Първоначално изпратено от Ivetka
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
в ibkr е над 50% в момента!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ivetka Разгледай мнениеПредлагам наистина да се не джафкаме, а да използваме форума градивно за обмяна на мисли.
Ако съм обидила някого-съжалявам. Не е било това целта ми. Просто се издразних че ме нападат незаслужено, но не искам да се оправдавам.
За гладките мозъци е шега и препратка към wallstreetbets, но явно все още не сме на ниво самоирония
Та, за ГМЕ- вярвам че все още е дълбоко подценена. На този етап вярвам че има потенциал за многократен ръст, особено ако Ryan Cohen успее да трансформира и дигитализира бизнеса. Компанията, която той основа и впоследствие продаде CHEWY е със сходни приходи, а е оценена на 40млрд, ГМЕ е само на 2.5млрд.
Инвестицията не е за всеки, акцията е супер волатилна и може да причини много нерви. Настройте се и за дългосрочен хоризонт (поне година).
За мен риск/възвръщаемост и изключително привлекателна и към момента е най-добрия на радара ми. Бизнесът (gaming) също много ми харесва и смятам че има огромно бъдеще.
В допълнение към горното- позицията дава възможност за реализиране на допълнителен регулярен доход -продажба на covered calls и лихва върху държаните от вас акции (стига да не са на маржин) платима ежедневно. В момента е около 10%, а миналия Април-Май стигна над 50%. Обикновено по общото събрание акциите намаляват, щото гласуващите ги изтеглят и лихвата се вдига. Около 70% от портфейла ми е в тази позиция, доскоро беше 90% ама продадох малко опции, щото волатилността е луда. Като падне, може би ще взема пак.
Втората ми по тежест позиция е PSTH, където влязох на $22.30. Имам акции и немалък брой credit spreads. Не е нещо кой знае колко интересно, но смятам че Акман няма да разочарова. Надявам се на Страйп или Старлинк, но ще видим. Очаква се Q1 да обяви таргет
Портфейлът се изчерпва с UNFI,. Купувам от пролетта от около 10$, но трейдвах малко около позицията и ако не бях щеше да е по-добреТук съм само само с акции, но мисля да купя и leaps. Еветуално Януари 2022 страйк 10 или 12.5
Тва е от мен, следя още няколко позиции, но си трябват пари (ГМЕ ми е около 70% от портфейла).
Нищо от горното не е препоръка за инвестиране. Просто споделям мислите си.
сега сериозно- прави се история в момента. В wsb енергията е нещо невероятно. Само к някаква много груба секира може да бъдат спрени тия пичове. Абсолютна революция в реално време може да зяпате- тъпите пари как помитат пода с умнитеLast edited by terziеv; 19.01.2021, 23:55.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение
то не само това ми се каза. Много неща ми се казаха - едни се оказаха верни, други - грешни. Но ще се съгласиш че нито е нужно, нито е възможно да правя всичко, което се върти из виртуала. Когато Иветка спомена за тази акция беше преди месеци и с нея нищо не се случваше. Аз с къв акъл ще се юрна да инвестирам в акция, която ми е тотално непозната само от едно "Вервай ми - ще расте" без никаква друга аргументация от случаен виртуален юзер? Сега като видях че нещо почна да се случва с нея взех да се замислям дали па верно да не послушам потребителката, щото вече има някакви признаци, че може да е уцелила.
Схвана ли сega дълбоката мисъл, която реално хич не е дълбока ама явно ти изпитваш затруднения да разбереш какво и защо.
А ти послуша ли Иветка тогавa и купи ли я? Айде в реала е ясно, че не си. Ама поне на демото?
Коментар
-
Предлагам наистина да се не джафкаме, а да използваме форума градивно за обмяна на мисли.
Ако съм обидила някого-съжалявам. Не е било това целта ми. Просто се издразних че ме нападат незаслужено, но не искам да се оправдавам.
За гладките мозъци е шега и препратка към wallstreetbets, но явно все още не сме на ниво самоирония
Та, за ГМЕ- вярвам че все още е дълбоко подценена. На този етап вярвам че има потенциал за многократен ръст, особено ако Ryan Cohen успее да трансформира и дигитализира бизнеса. Компанията, която той основа и впоследствие продаде CHEWY е със сходни приходи, а е оценена на 40млрд, ГМЕ е само на 2.5млрд.
Инвестицията не е за всеки, акцията е супер волатилна и може да причини много нерви. Настройте се и за дългосрочен хоризонт (поне година).
За мен риск/възвръщаемост и изключително привлекателна и към момента е най-добрия на радара ми. Бизнесът (gaming) също много ми харесва и смятам че има огромно бъдеще.
В допълнение към горното- позицията дава възможност за реализиране на допълнителен регулярен доход -продажба на covered calls и лихва върху държаните от вас акции (стига да не са на маржин) платима ежедневно. В момента е около 10%, а миналия Април-Май стигна над 50%. Обикновено по общото събрание акциите намаляват, щото гласуващите ги изтеглят и лихвата се вдига. Около 70% от портфейла ми е в тази позиция, доскоро беше 90% ама продадох малко опции, щото волатилността е луда. Като падне, може би ще взема пак.
Втората ми по тежест позиция е PSTH, където влязох на $22.30. Имам акции и немалък брой credit spreads. Не е нещо кой знае колко интересно, но смятам че Акман няма да разочарова. Надявам се на Страйп или Старлинк, но ще видим. Очаква се Q1 да обяви таргет
Портфейлът се изчерпва с UNFI,. Купувам от пролетта от около 10$, но трейдвах малко около позицията и ако не бях щеше да е по-добреТук съм само само с акции, но мисля да купя и leaps. Еветуално Януари 2022 страйк 10 или 12.5
Тва е от мен, следя още няколко позиции, но си трябват пари (ГМЕ ми е около 70% от портфейла).
