По Dow Jones от върха (35625) го меря точно 5% спад на 30.9.2021 г. (33844). Дали може още да се спусне. Не знам дали тия високи цени на енергията , най -общо казано енергия, дали няма да се окажат проблем за доходността на , много компании
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Може и така да се каже. Но този пазар няма как да падне без да има сериозен катализатор.
Равния едно време ни казваше, че ако няма причина пазарът да се качва, той ще падне. И това предполагам е било напълно вярно от 1985 до 2007г. Но от 2011-2012 нещата са по-скоро наобратно. Ако няма причина да пада, няма да падне, а при най-малък катализатор за нагоре и се качва.
Това стана вече мейнстрийм. Мисля, че ще продължи до края на този цикъл и чак после може да има връщане към предишната парадигма.
Първоначално изпратено от Майстора233 Разгледай мнениеСлед летната вакханалия, време беше за поизтрезняване.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеПИЧ Спихът вече е по-голям и има още надолу, но сега вече е малко късно, т.е. по-рисковано да шортиш пазара. Щеше да има малко повече смисъл да го скъсиш на 28 септемрви при отваряне на пазара, да позадържиш още малко и да бягаш.
Спихът е по-голям главно заради рязкото размърдване на лихвите по 10-годишните UTSs. Имаме втори опит за рефлейшън трейд, след като първия издиша и отиде у киреча.
(Тия дето не можели никога да се дигнат, ама се дигат )
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеСпихът е по-голям главно заради....
Коментар
-
ПИЧ Спихът вече е по-голям и има още надолу, но сега вече е малко късно, т.е. по-рисковано да шортиш пазара. Щеше да има малко повече смисъл да го скъсиш на 28 септемрви при отваряне на пазара, да позадържиш още малко и да бягаш.
Спихът е по-голям главно заради рязкото размърдване на лихвите по 10-годишните USTs. Имаме втори опит за рефлейшън трейд, след като първия издиша и отиде у киреча.
(Лихвите дето не можели никога да се дигнат, ама се дигат )
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение28.09.2021, 16:45
Аз да ти кажа мисля ако спихът стане по-сериозен, което този път има по-добър шанс да стане, да добавя MSFT. Ако падне някъде под $275-270 ще помисля пак. А на под ~$260 ще е бонбонче (давам конкретни нива за Терзу̀)
Last edited by Money; 01.10.2021, 15:49.
Коментар
-
Първоначално изпратено от jori Разгледай мнение
Уникални тикъри, редуваш топли и студени душове, за психо-физическа закалка. Това, което не те убива, те прави по-силен. Само внимавай да не загубиш сетивност и да стане като сварената жаба.
Иначе KOLD го играя с краткосрочни путове на 4 и на 5. Газът има една единствена посока, но тактически отстъпления са гарантирани. BOIL, ако някой тепърва топва пръстче и иска само газ, а не многопрофилно нещо. Дори и аз не мога да препоръчам Антеро на 20, ако и да мисля, че може без особен проблем и 30 да удари.
... докато го писах се сетих, че съм абсолютно невеж по въпроса дали ако скъсиш къс фонд няма да спечелиш повече отколкото ако си просто дълъг. Сигурно има отношение към лоста, но нямам конкретна идея.
Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнениеTerzo доживя енергиините да тръгнат нагоре. От година ги чака
... ето ти го на картинка. И на датски изглежда по същия начин.
И много ме кефи, кога някой каже, че не съм бил индексите в пъти.Last edited by terziеv; 01.10.2021, 12:23.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ПИЧ Разгледай мнениеТая корекция ми мирише на по-голяма, как го виждате ?
===
Това даже го написах ПРЕДИ гурото да потвърди. Той вика, че спадът ще е до 4167.Last edited by terziеv; 01.10.2021, 12:27.
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеПич, бях ти написал цяла страница като отговор, ама смисъл няма. И без това нещата за България се решават във Вашингтон и Брюксел. Само инатът на "тъпия Ганьо" все още ни спасява от крайните извращения. Има един единствен изход - БОЙКОТ. На всичко. И най-паче бойкотирай каквото ти казва Инвесторчето, Блумбърг или някой като Бюфет.
И все пак:
При невероятно изненадващите вчерашни ценови рекорди при газа, много от чисто газовите паднаха сериозно. Аз играх COG, но се опитах и с няколко други. Все пак ценовите нива са вече много нестабилни и мисля, че е време по-скоро за BOIL - KOLD игра
- 4 Харесвания
Коментар
-
Пич, бях ти написал цяла страница като отговор, ама смисъл няма. И без това нещата за България се решават във Вашингтон и Брюксел. Само инатът на "тъпия Ганьо" все още ни спасява от крайните извращения. Има един единствен изход - БОЙКОТ. На всичко. И най-паче бойкотирай каквото ти казва Инвесторчето, Блумбърг или някой като Бюфет.
И все пак:
China requests emergency power from Russia as coal shortages leave cities without electricity & factories grind to a standstill
Коментар
-
Хубаво сте извадили статии и коментари , че въглищата са в основата на Китайската икономика, че ЕС пита Русия за въглища, но дали тези неща ги четата нашите юнаци и онова младо момче (Пеканов), дето не може в плана за възстановяване да запише 2050 год за затваряне на въглищата (както Полша) и да го внася и да си гледа кефа.
Дано пък и зелените чугунени глави им светне, че има неща които са базови и не може лесно да се махнат
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
Среброто е повече от нарисувано. Направо е безумие колко елементарна е играта. Как точно го играеш обаче? Аз имам pslv, но там няма опции и ми е тегаво, че затварям толкова пари просто да седят. От чисто сребърните миньори никой не ми хваща окото. Най-много ми допада TRQ, но там има прекален политически риск, за да бъде основна позиция.
За стомата почвам да се притеснявам леко. Цената на въглищата може да ги обърне.
Ти сериозно ли?
Коментар
-
Първоначално изпратено от desperado Разгледай мнениеТака като гледам при Nasdaq няма никаква паника все още...трябваше досега да са се устетили. Много ме кефи да печеля и в двете посоки - къси индекси и дълги Газпромки, стомана. Среброто ще е следващото което ще направи спайк нагоре... нали трябва много сребро за производство на фотоволтаични панели за да се намали консумацията на газ. Нема да се плашите... инфлацията е временна и ножът е дървен!
За стомата почвам да се притеснявам леко. Цената на въглищата може да ги обърне.
Първоначално изпратено от The Money Master Разгледай мнение
Някой с компетентно мнение за CEI / Nasdaq /, все пак в USA нямат проблеми с газа или е новото GME ?Last edited by terziеv; 01.10.2021, 00:46.
Коментар
-
Първоначално изпратено от desperado Разгледай мнениеТака като гледам при Nasdaq няма никаква паника все още...трябваше досега да са се устетили
Коментар
Коментар