Първоначално изпратено от intint
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
Толкова си е, в последната година се представя по-зле от утроената възвръщаемост на бенчмарка си, но това са относително редки случаи. Аз обикновено гледам как се представя от върха до дъното и после обратно и грубите ми предположения са -50 % при спад с 20% на насдак, -70% при спад с 30% и -90% при спад с 50%. При бичи пазари нещата са ясни- при достатъчно дълъг период надиграва утроеното представяне на бенчмарка и колкото по-редки са корекциите, толкова повече бие насдак.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнение
QQQ TQQQ
100 300 +10%
110 390 -10%
99 273 +10%
108 354 -10%
98 248 +10%
107 322 -10%
97 226 +10%
106 293 -10%
96 205 --------------------само след 4 цикъла от по 10% ------------от 3:1 клони към 2:1
Това е за колегите които не са задълбавали по темата. Разбира се всеки трябва да си провери логиката и сметките на своя отговорност.
Кубрате, аз смятам, че волатилността ще остане за дълго време.
И че VIX 20 вече ще е минимум, а не съпротива. Поне докато не включат печатницата пак.
Освен това, Nasdaq 100 ми се струваше скъп още на 5000. Не мога да го изчегъртам това чувство, колкото и се опитвам да съм обективен.
Коментар
-
Толкова си е, в последната година се представя по-зле от утроената възвръщаемост на бенчмарка си, но това са относително редки случаи. Аз обикновено гледам как се представя от върха до дъното и после обратно и грубите ми предположения са -50 % при спад с 20% на насдак, -70% при спад с 30% и -90% при спад с 50%. При бичи пазари нещата са ясни- при достатъчно дълъг период надиграва утроеното представяне на бенчмарка и колкото по-редки са корекциите, толкова повече бие насдак.
100 300 +10%
110 390 -10%
99 273 +10%
108 354 -10%
98 248 +10%
107 322 -10%
97 226 +10%
106 293 -10%
96 205 --------------------само след 4 цикъла от по 10% ------------от 3:1 клони към 2:1
Това е за колегите които не са задълбавали по темата. Разбира се всеки трябва да си провери логиката и сметките на своя отговорност.
Кубрате, аз смятам, че волатилността ще остане за дълго време.
И че VIX 20 вече ще е минимум, а не съпротива. Поне докато не включат печатницата пак.
Освен това, Nasdaq 100 ми се струваше скъп още на 5000. Не мога да го изчегъртам това чувство, колкото и се опитвам да съм обективен.Last edited by Tkilata; 22.01.2022, 15:58.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнение
При (стъпка напред - стъпка назад) * N пъти
TQQQ се представя по- зле от QQQ.
Вероятно имаш предвид среда на ниска волатилност.
Коментар
-
Първоначално изпратено от intint Разгледай мнение
Преди 1 година е бил на цена 50, ако тогава бях взел 1 дял на 50, то днес моята покупка на 50, ще е 56.67 ли, колкото му е днес цената на етф-а. Или моята покупка от 50 ще се по различна към днешна дата от това което показва в момента като цена етф-а
Коментар
-
По принцип точно за това най-става.
Коментар
-
По принцип точно за това най-става.
TQQQ се представя по- зле от QQQ.
Вероятно имаш предвид среда на ниска волатилност.
Коментар
-
По принцип точно за това най-става.Last edited by intint; 22.01.2022, 15:14.
Коментар
-
Първоначално изпратено от intint Разгледай мнение
Tqqq става ли да дългосрочно държане 1 -2 години ?
Коментар
-
Аз си мисля, че тази година ще е нещо като 2018та, ФЕД уж ще затяга по някое време/вероятно пак към края на годината/ СП ще падне едни около 20% от върха и изведнъж ще се окаже, че няма ликвидност и трябва да обръщаме палачинката, че да не изгори. Това сега ми се струва стандартна корекция, даже взех малко tqqq в четвъртак на 66,40 и вероятно в понеделник ще взема още малко.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнениеСъгласен съм с архитекта, че работата на ФЕД не е да пука балона, а да го поддържа.
Имам и чувството, че вече е страшно, тоест може да се очаква пазара да си поеме въздух за известен период. Това не противоречи на убеждението ми, че след това бавно и славно ще продължи надолу.
Вчера клъвнах това онова сред активи с коефициенти P/B <1, P/E<10 и P/S<0,5.
Тогава обаче открих, че на тази страничка виждам числото 43. А съм сигурен, че го усещам като 3 или 5, най-много 10.
И това разминаване между наблюдение и усещане не е на добре.
https://money.cnn.com/data/fear-and-greed/
Възможно е разбира се индикатора да не работи коректно, все пак е безплатен. Но ако някой има друго обяснение - моля?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнениеВъзможно е разбира се индикатора да не работи коректно, все пак е безплатен. Но ако някой има друго обяснение - моля?
Т.е. индикатора е баш 50/50. Умните сайтове му викат "ротация".
Коментар
-
Съгласен съм с архитекта, че работата на ФЕД не е да пука балона, а да го поддържа.
Имам и чувството, че вече е страшно, тоест може да се очаква пазара да си поеме въздух за известен период. Това не противоречи на убеждението ми, че след това бавно и славно ще продължи надолу.
Вчера клъвнах това онова сред активи с коефициенти P/B <1, P/E<10 и P/S<0,5.
Тогава обаче открих, че на тази страничка виждам числото 43. А съм сигурен, че го усещам като 3 или 5, най-много 10.
И това разминаване между наблюдение и усещане не е на добре.
https://money.cnn.com/data/fear-and-greed/
Възможно е разбира се индикатора да не работи коректно, все пак е безплатен. Но ако някой има друго обяснение - моля?
- 1 like
Коментар
Коментар