IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Ivetka Разгледай мнение
    Портфейлът се изчерпва с UNFI,. Купувам от пролетта от около 10$, но трейдвах малко около позицията и ако не бях щеше да е по-добре Тук съм само само с акции, но мисля да купя и leaps. Еветуално Януари 2022 страйк 10 или 12.5
    Тия са интересни. Имаш ли идея защо ръста им корелира с тегленето на големи дългосрочни заеми?

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

в ibkr е над 50% в момента!!!
      Да, но това не отразява точно което се получава. Нямам обяснение защо точно, макар няколко пъти да питам съпорта. В момента се получават около 9%. Миналия Април и Май като стигна 200% в платформата се получаваха ако не се лъжа над 50% ама аз тогава не се бях енролнала

Коментар

• Първоначално изпратено от Ivetka Разгледай мнение
        Предлагам наистина да се не джафкаме, а да използваме форума градивно за обмяна на мисли.

Ако съм обидила някого-съжалявам. Не е било това целта ми. Просто се издразних че ме нападат незаслужено, но не искам да се оправдавам.

За гладките мозъци е шега и препратка към wallstreetbets, но явно все още не сме на ниво самоирония

Та, за ГМЕ- вярвам че все още е дълбоко подценена. На този етап вярвам че има потенциал за многократен ръст, особено ако Ryan Cohen успее да трансформира и дигитализира бизнеса. Компанията, която той основа и впоследствие продаде CHEWY е със сходни приходи, а е оценена на 40млрд, ГМЕ е само на 2.5млрд.

Инвестицията не е за всеки, акцията е супер волатилна и може да причини много нерви. Настройте се и за дългосрочен хоризонт (поне година).
        За мен риск/възвръщаемост и изключително привлекателна и към момента е най-добрия на радара ми. Бизнесът (gaming) също много ми харесва и смятам че има огромно бъдеще.

В допълнение към горното- позицията дава възможност за реализиране на допълнителен регулярен доход -продажба на covered calls и лихва върху държаните от вас акции (стига да не са на маржин) платима ежедневно. В момента е около 10%, а миналия Април-Май стигна над 50%. Обикновено по общото събрание акциите намаляват, щото гласуващите ги изтеглят и лихвата се вдига. Около 70% от портфейла ми е в тази позиция, доскоро беше 90% ама продадох малко опции, щото волатилността е луда. Като падне, може би ще взема пак.

Втората ми по тежест позиция е PSTH, където влязох на $22.30. Имам акции и немалък брой credit spreads. Не е нещо кой знае колко интересно, но смятам че Акман няма да разочарова. Надявам се на Страйп или Старлинк, но ще видим. Очаква се Q1 да обяви таргет

Портфейлът се изчерпва с UNFI,. Купувам от пролетта от около 10$, но трейдвах малко около позицията и ако не бях щеше да е по-добре Тук съм само само с акции, но мисля да купя и leaps. Еветуално Януари 2022 страйк 10 или 12.5

Тва е от мен, следя още няколко позиции, но си трябват пари (ГМЕ ми е около 70% от портфейла).

Нищо от горното не е препоръка за инвестиране. Просто споделям мислите си.
        в ibkr е над 50% в момента!!!

сега сериозно- прави се история в момента. В wsb енергията е нещо невероятно. Само к някаква много груба секира може да бъдат спрени тия пичове. Абсолютна революция в реално време може да зяпате- тъпите пари как помитат пода с умните
        Last edited by terziеv; 19.01.2021, 23:55.

Коментар

• Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение

то не само това ми се каза. Много неща ми се казаха - едни се оказаха верни, други - грешни. Но ще се съгласиш че нито е нужно, нито е възможно да правя всичко, което се върти из виртуала. Когато Иветка спомена за тази акция беше преди месеци и с нея нищо не се случваше. Аз с къв акъл ще се юрна да инвестирам в акция, която ми е тотално непозната само от едно "Вервай ми - ще расте" без никаква друга аргументация от случаен виртуален юзер? Сега като видях че нещо почна да се случва с нея взех да се замислям дали па верно да не послушам потребителката, щото вече има някакви признаци, че може да е уцелила.
          Схвана ли сega дълбоката мисъл, която реално хич не е дълбока ама явно ти изпитваш затруднения да разбереш какво и защо.
          А ти послуша ли Иветка тогавa и купи ли я? Айде в реала е ясно, че не си. Ама поне на демото?
          Утре си освободете време да слушате Байдън - той ще раздава хурките следващите години.

Коментар

• Предлагам наистина да се не джафкаме, а да използваме форума градивно за обмяна на мисли.

