Малко кюмюр продавам ас. Просто трябва нещичко да разкарам, ден за продаване. Не че дългосрочно съм си променил мнението, че баш кюмюрът е горивото на бъдещето.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Дивергецията отива към разваляне и сценария описан от Екса. Да видим.
Чакаща поръчка купува на, среброто 32,600.
Стоп 30,170.
При такъв сценарии и пробив на съпротивата , таргета 40-45 за среброто. И златото над три хиляди може и да оближе четворката.Last edited by Майстора233; 25.09.2024, 00:10.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от кени траша Разгледай мнениеПоредно доказателство, че трябва просто да правя обратното на това което казва danetha..Last edited by danetha; 25.09.2024, 08:38.
Коментар
-
Първоначално изпратено от danetha Разгледай мнение
Няма много логика и тук.~5700 е в момента ,ако падне до 5200 да чакаме още 200,така ли?
И тези числа не са технически коректните.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениев момента ако се реализира спад ще стигне най-много до 5000 ,пробие ли технически 5200 го чакай на около 5 000 да коригира
И тези числа не са технически коректните.
- 1 like
Коментар
-
https://finance.yahoo.com/quote/ANAU.MI/holdings/
Какво Ви е мнението за този ETF,направи ми впчеталение че го ребалансират ,как Ви се струва ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от kinyalo Разгледай мнениеМай се прецаках с това изчакване на S&P 500, в началото на месеца цената беше по-добра.
Поредно доказателство, че трябва просто да правя обратното на това което казва danetha..
Другата седмица май ще действам и влизам пак в регулярен DCA, няма никакъв смисъл от спекулиране.
Коментар
-
Проблемът на Фреснило е борсата. Ако се търгуваше в Ню Йорк, цената щеше да е друга. Etf ите като sil бая го пренебрегват. Не е част от Сип, Ръсел и т.н.
Не съм сигурен, че ще може да скъси дистанцията. На никой не му пука, че е подценено в сравнителен план. Според мен от пълна шитня като AG ще се спечели много повече, ако пича в темата за златото е прав.
- 1 like
Коментар
-
Имат си фенове и ако се държат към това което ги изведе на подиума ще останат. Проблема обаче е че за да държат качество на изработка и материали ще трябва да повишат цените което малко води до параграф 22. И трябва да се ориентират кой точно ще им бъде клиента. Преди години имаха "страхотната" идея да правят серия за вегани. Беше страшно фиаско. Иначе бранда си е там обаче обувките са си наистина много куц бизнес - така че и придобиване по скоро би дошло от някой праиват екуити отколкото от играч на пазара. Не че няма достатъчно фамилии от този бизнес с пари от странaта на сандалите де.
Иначе за добивните - това изглежда на хартия добре - обаче е сребро. FNLPFLast edited by Assen123; 23.09.2024, 11:58.
- 1 like
Коментар
-
Съгласен съм за индустрията като цяло, но питанката бе дали хората още ги купуват. Съответно дали имат шанс да оцелеят / дали са привлекателни за някой голям при тази сгъната цена.
Иначе за nyse. Повтарям - НАГОРЕ. Щатите изсмукват всичкото капитал от целия свят. Отделно въпросът, че няма пенсии. Т.е. не може да сравнявате с периоди, когато хората са взимали пенсии.
Също долара. Една от големите ми греди през годината е, че заложих на поскъпването му. Очевидно не съм бил прав. Обаче продължавам да смятам, че това изсмукване на капитал по посока САЩ ще събори еврозоната сравнително скоро. И това е процес, който е сравнително независим от лихвената политика.
Другият вектор е де факто национализацията на стратегически отрасли. Което в САЩ се случва без да бъдат ощетявани инвеститорите. Пример ви бяха банките, Интел... В ЕСто обаче национализацията е по класически тертип - например Унипер.
Малко разхвърляно, ама като за без пари, толкоз. И златодобивните са още без пари.
- 1 like
Коментар
-
Терзиев знам че ти си правиш някъкви специфични трейдинги с деривати и прочие така че не знам доколко е меродавно. Целия обувен сектор е под страшен натиск от множество страни - маржовете никакви ги няма, масовите потребители т.е. тия който до скоро са давали по 150-200 евро за обувки са под натиск и режат разходи, ритейл сегмента в средния клас е буквално смазан от комбото - редуциране на потребителски разходи, ръст на заплати, ориентиране към онлайн продажби и липса на персонал /това не само за този сектор/. В Европа тече вълна от преструктирания и фалити в обувния сектор - Горц, Саламандър и други.
Това е видно за всичко позиционирано в средата - като почнеш от Найк, Армор, та стигнеш до тези убавци. В допълнение обаче при тях ако се разровиш по форумите - качеството им е закуцало което в комбинация с тази небивала оценка от 2021 води до този срив. Ако им задълбае човек във финансите според мен трудно може да видиш и наченки на нещо което да дава подсказка че знаят как да излязат от батака. Тук както отбеляза Тетрис е въпрос на време да спрат дивидента и макар все още да стоят далеч от потенциален фалит - изобщо не бих го изключил като опция.
Иначе преди последното тримесечие - седим на +20% СП 500 в комбинация с първи рейт кат. Исторически в случайте в който СП500 е бил на връх и сме започвали рейт кът - 12 месеца по късно имаме средна годишна доходност от СП около 15%. Обаче в първите три месеца - последната е била със знак –. Разбира се отново ако гледаме статистиката когато рейт къта е бил -0.50 сме имали и два много "весели примера" - дот кома и 07/08.
За мен лично предпочитания сценари е за волатнилни 2-3 месеца със спадове до -10% и завършване на годината на +10% като минимум. Не виждам как предпочитания ми сектор на луксозните стоки ще бъде положителен в следващите месеци - по скоро очаквам да продължи да бъде разпродаван.
Взех малко Ени, а до края на годината мисля да започна да влизам в Линде. /месечно, все пак са на 2% от върха си/ Микса им на приходи е горе долу 50/50 циклични на нециклични индустрии. Дългосрочно бие СП а и в крайна сметка Чиповете може да Нвидия или нещо друго, Колата Ферари или Дачия обаче Индустриалния газ си е един и същ продукт който нито има заместител нито алтернатива. Апропо - пример за пазар който можеш да заградиш с 3 имена само. Аир Ликид и Аир Продуктс са останалите две.
Все пак да се има предвид че при една рецесия и нов мечи пазар и тези акции ще ги смелят въпреки наличието на дефанзивна компонента.
Поздрави и успех.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
Явно не сме били на дъно. Въпросът ми обаче си остава.
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар