IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Споделям мнението на Майстора. В технологиите нищо вечно няма. Kodak, Western Union, ако щеш в ново време ICQ. Къде са били, а къде са сега!
    Ако искаш нещо, дето ще го има след 100 години, трупай Кока Кола. И правнуците ти ще получават по 2-3% дивидент.

Коментар

• Първоначално изпратено от Майстора233 Разгледай мнение

А защо реши че в бъдеще ще има търсачки.

Или примерно всеки ще има личен ИИ асистент и всичко че минава през него.

Е търсачките Може да останат както телефоните с бутони , на мен лично номера ми е на такъв телефон.

Личния AI асистент предполага огромна фрагментация на качеството на услугата.
      .

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Никой не си е сменил търсачката.Целия свят ползва Гугъл.
        Монополист е защото прави качествени продукти и услуги.
        Относно делата такива е имал и Майкрософт.Такива дела за монопол се водят с години и се обжалват.Говорим за акции с прозорец година,две или три дори а не за десетки години.До такъв кратък диапазон от време рисковете са балансирани.
        А защо реши че в бъдеще ще има търсачки.

Или примерно всеки ще има личен ИИ асистент и всичко че минава през него.

Е търсачките Може да останат както телефоните с бутони , на мен лично номера ми е на такъв телефон.

Коментар

• Първоначално изпратено от Майстора233 Разгледай мнение
          Гуугъл е страхотна компания и отгоре на това монополист подобно на Майкрософт. Но като чели това може да остане в миналото.
          Но защо се държи така , обикновено има причина но я разбираме в бъдеще.
          С възхода на ИИ нещата с достъпа и обработка на информацията може да се промени драстично .
          Достъпа на информация в нета в бъдещето може да се осъществява по съвсем друго ниво и при това положение Гуугъл да изгуби монополното си положение.
          Никой не си е сменил търсачката.Целия свят ползва Гугъл.
          Монополист е защото прави качествени продукти и услуги.
          Относно делата такива е имал и Майкрософт.Такива дела за монопол се водят с години и се обжалват.Говорим за акции с прозорец година,две или три дори а не за десетки години.До такъв кратък диапазон от време рисковете са балансирани.

Коментар

• Гуугъл е страхотна компания и отгоре на това монополист подобно на Майкрософт. Но като чели това може да остане в миналото.
            Но защо се държи така , обикновено има причина но я разбираме в бъдеще.
            С възхода на ИИ нещата с достъпа и обработка на информацията може да се промени драстично .
            Достъпа на информация в нета в бъдещето може да се осъществява по съвсем друго ниво и при това положение Гуугъл да изгуби монополното си положение.

Коментар

• Първоначално изпратено от Assen123 Разгледай мнение

Отвъд това си мисля /без търгуване/ че е време да попилеят малко финасовите акции.
              Почнаха ги!

https://finance.yahoo.com/news/the-f...142309207.html

Коментар

• Първоначално изпратено от Никола20 Разгледай мнение

Напълно е възможно да е лошо решението ми, но нямаше да се чувствам спокоен с Гугъл. Бяха последните акции, които купих с цел дългосрочно държане, но обстоятелствата около тях доста се промениха.

Може би не си обърнал внимание, че ги осъдиха в щатите за монопол и има нагласи да се поиска разделяне на компанията. Дори и да няма разделяне, нямам причини да притежавам нещо, което ще ме държи в напрежение.
                Гугъл е страхотен бизнес.
                Фондовия пазар е суров.Това са нормални неща.Не се продава.
                И да ги разделят ще разделят бизнеса не компанията и то след години ако изобщо се случи.

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Лошо решение ,акцията е разпродадена 14 day Rsi снощи стигна 25 като число ,мине ли Септември влака си потегля до края на годината наново.Ако СП 500 падне по 5200 може да продължи с разпродажбите но отделни акции са си oversold.Както е и Google .
                  Напълно е възможно да е лошо решението ми, но нямаше да се чувствам спокоен с Гугъл. Бяха последните акции, които купих с цел дългосрочно държане, но обстоятелствата около тях доста се промениха.

Може би не си обърнал внимание, че ги осъдиха в щатите за монопол и има нагласи да се поиска разделяне на компанията. Дори и да няма разделяне, нямам причини да притежавам нещо, което ще ме държи в напрежение.

Коментар

• Интерактив направиха някъква миграция - изпратиха майл какво се променя.

Нямам спомен да слагаха едно тикче че сменят банковата сметка и днес по случайност обърнах внимание че номера в темплейта е различен от този който системата ми изписа за новия превод. Банката е същата и предполагам няма да е фатално дори да ги бях изпратил.

Това ако някой не е обърнал внимание.

Отвъд това си мисля /без търгуване/ че е време да попилеят малко финасовите акции.

Коментар

• Не се стърпях и го купих това Бърбъри BRBY @572.60. И каква приятна изненада - комисионна 1.8 паунда, а когато купувах Ролс Ройс през 2020-та ме изплющаха с 12.

Коментар

Продадох останалия Гугъл на 149.58 и на лека загуба. Миналата седмица когато ги продавах теховете допуснах тъпа грешка. Трябваше да си оставя малко Мета, защото там входа ми беше 242, а се обърках (необратимо) и вместо тях остана Гугъл.
                        Както и да е - държа връзка със СИП-а през VUSA. С него съм на нула - средна 94.06.
                        Лошо решение ,акцията е разпродадена 14 day Rsi снощи стигна 25 като число ,мине ли Септември влака си потегля до края на годината наново.Ако СП 500 падне по 5200 може да продължи с разпродажбите но отделни акции са си oversold.Както е и Google .