Ако съм обидила някого-съжалявам. Не е било това целта ми. Просто се издразних че ме нападат незаслужено, но не искам да се оправдавам.

За гладките мозъци е шега и препратка към wallstreetbets, но явно все още не сме на ниво самоирония

Та, за ГМЕ- вярвам че все още е дълбоко подценена. На този етап вярвам че има потенциал за многократен ръст, особено ако Ryan Cohen успее да трансформира и дигитализира бизнеса. Компанията, която той основа и впоследствие продаде CHEWY е със сходни приходи, а е оценена на 40млрд, ГМЕ е само на 2.5млрд.

Инвестицията не е за всеки, акцията е супер волатилна и може да причини много нерви. Настройте се и за дългосрочен хоризонт (поне година).
            За мен риск/възвръщаемост и изключително привлекателна и към момента е най-добрия на радара ми. Бизнесът (gaming) също много ми харесва и смятам че има огромно бъдеще.

В допълнение към горното- позицията дава възможност за реализиране на допълнителен регулярен доход -продажба на covered calls и лихва върху държаните от вас акции (стига да не са на маржин) платима ежедневно. В момента е около 10%, а миналия Април-Май стигна над 50%. Обикновено по общото събрание акциите намаляват, щото гласуващите ги изтеглят и лихвата се вдига. Около 70% от портфейла ми е в тази позиция, доскоро беше 90% ама продадох малко опции, щото волатилността е луда. Като падне, може би ще взема пак.

Втората ми по тежест позиция е PSTH, където влязох на $22.30. Имам акции и немалък брой credit spreads. Не е нещо кой знае колко интересно, но смятам че Акман няма да разочарова. Надявам се на Страйп или Старлинк, но ще видим. Очаква се Q1 да обяви таргет

Тва е от мен, следя още няколко позиции, но си трябват пари (ГМЕ ми е около 70% от портфейла).

Нищо от горното не е препоръка за инвестиране. Просто споделям мислите си.
            Last edited by Ivetka; 19.01.2021, 23:49.

Коментар

• Че на тебе всички акции са ти непознати. Каката е един от хората, който доказаха, че пичели... ерго - слушам и козирувам. Май досега никой не е давал нишан за 1000% печалба. Ти гледаш на всички "препоръки" все едно са равностойни. Едко лузъра като ръси рисунки е едно, но хора с доказана доходност като кажат нещо си внимава.

Той и ship-a на петков добре си плава...

--

и за apt дадох нишан... той мариян да купи няма, тъй че ти можеш да го вземеш. Всичко под 13 бива
              Last edited by terziеv; 19.01.2021, 23:48.

Коментар

пък ивелина я знаем вече. Каза и се да купи на 4 долара. После на 37. Тя ще купи на 50. Ще продаде на 80 и после ще се тюхка как е знаела, че трябва да държи до 200, ама не си следвала плана, защото вселената била срещу нея.
                то не само това ми се каза. Много неща ми се казаха - едни се оказаха верни, други - грешни. Но ще се съгласиш че нито е нужно, нито е възможно да правя всичко, което се върти из виртуала. Когато Иветка спомена за тази акция беше преди месеци и с нея нищо не се случваше. Аз с къв акъл ще се юрна да инвестирам в акция, която ми е тотално непозната само от едно "Вервай ми - ще расте" без никаква друга аргументация от случаен виртуален юзер? Сега като видях че нещо почна да се случва с нея взех да се замислям дали па верно да не послушам потребителката, щото вече има някакви признаци, че може да е уцелила.
                Схвана ли сega дълбоката мисъл, която реално хич не е дълбока ама явно ти изпитваш затруднения да разбереш какво и защо.
                А ти послуша ли Иветка тогавa и купи ли я? Айде в реала е ясно, че не си. Ама поне на демото?
                Last edited by IvelinaJensen; 19.01.2021, 23:30.

Коментар

• Първоначално изпратено от jori Разгледай мнение

Не се бутай между шамарите. Citron ще я атакува утре https://twitter.com/CitronResearch
                  То коя ли компания не я разследват?! Всичките SPAC са накачулени от по 5-6 такива кръвопийци.

Коментар

• Шитрон ще яде хурката.... за пореден път. Те шортиха и nio. Т.нар. умни пари. Умни колкото нашия Мунчо, който им зоби шитните без да мисли, та явно затова обясняваше как nio ще отиде на 6 долара.