Нищо от горното не е препоръка за инвестиране. Просто споделям мислите си.Last edited by Ivetka; 19.01.2021, 23:49.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Че на тебе всички акции са ти непознати. Каката е един от хората, който доказаха, че пичели... ерго - слушам и козирувам. Май досега никой не е давал нишан за 1000% печалба. Ти гледаш на всички "препоръки" все едно са равностойни. Едко лузъра като ръси рисунки е едно, но хора с доказана доходност като кажат нещо си внимава.
Той и ship-a на петков добре си плава...
--
и за apt дадох нишан... той мариян да купи няма, тъй че ти можеш да го вземеш. Всичко под 13 биваLast edited by terziеv; 19.01.2021, 23:48.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениепък ивелина я знаем вече. Каза и се да купи на 4 долара. После на 37. Тя ще купи на 50. Ще продаде на 80 и после ще се тюхка как е знаела, че трябва да държи до 200, ама не си следвала плана, защото вселената била срещу нея.
Схвана ли сega дълбоката мисъл, която реално хич не е дълбока ама явно ти изпитваш затруднения да разбереш какво и защо.
А ти послуша ли Иветка тогавa и купи ли я? Айде в реала е ясно, че не си. Ама поне на демото?
Last edited by IvelinaJensen; 19.01.2021, 23:30.
Коментар
-
Първоначално изпратено от jori Разгледай мнение
Не се бутай между шамарите. Citron ще я атакува утре https://twitter.com/CitronResearch
- 3 Харесвания
Коментар
-
Шитрон ще яде хурката.... за пореден път. Те шортиха и nio. Т.нар. умни пари. Умни колкото нашия Мунчо, който им зоби шитните без да мисли, та явно затова обясняваше как nio ще отиде на 6 долара.
пък ивелина я знаем вече. Каза и се да купи на 4 долара. После на 37. Тя ще купи на 50. Ще продаде на 80 и после ще се тюхка как е знаела, че трябва да държи до 200, ама не си следвала плана, защото вселената била срещу нея.Last edited by terziеv; 19.01.2021, 22:41.
Коментар
-
Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнениеАко трябва да избирате между NIO и Xpeng коя според вас ще расте повече? Xpeng е стигал до 75 докато NIO по-скромно го дава. Понеже аз съм с гладък мозък - не разбирам от опции и като цяло нищо от финанси и сток маркет. Разбирам от други неща ама тук не важат и затова съм с гладък мозък. Тоя GME мисля да го купя в реала, ама се чудя дали не съм закъсняла както винаги. Как смятате - още ли е далавера?
Коментар
-
Ако трябва да избирате между NIO и Xpeng коя според вас ще расте повече? Xpeng е стигал до 75 докато NIO по-скромно го дава. Понеже аз съм с гладък мозък - не разбирам от опции и като цяло нищо от финанси и сток маркет. Разбирам от други неща ама тук не важат и затова съм с гладък мозък. Тоя GME мисля да го купя в реала, ама се чудя дали не съм закъсняла както винаги. Как смятате - още ли е далавера?
Коментар
-
Първоначално изпратено от ED Разгледай мнение
Терзи, накрая ще отвориш една тема като Импето да си спамиш сам, че няма кой да ти се връзва на глупостите.
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
Щом сме почнали с вицовете. Едко е Шкумбата на форума!
11.09.2020, 13:08
- 1 like
Коментар
-
Ха това тъкмо го гледах днеска и се смях със сълзи.
Щом сме почнали с вицовете. Едко е Шкумбата на форума!
11.09.2020, 13:08
Няколко коментара, но с ясната препоръка, че имаме различна представа, очаквания, риск толеранс и стратегии. Споделям само впечатления без препоръка за покупка или продажба.
ALK – не бих докоснал
AAPL – водеща компания, която след корекцията като намери здрава основа ще расте освен ако не влезем в световна рецесия, но тогава всичко ще е в киреча.
ADM – ОК е но не очаквай голям растеж
CABGY - ОК е но не очаквай голям растеж
INTC - не очаквай растеж. Бих сменил с AMD на нива 60-65$
MYL – тоя шит ще ходи поне до 13,50 и е гробница за капитала. Чудесен шорт от към 15,80 при long/short стратегия
NIO – всички ауто електрически компании са прокси на Тесла. Аз лично бих сложил пари само в Тесла като пазарен лидер. На тоя пазар няма да има 10 или 20 компании а най-много 3-4. Едната най-вероятно е Тесла, кои ще са другите не знам
NVO – не ми допада, ще се движи с пазара като цяло
OLN – out
SE – ОК е но ще коригира още. Имай предвид, че при такива ръстове след като се формира връх (не знам кога но рано или късно идва) спада ще е зашеметяващ и е добре да си извън преди това
STOR – не ми харесва. На първо място не бих влизал
TSLA – фен съм на компанията, но акцията е много волатилна за моя вкус. Ако намери дъно на 310-320 ще тръгне още веднъж нагоре макар че с такива движения след това и спада ще е болезнен. Добри нива за влизане бяха 170 и след това 205, но знаем приказката за АКО
WELL – out
CCL – out
MRNA – вече съм споделял
O – out
Между другото съм съгласен с Мишо Мастър кард
Коментар
-
Много яко налии аз така
Първоначално изпратено от ED Разгледай мнениеХа това тъкмо го гледах днеска и се смях със сълзи.
Коментар
Коментар