IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнение
    Обмислям да продавам путове на FSR днес. Падеж - януари'23. Чудя се дали да е със страйк 12,5 или 15. Ако дадат $4, 00 за страйк 12,5 ще приема.
    Без много риск - колкото за три-четири гуми с джантите.
    Ако нещата тръгнат в обратна посока - ще хеджирам с къси върху акциите на Мъни.
    Ако обаче долара се окоти - ще е малко по- сложно. Тук много рядко някой говори за този риск.
    Чи то там след 17 мес. има ли някаква ликвидност...сигурно и спредовете са ужасни.
    Мъни нема ти пусне никъв гювеч, стиснат е .... така и требе
    Що не ги удушиш с къс странгъл с по ликвидна дата, ей ги на, всеки месец има ликвидни. Гледай там 20 до макс 30 делта на коляно и си ти.
    Вероятностите за профит са много по големи отколкото само с путове.
    Ринс/рипийт всеки месец и така...

Коментар

• Първоначално изпратено от Ташунко със сапа Разгледай мнение

Китайците произвеждат,но са много хлъзгави и непредвидими.Ужасно рискови са.
      това и аз го разбрах вече ама твърде късно

Коментар

• Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
        Добре, но това не е точно хедж на FSR

А и е доста рисковано да ги шортиш. Много по-вероятно е да си на минус от шортенето им.

Продадох путовете със страйк 12,5 за 4,10.
        Всичко по реда си

Коментар

• Бе те и японците много произвеждаха навремето (преди да изнесат ниската добавена стойност в по-бедни азиатски страни), ама файда за акционерите на японските фирми от това нямаше кой знае каква...

Да не говорим че през 1987г. СССР произвеждаше повече въглища и стомана от САЩ, но какво от това ("сделано" и "made in")

Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнение
          Единия ми дядо беше сарач и той ми правеше коланите и портфейлите :-)
          Да ти подаря един колан?

Коментар

• Добре, но това не е точно хедж на FSR

А и е доста рисковано да ги шортиш. Много по-вероятно е да си на минус от шортенето им.

Не костенурките. Тезата е твоите да платят на моите за зеления преход, чрез глоби и данъци.
            Кандидати са Google, V, MA, UNH и подобни на тях (дори и да ги нямаш :-)), които са обърнали капитализма с главата надолу

Коментар

• Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнение

Не костенурките. Тезата е твоите да платят на моите за зеления преход, чрез глоби и данъци.
              Кандидати са Google, V, MA, UNH и подобни на тях (дори и да ги нямаш :-)), които са обърнали капитализма с главата надолу
              аз мисля, че няма да им направят нищо, за прехода ще платим всички, по-глупавите повече. китайците може да са измамници, но архи-измамниците са в америка. китайците най-вероятно затягат контрола от геополитически съображения, тъй като чистки се случват и извън големите компании, за които четем по новините. всъщност по бордовете на много от големите им корпорации седят хора, които са с ясни връзки със сащ, великобритания и т.н - кой учил, кой работил за западни топ компании. предвид посоката, по която са поели запада и китай, тая няма да я бъде и ще им резнат крилцата още повече. съответно, държането на китайски инструменти, листнати в америка вече е силно нежелателно.

ако позатихнат атаките на тема "чайна вирус" може и да е сигнал за обръщане на посоката.

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
                Уфффффффф, как за толкова години не доби барем бегла представа как се конструира портфейл. Спокойно можеш да хеджираш fsr дори с ябълката.
                ___

Ташунко, китайците мамят, ама и произвеждат нещо. Гърци и канадци само мамят.
                Китайците произвеждат,но са много хлъзгави и непредвидими.Ужасно рискови са.

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
                  Уфффффффф, как за толкова години не доби барем бегла представа как се конструира портфейл. Спокойно можеш да хеджираш fsr дори с ябълката.
                  ___

Единия ми дядо беше сарач и той ми правеше коланите и портфейлите :-)
                  Да ти подаря един колан?

Коментар

FSR са някакви електромобили, нали? Кое ще скъсяваш от моите. В тази сфера имам само VOW, държа си ги от края на 2015-та. Не мисля, че сега е добра идея да се скъсяват консенурките.

Той ти говори за делта хедж на опциите, не си го разбрал кво ти приказва.

Коментар

FSR са някакви електромобили, нали? Кое ще скъсяваш от моите. В тази сфера имам само VOW, държа си ги от края на 2015-та. Не мисля, че сега е добра идея да се скъсяват консенурките.

Коментар

• Първоначално изпратено от Ташунко със сапа Разгледай мнение

Никога не купувам китайски компании.И те като гърците,турците и канадците са измамници.Защо въобще се занимаваш с китайски компании.Има толкова хубави американски компании а и в щатите за измама съдят доживотно.
                        Щото съм тъпа - как защо. Да не кажа другото, че ви писна да ви го повтарям

Коментар

• Уфффффффф, как за толкова години не доби барем бегла представа как се конструира портфейл. Спокойно можеш да хеджираш fsr дори с ябълката.
                          ___

Last edited by terziеv; 13.08.2021, 15:09.

Коментар

• FSR са някакви електромобили, нали? Кое ще скъсяваш от моите. В тази сфера имам само VOW, държа си ги от края на 2015-та. Не мисля, че сега е добра идея да се скъсяват консенурките.

Обмислям да продавам путове на FSR днес. Падеж - януари'23. Чудя се дали да е със страйк 12,5 или 15. Ако дадат $4, 00 за страйк 12,5 ще приема.
                            Ако обаче долара се окоти - ще е малко по- сложно. Тук много рядко някой говори за този риск.

Коментар

• Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение
                              Бесна съм на китайците. Толкова пари налях в иначе печеливши компании, но тия тъпаци всичко сринаха. От Китай нищо добро няма да дойде - целият свят унищожиха с вируса, а сега и това. Винаги съм мразила китайци, но вече знам и защо.
                              Никога не купувам китайски компании.И те като гърците,турците и канадците са измамници.Защо въобще се занимаваш с китайски компании.Има толкова хубави американски компании а и в щатите за измама съдят доживотно.

Коментар

• Обмислям да продавам путове на FSR днес. Падеж - януари'23. Чудя се дали да е със страйк 12,5 или 15. Ако дадат $4, 00 за страйк 12,5 ще приема.

Коментар

Working...
                                X