пък ивелина я знаем вече. Каза и се да купи на 4 долара. После на 37. Тя ще купи на 50. Ще продаде на 80 и после ще се тюхка как е знаела, че трябва да държи до 200, ама не си следвала плана, защото вселената била срещу нея.
                    Last edited by terziеv; 19.01.2021, 22:41.

Коментар

• Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение
                      Ако трябва да избирате между NIO и Xpeng коя според вас ще расте повече? Xpeng е стигал до 75 докато NIO по-скромно го дава. Понеже аз съм с гладък мозък - не разбирам от опции и като цяло нищо от финанси и сток маркет. Разбирам от други неща ама тук не важат и затова съм с гладък мозък. Тоя GME мисля да го купя в реала, ама се чудя дали не съм закъсняла както винаги. Как смятате - още ли е далавера?
                      Не се бутай между шамарите. Citron ще я атакува утре https://twitter.com/CitronResearch

Коментар

• Ако трябва да избирате между NIO и Xpeng коя според вас ще расте повече? Xpeng е стигал до 75 докато NIO по-скромно го дава. Понеже аз съм с гладък мозък - не разбирам от опции и като цяло нищо от финанси и сток маркет. Разбирам от други неща ама тук не важат и затова съм с гладък мозък. Тоя GME мисля да го купя в реала, ама се чудя дали не съм закъсняла както винаги. Как смятате - още ли е далавера?

Коментар

• Първоначално изпратено от ED Разгледай мнение

Терзи, накрая ще отвориш една тема като Импето да си спамиш сам, че няма кой да ти се връзва на глупостите.
                          Мацка, яко когнитивен дисонанс те гони. Чак си констипирал. Бих те съжалил, ако не беше такъв сор лузър. Пак изпусна златен сетъп, пак дигна теншъна. Премести я тази мотика най-сетне. И на 41 още не е късно да фанеш gme, ама няма да го направиш, че ще вземеш профит да направиш. Пък не искаме да ти разваляме червената серия, нали? То си е казано - биковете правят кинти, меците правят мед, Едко продава рисунки пред Ал. Невски. Ай, фащай се под ръчичка с онова розовото и друм да шортите банки

Коментар

Щом сме почнали с вицовете. Едко е Шкумбата на форума!
                            11.09.2020, 13:08
                            Терзи, накрая ще отвориш една тема като Импето да си спамиш сам, че няма кой да ти се връзва на глупостите.

Коментар

• Първоначално изпратено от ED Разгледай мнение

Ха това тъкмо го гледах днеска и се смях със сълзи.

Щом сме почнали с вицовете. Едко е Шкумбата на форума!
                              11.09.2020, 13:08
                              Първоначално изпратено от ED Разгледай мнение

Няколко коментара, но с ясната препоръка, че имаме различна представа, очаквания, риск толеранс и стратегии. Споделям само впечатления без препоръка за покупка или продажба.

ALK – не бих докоснал
                              AAPL – водеща компания, която след корекцията като намери здрава основа ще расте освен ако не влезем в световна рецесия, но тогава всичко ще е в киреча.
                              ADM – ОК е но не очаквай голям растеж
                              CABGY - ОК е но не очаквай голям растеж
                              INTC - не очаквай растеж. Бих сменил с AMD на нива 60-65$
                              MYL – тоя шит ще ходи поне до 13,50 и е гробница за капитала. Чудесен шорт от към 15,80 при long/short стратегия
                              NIO – всички ауто електрически компании са прокси на Тесла. Аз лично бих сложил пари само в Тесла като пазарен лидер. На тоя пазар няма да има 10 или 20 компании а най-много 3-4. Едната най-вероятно е Тесла, кои ще са другите не знам
                              NVO – не ми допада, ще се движи с пазара като цяло
                              OLN – out
                              SE – ОК е но ще коригира още. Имай предвид, че при такива ръстове след като се формира връх (не знам кога но рано или късно идва) спада ще е зашеметяващ и е добре да си извън преди това
                              STOR – не ми харесва. На първо място не бих влизал
                              TSLA – фен съм на компанията, но акцията е много волатилна за моя вкус. Ако намери дъно на 310-320 ще тръгне още веднъж нагоре макар че с такива движения след това и спада ще е болезнен. Добри нива за влизане бяха 170 и след това 205, но знаем приказката за АКО
                              WELL – out
                              CCL – out
                              MRNA – вече съм споделял
                              O – out

Между другото съм съгласен с Мишо Мастър кард

Коментар

• Много яко нали и аз така

Първоначално изпратено от ED Разгледай мнение
                                Ха това тъкмо го гледах днеска и се смях със сълзи.

Коментар

Working...
                                X