Първоначално изпратено от XOVER
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от RandomTrader Разгледай мнениеСега е доста добра възможност за дълги с минимален риск.Стоп под днешния low, target 1665 .Ако продължим още малко нагоре може да има шорт скуийз към края на деня.
Коментар
-
Много от акциите си направиха сериозна корекция, а индексите не. На някой места се видя как капитулираха дългите. От вчера съм на 50% в една акция с P/E 2,5 форуард P/E около 2,8 и дивидентна доходност 6% (стори ми се че имаше капитулации и марджин колове вчера) , имам още 50% кеш и къси Ръсел2000.
Коментар
-
Първоначално изпратено от RandomTrader Разгледай мнениеАко не паднем под 1637 и аз бих бил лонг.Тук се заформя рейндж така като гледам.Под 1635 става много опасно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от XOVER Разгледай мнениеСпелинга е no stop or stop:none
а иначе кьсмет... Ще ти трябва, аз мисля тук и под 1600 може да слезнем
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеМисля че по едно време - ако не се лъжа до договора им с Даймлер са били на ръба да затворят производство.
...
Но при всички положения в сегашната цена има прекалено много позитивни очаквания. Така че поне аз си мисля че ще има приличен спад. Дори само за да се тества този ръст трябва да има спад. Иначе лично на мен ми харесват за дългосрочна инвестиция - но не и на тази цена.
Коментар
-
Първоначално изпратено от snaky Разгледай мнениеЕ те до фалит едва ли щяха да стигнат, но щяха да увеличат капитала. Сега тази опасност намаля. Засега А иначе около тази компания не знам защо но има някакъв мит, че е измислила нещо революционно. Това драскачите са страшна напаст. Нищо не са открили. Имат една батерия дето се охлажда с вода, заради това че е литиево-йонна и загрява яко. Ама то електромобили с ли-йон батерии имат и БИД. А електромотори всеки знае да прави.
А иначе - ами няма друг успешен продавач на луксозни електромобили. Модела им всъщност е много добър. Ориентират се към горния сегмент автомобили, създават имидж, марка, мит около компанията си дори - горе долу като епъл. В последствие - с достигането на достатъчни икономии от мащаба и натрупване на критична маса клиенти, може да се очаква че ще преминат към по-ниски сегменти автомобили - по-скоро по-евтини. Като по този начин реално ще се превърнат в нормален автомобилопроизводител. До момента никой друг производител на електромобили не е успял да постигне търговски успех.
Самия факт че те са първи означава че те поставят рамките и създават правилата. Всеки след тях ще се налага да се съобразява с тях. Нормалните автомобилопроизводители реално винаги могат да пуснат електромобили - но дали те ще са успешни е друг въпрос. защото с този продукт също както с всички останали модни продукти е важно единствено възприемането на потребителите. А продукта им е реално моден продукт. Ако успеят да подържат бранда си то ще печелят - и то много добре. Ако успеят да го съсипят най-вероятно ще бъдат погълнати - и то не е особено скъпо.
Но при всички положения в сегашната цена има прекалено много позитивни очаквания. Така че поне аз си мисля че ще има приличен спад. Дори само за да се тества този ръст трябва да има спад. Иначе лично на мен ми харесват за дългосрочна инвестиция - но не и на тази цена.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеИзлиза на печалба - следват бързи покупки за закриване на къси. това тласка цената нагоре доста бързо, което повишава още повече натиска за покриване на къси, а самия ръст на цената привлича спекулативни краткосрочни играчи, които се надяват да излязат преди палачинката да се обърне. Е и историята зад компанията е привлекателна. Добри коли, ново, първи, привлекателна млада компания, огромен потенциал, сериозни договори с даймлер - ако не се лъжа. но тази история не оправдава оценката, оправдава положителните пристрастия само. Единственото отрицателно в компанията бе липсата на печалба и сега това изчезна. Очевидно вече са достигнали брейк ивъна и от тук нататък може да се очаква солиден растеж, без сериозна и належаща опасност от фалит.
но това че новините стават по-добри не означава че стават чак толкова по-добри.
Коментар
-
Първоначално изпратено от snaky Разгледай мнениеЕ той шорт скуиза само засили движението, но много хора купиха. Няма как да се засили акцията от 40 на над 100 иначе.
но това че новините стават по-добри не означава че стават чак толкова по-добри.
Коментар
Коментар