IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Щом искаш корабни, вкарали са ги в ISPA, може да вземеш дял чрез тях: https://www.blackrock.com/americas-o...-etf-de-fund#/

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
      Относно индексите фондове гледах интересна гледна точка ,хората купуват индекси е да де ама идва някой разказвач на приказки,надува яко индекса и после хоп айде по пързалката .
      Зависи от индекса. Пазарната капитализация на S&P500 примерно е над 30 трлн. и няма как някой сам да го надуе "и после хоп айде на пързалката".
      Хората в общия случай не купуват индекси, а индексни фондове. Има разлика.

Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
      Не можах да разбера някой ако знае да каже как се удържат таксите за тях примерно ако имаш 500 евро и купиш SXR8 na SP500 ,и след това не го продаваш но и нямаш пари в акаунта ,какъв е принципа да ти вземат таксите ако има такива ,удържат ги от цената на индекса или как става ,примерно за тоя индекс конкретно при покупка горе долу какво се плаща
      Зависи за коя такса говориш. Таксата на брокера (за поддръжка на сметка или за съхранение на активи), ако изобщо я има, се събира по един и същ начин без значение дали си купувал акции или ETF-и. Ако нямаш пари в акаунта и трябва да платиш такса, е възможно като крайна мярка брокерът да продаде част от активите ти, за да я покрие. Зависи какво пише в договора.
      Таксата на ETF-а не се взема от твоята сметка. Управляващото дружество си я прибира от активите на фонда и ти реално не разбираш кога и как става това. Косвен признак за тази такса е разминаването в движението на индекса и това на цената на ETF-а. Ако таксата е примерно 1-2%, то само след 10тина години ще се види, че индексът расте доста по-бързо от цената на ETF-а. Ако таксата е ниска (какъвто е случая със SXR8), разликата е практически незабележима.

Коментар

• Първоначално изпратено от Snipe Разгледай мнение
        Като затвориха света покрай ковид-19 беше доста по-добър момент за вход. А февруари 2009 пък беше даже още по-добър от 2020. Краят на 2002 също беше нелош вариант, само че тогава за българи беше трудничко. В по-ранни години е имало още по-добри моменти за вход.
        Въобще най-добрият сигурен вход е винаги в миналото.
        А, и още нещо. Винаги, когато е най-доброто време за вход, има едни хора, които казват, че точно в този момент не е момента, понеже незнамсиквоси.
        Да точно това и аз искам да кажа ,а и човек не винаги има пари ,гледаш напред и това е ,сега грешно е и да бързаш ,но пъл никой не знае докъде може да стигне цената на дадена компания .Относно индексите фондове гледах интересна гледна точка ,хората купуват индекси е да де ама идва някой разказвач на приказки,надува яко индекса и после хоп айде по пързалката .Това е риска за индексите но баланса иначе си е баланс. Не можах да разбера някой ако знае да каже как се удържат таксите за тях примерно ако имаш 500 евро и купиш SXR8 na SP500 ,и след това не го продаваш но и нямаш пари в акаунта ,какъв е принципа да ти вземат таксите ако има такива ,удържат ги от цената на индекса или как става ,примерно за тоя индекс конкретно при покупка горе долу какво се плаща

Коментар

Честно казано най добрия вход е бил миналата година ...
          Като затвориха света покрай ковид-19 беше доста по-добър момент за вход. А февруари 2009 пък беше даже още по-добър от 2020. Краят на 2002 също беше нелош вариант, само че тогава за българи беше трудничко. В по-ранни години е имало още по-добри моменти за вход.
          Въобще най-добрият сигурен вход е винаги в миналото.
          А, и още нещо. Винаги, когато е най-доброто време за вход, има едни хора, които казват, че точно в този момент не е момента, понеже незнамсиквоси.

Коментар

• Ей тука ще сложа малко KELYA stock,тези правели играчките скуишмелоу с разни патенти за пълнеж били голям хит!
            Last edited by nkavrakov1982; 08.07.2023, 14:35.

