Чудя се над едно дето дава голям дивидент. Норвежко. BW LPG (BWLPG). Транспортират газ. Бихте ли си го купили?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
Това от преди 3м и нещо. 120 таргет стигнат по рано от очакваното и съответно - сел ол.
Кой дава 50 и кусур % за няма 4мес, на годишна база е ехеййй.
Може евентуално да ползвам част от профита за някоя опцийка, ма ще видя какво ще избера, трябва да е хеджирана.
След вчера идеални за спредове са отново нафтовите. Отделно бих продал още путове за hcc страйк 15. Това е машина за пари.
kweb са огромни премиите, ама там си е по-опасноLast edited by terziеv; 05.08.2021, 10:56.
Коментар
-
Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнениеЛелеее кой помпа така Robinhood ?
- 2 Харесвания
Коментар
-
Това от преди 3м и нещо. 120 таргет стигнат по рано от очакваното и съответно - сел ол.
Може евентуално да ползвам част от профита за някоя опцийка, ма ще видя какво ще избера, трябва да е хеджирана.
Коментар
-
Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнениеЛелеее кой помпа така Robinhood ?
Коментар
-
АМД вече 9 мес. консолидация, цяла бременност това. То и видията бе така, ма напоследък брейква. Очаквам същото и за първата, затова открих позиция и там наскоро.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Коментар
-
Първоначално изпратено от sirFaith Разгледай мнениеКато дребен акционер в Alibaba считам че отчета не е добър - имаме увеличение на приходите, но печалбата намалява .. по-скоро позитивно реагират , че увеличават изкупуването на акции от 10 на 15 млр долара до 2022 .. това са ти едно 3% от капитала, което за дългоросните инвеститори като мен е супер новина .. Другото което споменяват е че целия ЕС е въвел ДДС за малките пратки ( не само България), но като цяло международните приходи са в пъти по-малко от вътрешния пазар ... Друго което ме накара да се замисля е някакви китайци имат онлайн презентация на отчета, целия свят може да гледа презентация на англисйки, да задава въпроси по отчета и се знае кога ще излезе ( това е начин за привличане на чужди инвеститори )... Химимпорт дето си удвоих позицията под левче има да хвърляш боб кога ще качат отчета в х3news ... друг сериозен минус за българските компании, явно доста време отнема да гласят цифрите .. сега 7-8 Август ще излезе консолидиран отчет за Q2 Беркшир хатауей ... холдинг от стотици компании, а нашите едва успяват да си подадат неконсолидираните от 1 компания в крайния срок 31 Юли .. смях ...
А за сравнението... човек, ние нямаме икономика. Какви отчети, какви пет лева. И аз да бях на Химимпорт и на мен нямаше да ми дреме. За днес на БФБ към 15:45 часа имаме общо 169 сделки.
- 1 like
Коментар
-
Като дребен акционер в Alibaba считам че отчета не е добър - имаме увеличение на приходите, но печалбата намалява .. по-скоро позитивно реагират , че увеличават изкупуването на акции от 10 на 15 млр долара до 2022 .. това са ти едно 3% от капитала, което за дългоросните инвеститори като мен е супер новина .. Другото което споменяват е че целия ЕС е въвел ДДС за малките пратки ( не само България), но като цяло международните приходи са в пъти по-малко от вътрешния пазар ... Друго което ме накара да се замисля е някакви китайци имат онлайн презентация на отчета, целия свят може да гледа презентация на англисйки, да задава въпроси по отчета и се знае кога ще излезе ( това е начин за привличане на чужди инвеститори )... Химимпорт дето си удвоих позицията под левче има да хвърляш боб кога ще качат отчета в х3news ... друг сериозен минус за българските компании, явно доста време отнема да гласят цифрите .. сега 7-8 Август ще излезе консолидиран отчет за Q2 Беркшир хатауей ... холдинг от стотици компании, а нашите едва успяват да си подадат неконсолидираните от 1 компания в крайния срок 31 Юли .. смях ...