Коментар

• Първоначално изпратено от TkilataII Разгледай мнение
                          Напълни се с безсрамни самоизтъкващи се измамници навсякъде. Мамят понякога дори без причина. По навик.
                          Хубаво е да започнем да не го приемаме.
                          Или поне модераторите да отправят предупреждение, че съдържанието не е годно за лица под 18 години.
                          Има си достатъчно места в държавата ни специално обособени за лъжене. Няма да толерирам лъженето тук.

По отношение на цитираното:
                          Двете цени горе са били цени на различни продукти. Например 2,60 може да е било цена на газ с доставка септември, а 3,60 вероятно е било за газ с доставка декември. Били са различни продукти. Не е възможно да купиш едно нещо, а да продадеш друго. Дори и на пазара да отидеш, не можеш да купиш оранжерийни холандски домати, а след 3 месеца да ги продадеш, като розов български домат.
                          В случая Терзиев е възможно да направи такава сделка, само ако притежава танкер за втечнен газ и си къта газа при -162 градуса до ноември.
                          Това което е можел да направи е да си купи UNG на 26,80 на 22.07 и да го продаде за около 22.00 на 31-ви октомври. Тоест да реализира загуба от около 20% при около 50% поскъпване на следения продукт.
                          Колега ,не се мъчи.Пациента е с доста дълбоки патологии и няма оправяне.
                          Реални сделки няма,или са 10% макс от това което се обявява.
                          Защо се прави цялата работа не е ясно за мен.Нещо от детството може би.
                          Last edited by danetha; 10.09.2024, 11:12.

Коментар

• Продадох останалия Гугъл на 149.58 и на лека загуба. Миналата седмица когато ги продавах теховете допуснах тъпа грешка. Трябваше да си оставя малко Мета, защото там входа ми беше 242, а се обърках (необратимо) и вместо тях остана Гугъл.
                            Както и да е - държа връзка със СИП-а през VUSA. С него съм на нула - средна 94.06.

Коментар

• Първоначално изпратено от sunny Разгледай мнение

Адаш, верно, че търсих компании с P/E под 15, но това беше преди няколко месеца. Сега търся такива с P/E над 100...

Относно бъдещето, според мен голям потенциал (и голям риск ) има в биотек компаниите. Доста интересни неща правят хората, ето някои по-интересни:...

Заради твоите биотек-ове, 3 часа с прекъсвания ровя темата за старите си мнения от 2020-21. Посмях се на глас от шегите на Tkilata, kubrat и pipbel.
                              Благодаря ви!

А търсих заради едни фармацевтични или биотек, не съм сигурен какви бяха, но ме изгориха със седем процента от портфейла. Те процентите всъщност бяха десет, но понеже веднъж изкарах пари от тях та така ги смятам по-малко.

А P/E над 100 - ей ги:
                              IRM Iron Mountain - 140. Терзиев скоро ги продаде на 100 долара, май.
                              PLTR Palantir - 178. Тези пък аз ги продадох скоро на 29.00
                              SPOT Spotify - 128. Нямам коментар.
                              CLF Cleveland-Cliffs - 144. Тези обикновено ги докарват до 15 долара, а понякога и до 17-18, след което ги оставят отново до настоящата им цена - 11,5.

Коментар

Много мислих тези дни. Мислех какъв тип компании биха били новите сензации от типа на Майкрософт и другите големи тех.
                                Манията по ИИ не ме хвана, а и имам чувството, че фондовете също изстинаха към ИИ и намаляват експозиците там.

Измислих, че новият голям потенциал е към космоса. Затова започнах позиции в долните две компании. Смятам първоначално да купувам до по 3.5% от портфейла за всяка. Ако сгънат стабилно ще добавям до още толкова проценти.

Имат вече опит и реални постижения и според мен инвеститорите няма да ги оставят да потънат.
                                Ако успеят да оцелеят, вярвам, че ще донесат много добра възвращаемост.

P.S.
                                Ако не греша, Съни търсеше компании с П/Е под 15. Днес попаднах по случайност на тези PVH Corp - NYSE: PVH.
                                P/E - 7.75, EPS - 12.47 според мобилната версия на Интерактив. Дрехи и аксесоари - Келвин Клайн, Томи Хилфигър, Ийстпак, Тимбърланд. Това са най-извесните на мен марки от портфолиото им.
                                Адаш, верно, че търсих компании с P/E под 15, но това беше преди няколко месеца. Сега търся такива с P/E над 100...

Относно бъдещето, според мен голям потенциал (и голям риск ) има в биотек компаниите. Доста интересни неща правят хората, ето някои по-интересни:

Генна редакция за лечение на различни видове генетични и наследствени заболявания. Правят промени в геномната ДНК, разработват клетъчни терапии за онкологични, автоимунни, сърдечно-съдови заболявания, диабет, рак и др. - CRSP, EDIT, NTLA, BEAM, BLUE...

3D печат - DDD (3D принтери), ONVO (печат на тъкани и евентуално в бъдеще органи), SSYS, MTLS (3D печат на медицински устройства)...

Роботизиране на хирургията - ISRG, SYK, MDT, SNN, ZBH...

Виртуални и хибридни медицински услуги - TDOC, AMWL...

Регенеративни технологии - ORGO, MDXG, IART, VCEL...

Устройства за проследяване на здравното състояние на пациенти - MDT, PHG, TCMD...

Коментар

Working...
                                X