и игнорирала поста ти. Освен това не аз пращам хората у лево, а ти?

Първоначално изпратено от bokogega Разгледай мнение

Какво не и харесват на AMD?Тази корекция на дневна,която се е заформила ако стигне до 75 долара ще даде хубава възможност да се купи по евтино.
                          и аз това питам - кво и е на фирмата? Освен че не носи бързи печалби ( и загуби). За портфолиото на децата се интересувам от нискорискови инвестиции за дългосрочно държане, а не от новоизлюпени ракети с неясно бъдеще.

Коментар

на кой въпрос отговаряш с това
                            Аргументи са това. Очевидно не е прогноза за цената..
                            Положи малко усилие да уважаваш темата, моля.

Коментар

• Вие с глупости се занимавате, вместо да следите войната на gme фронта. Каката е за слушане определено. Кви сте тука - лъвове или мухльовци? Амд-та, етф-и, гей дружинки разни. После ще злобеете, че пак сте изтървали влака.

Коментар

Явно има различни тълкувания )) Intel топръв тръгнаха нагоре. AMD кой е казал, че нямат намерение да се развиват?
                                Какво не и харесват на AMD?Тази корекция на дневна,която се е заформила ако стигне до 75 долара ще даде хубава възможност да се купи по евтино.
                                Click image for larger version

Name:	Screenshot_2.jpg
Views:	1
Size:	36.4 КБ
ID:	3702610 Click image for larger version

Name:	Screenshot_3.jpg
Views:	1
Size:	79.9 КБ
ID:	3702611
                                Last edited by bokogega; 17.01.2021, 01:26.
                                "църна му земя - невеста, тънка му пушка - зълвица, я чифт пищови - девери"

Коментар

Working...
                                X