Коментар

• Първоначално изпратено от tetris12 Разгледай мнение

Ако имаш 100 броя от BAC можеш да продадеш една кол опция на цената (или близка) до придобиване. Банките ще започнат да се възстановяват преди да излязат коментари че кризата е отминала, кога ще стане това, някой слънчев ден.
              Нямам излишни десетки хиляди левове да си играя на залози.Това е за хора вече с добър опит който ти имаш вероятно.Сега ще видим колко вода ще глътна до края на годината ,после ще посъбера някой лев пак но няма да правя емоционални решения както сега .Честно казано най добрия вход е бил миналата година ама като не съм в час с цените кое колко е струвало и колко е паднало ,за тогава имам предвид.Всеки тогава казваше аа то сега било не знамнсинкакво и.т.н ама пазара си е пазар.

Коментар

А виж сега никакви продажби ,тия акции са ми първите и няма да ги продавам.Единствено ще разкарам тая банка ,Bank of America.Нея я купих докато висях в тоалетната и се чудех какво да купя .Никога не купувайте акции докато сте в тоалетната .Това е грешка голяма грешка.
                Сега ми е трън в очите. Иначе останалите ...не знам 20%,25% да паднат...след година се надявам да са нагоре .Наесен ще събера някой лев тогава вече ще мисля повече. Ама да продавам...не мисля
                И друго ме мъчи ако продам акцията с разлика от долар.два после как ще.плащам данъци тия от НАП ще ми се смеят като видят ..та може и да не продавам
                Остава и опцията да я продам с малко под цената на покупка дата да не плащам о да не се занимавам
                Ако имаш 100 броя от BAC можеш да продадеш една кол опция на цената (или близка) до придобиване. Банките ще започнат да се възстановяват преди да излязат коментари че кризата е отминала, кога ще стане това, някой слънчев ден.

Коментар

• Така като гледам май съм взел моите акции на средна цена не най ниската ,по скоро след възстановяването им ...което не е чак най зле От тук нататък печалбите ще са по разтеглени във времето.Епъла е бетон малко падна сега пак тръгна нагоре не случайно дядо Бъфет е над 40% в него

Коментар

• Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение

пп
                    Ама не бързай да продаваш банк ъф америката не е чак толкова лош момента, в който си влязъл... в някакъв момент може даже да се окаже, че е по-печеливша от Абълката?!

Но ако търсиш дивидентни акции - аз ти казах, вземи някой танкер.
                    От 10%+ нагоре дават...
                    Maersk/сега е на 50% от 2022 година върха / съм загледал ,там се продават в крони ,датски крони Маерск храни цяла Дания по принцип- ное 3 000 лева парчето
                    Банката засега нищо няма да я правя ,нека седи все пак това е Bank of Amercia ,внася малко баланс
                    Last edited by nkavrakov1982; 07.07.2023, 16:57.

Коментар

Пазара е Божа работа ,сантимент ,фундамент и така нататък .
                      Така е ,не съм толкова богат че да купувам евтини компании ,това е все едно да купиш........де да знам да купиш Тelefonica и да чакаш да поскъпне след 40 години напъни ...еми не става
                      Щом искаш испански гледай AENA SABADELL

Коментар

На финала след големия спад ще видим кой ще се смее последен и на кой акциите са му най жилавички

пп
                        Ама не бързай да продаваш банк ъф америката не е чак толкова лош момента, в който си влязъл... в някакъв момент може даже да се окаже, че е по-печеливша от Абълката?!

Но ако търсиш дивидентни акции - аз ти казах, вземи някой танкер.
                        От 10%+ нагоре дават...

Коментар

• Първоначално изпратено от lobos Разгледай мнение

Хем чакаш голям спад ,хем купуваш
                          Няма лошо имаш си пари угаждаш си
                          Пазара е Божа работа ,сантимент ,фундамент и така нататък .
                          Така е ,не съм толкова богат че да купувам евтини компании ,това е все едно да купиш........де да знам да купиш Тelefonica и да чакаш да поскъпне след 40 години напъни ...еми не става
                          Last edited by nkavrakov1982; 07.07.2023, 16:44.

Коментар

На финала след големия спад ще видим кой ще се смее последен и на кой акциите са му най жилавички
                            Хем чакаш голям спад ,хем купуваш
                            Няма лошо имаш си пари угаждаш си

Коментар

• Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение

Леко киселки, ама е истински епъла!

(виж черешите не са толко издържливи - требе да се шортят )

Коментар

• 10 мин до NFP

Коментар

Working...
                                X