Първоначално изпратено от nkavrakov1982
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение
Тази стратегия е нещо като Dollar-Cost Averaging (DCA) ,която е добра стратегия и се е доказала във времето.
За 10г период за мен криптото е номер 1.И то много пред останалите
Определи си някъв % ,да речем 30% в крипто,70% в акции .Аз бих сложил и над 50% в крипто,а акции няма да купувам преди да катастрофира добре пазара
За криптото,взимаш си един хардуерен портфейл(като флашка е),купуваш по малко от БГ борси и парите стоят в теб (във флашката) .Няма посредници ,няма нищо,ти си банката.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениеВиж сега ,изготвям някаква стратегия ,сега чакам да мине одобрението за профила ,разбрах че не ставало бързо,после ще го захраня.Моята идея е проста ,с малки суми да отделям по нещо което да не се губи ,представи си го както правят удръжки за втора пенсия ,само че искам да сложа парите някъде където ще се капитализират с добри проценти във да кажем един 10 годишен период поне .
За 10г период за мен криптото е номер 1.И то много пред останалите
Определи си някъв % ,да речем 30% в крипто,70% в акции .Аз бих сложил и над 50% в крипто,а акции няма да купувам преди да катастрофира добре пазара
За криптото,взимаш си един хардуерен портфейл(като флашка е),купуваш по малко от БГ борси и парите стоят в теб (във флашката) .Няма посредници ,няма нищо,ти си банката.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Кой препръчваш ти ?
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Snipe Разгледай мнениеSXR8 е подобно на IUSA, но е акумулиращ (не разпределя дивидент) и е с по-висока цена на дял. Това е UCITS ETF-ът с най-голяма капитализация.
Коментар
-
Първоначално изпратено от tetris12 Разгледай мнение
Избери този, който се търгува на Euronext Paris, той се котира в евро. Прочети подсказките и ще се ориентираш, в началото си трябва време, за да свикнеш.
Last edited by nkavrakov1982; 19.06.2023, 15:12.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениеIE00B3XXRP09 - Vanguard S&P 500 UCITS ETF - ей този например ЕТФ не мога да разбера когато го въведа в търсачката защо ми излиза в британски паунди че се продава ,нали е в евро уж,така е и даден VUSA:GER:EUR- В платформата като го вуведеш излизат множество резултати и при въвеждане ти го дава в паунди и други валути ,има ли начин да си изкарваш само това което е в евро например ?
Коментар
-
IE00B3XXRP09 - Vanguard S&P 500 UCITS ETF - ей този например ЕТФ не мога да разбера когато го въведа в търсачката защо ми излиза в британски паунди че се продава ,нали е в евро уж,така е и даден VUSA:GER:EUR- В платформата като го вуведеш излизат множество резултати и при въвеждане ти го дава в паунди и други валути ,има ли начин да си изкарваш само това което е в евро например ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от dollarman Разгледай мнение
То, че може - може ама нали уж ЕС и всички трябваше да сме горе долу на един кантар. Сега за българи не може, за холандци и шведи обаче сигурно може.
Това с кешовицата не го разбирам. Освен това Саксо имат месечен custody такса върхъ всичките ти активи при тях. Както и Елана де.
Иначе причините са ясни - капиталовият конкрол и командния несвободен характер на западните икономики. Мечтай за свободно движение на хора, стоки и капитали.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениеСега видях в адреса горе че страницата е заредена през interactivebrokers.co.uk -да не би това да е проблем ,че реално съм към UK и нещо трябва да се смени в настройките за регион ?
KID = key information document
Настройките изглеждат добре (all Europe)
Коментар
-
Първоначално изпратено от melon Разгледай мнениеСаксо спокойно можете да го ползвате през Елана
Това с кешовицата не го разбирам. Освен това Саксо имат месечен custody такса върхъ всичките ти активи при тях. Както и Елана де.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Snipe Разгледай мнение
Сигурен ли си, че си пуснал permissions за търговия с ETF и в Европа? Ако да, поне в уеб версията трябва да ти излизат тези двата. Ако не, пусни си ги.
В твоя случай не се сещам за причина да инсталираш TWS, уеб версията е напълно достатъчна.
Доколкото знам американски ETF-и може да търгуваш при изпълнение на което и да е от следните условия:
а) да си класифициран като професионален инвеститор (това май е най-лесното)
б) да имаш второ гражданство, което не е европейско (примерно американско)
в) да сключиш договор с посредник, който не подлежи на европейски регулации (примерно някой сингапурски)
В тия секции има сини отметки :
Stocks - All Europe и All North America , + All Global Stock, Index and Forex CFDs Trading Permissions -
All Global+ Global
Това достатъчно ли е за ETF търговията ,за някои неща ми излиза съпбщение че подадените финансови данни за доходи и т.н. не давали възможности за добавяне на въпросните продукти .
Въведох и този в евро P500HAMUNDI PEA SP500 H UCITS ETF SBF- отстрани има бележка че трябвало KID за да търгваш ?
Какво е това означение за KID ?Last edited by nkavrakov1982; 19.06.2023, 12:42.
Коментар
Коментар