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеЧестит август. От утре продължаваме с рекордите. Въпросът е кое ще води дружината. Смятам, че теховете ще изостават малко, но покрай новините може тук таме да правят шипове нагоре. Газовите и всякакви копачи имат още да катерят. Финовете също са една идея подценени. Като цяло обаче очаквам всичко да катери.
Коментар
-
Честит август. От утре продължаваме с рекордите. Въпросът е кое ще води дружината. Смятам, че теховете ще изостават малко, но покрай новините може тук таме да правят шипове нагоре. Газовите и всякакви копачи имат още да катерят. Финовете също са една идея подценени. Като цяло обаче очаквам всичко да катери.
Коментар
-
IPO-то откъде знаеш, че ще е на цена под fair value? Защото само ти знаеш това, което си написал и всички други, включително самите китайци са шарани ли?
Първоначално изпратено от Д.Петков Разгледай мнениеАми трябваше отдавна вече да си има Академия по "Стъкмистика", за какво трябва да се преквалифицират кадри от други специалности хи-хи..
Казвам аз как бих играл, ако трябва да инвестирам във "value". Мой начин, не по теорията -> Участвам в IPO-то на Volvo Cars в края на годината, на Nasdaq Stockholm. Да не се бъркат с AB Volvo, които са Volvo Group и са публични много отдавна. Volvo Cars са отделна компания и преди е била собственост на FORD Motors, а в момента 100% собственици са китайците Geely. Само че сега са измислили впечатляващ план за развитие: Volvo Cars да придибие постепенно сегашния си собственик и да стане 100% собственик на китайското подразделение. В момента това все още не е възможно, защото още имало ограничение, чужда компания да може да притежава само 50% от автопроизводител в Китай. Догодина това ограничение пада и тогава ще направят пълното сливане. В резултат Volvo ще стъпят здраво на китайския пазар. Всичко ще се произвежда в Китай, както и досега, но ще имат пълен контрол как да процедират за продажбите в Европа. Дали ще внасят само части и ще ги сглобяват или друга схема, ще видят кое им е най-изгодно. От там ще дойде валюто, от възможния висок марж печалба на пазари извън Китай, а същевременно ще са напълно конкурентни в самия Китай, все пак производството ще си е там.
https://www.media.volvocars.com/glob....volvocars.com
https://www.futurecar.com/4755/Volvo...a-Possible-IPO
Уточнение: Ограничението за таван 50% собственост на китайски автопроизводител е било премахнато 2018г. за производители на ел-коли (EV). Съответно Tesla не са чакали втора покана и в момента са си 100% собственици на китайското подразделение. Догодина падат ограниченията и за конвенционалните автопроизводители с ДВГ/хибридни двигатели и Volvo тогава ще правят сливането. Необходими са и разрешения от властите обаче. Иначе плана им е от 2030г да правят само ел-коли. За десерт може да се каже, че Volvo вече придобиха 49% от Polestar, китайски производител на EV-та, с мераци да се конкурира с Tesla, Nio, Lucid Motors и подобни.
Очаквам преди IPO-то стратегията да е още по-добре обяснена, но бъдещите ходове изглеждат много добре обмислени с реална възможност ранните инвеститори да са доволни мисля. Не съм казвал, че непременно ще участвам, просто споделям какво чух докато ровех по друг повод. Тука не става въпрос за някаква нова компания, пръкнала се преди 1-2 години все пак.
Не разбираш какво ти казва. Не че американските компании ползват врътки в закона, а че отчетите им са тотална измислица изсмукана от пръстите. Защото ако е първото има и то голям смисъл да анализираш отчетите им и ако разбираш от счетоводство и корпоративни финанси ще ти стане ясна картинката
Ама ако е пълна измислица няма никакъв смисъл
Единствено можеш да вярваш в PEG, който магически е верен въпреки, че всичко било булшит
Разбираш ли? ...щото и аз не
Първоначално изпратено от Д.Петков Разгледай мнениеАми трябваше отдавна вече да си има Академия по "Стъкмистика", за какво трябва да се преквалифицират кадри от други специалности хи-хи..
Коментар
Коментар