надолу
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от snaky Разгледай мнение...шъ мъ извиняваш, ама ми е малко мътна стратегията ти! Не е критика.
Най общо казано общия ми портфейл за БФБ и навън се стремя да го докарам дотам, аче около 1/2 да е във високо дивидентни (но по малко рискови и все пак с потенциал) компании (и някои ЕТФ-и), които да ми носят текущ приличен гарантиран доход, каквото и да се случи с пазара.
Останалите 50% ще са с по рисков профил, като планирам около 2/3 от тях да са съм инвестиран по дългосрочно, а до макс. 1/3 по краткосрочни-спекулативни позиции.
Та тези 21 артии на нисе мога да ги разделя така, та дано намериш повече смисъл :
1. Дивидентен сектор
SDIV,EDIV,VWO, KBWD - дългосрочен (за капещи дивиденти) Ослушвам се и за други - като споменатите в предния пост LVL,DWX,VGK,VIG
Също дебна влизане в див.аритократи извън VIG..напр. сега най отгоре на монитора ми са KO, WM, TGT, SO, PM, LO, FLO i JNJ, де бяха най зле ( ма още може )ударени последните 2 месеца, а и други..демек в процес съм на изготвяне на собствена дрип система.
2. Инвестиционен сектор
PZE,BP,E,STO,RIG,VLO,SNP,ESV, - много дългосрочен (до таргет поне 60-80% някои над 100% нагоре). Естествено нямам намерение да се ограничавам само до петролни компании, ма се заформя те да са ми гръбнака. Общо взето влязъл сам с около 1/3 от това което мога да си позволя, дано да дойде голяма корекция та да ги удвоя/утроя което се спихне най много, кеша е предвиден
В момента повечето са приблизително на около 15% от дъната де са достигали предните 4-5 години.
За сведение - освен че очакам добри капиталови в бъдеще тези горните 8 нефтеняка ми кихат и средно 4.3% дивидент, така може да чакаш доволно дълго, нали
3. Краткосрочно спекулативни - да взема едни 20-25, макс.30% и да бягам. TUR,VNM,EPHE,ECH,BRF,EBIХ,SIMO, ZSL,SCOLast edited by pipbel; 04.09.2013, 11:22.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Haho333 Разгледай мнениеКво да кажат, те мнение нямат, набутали са се с къси от 1-2 години и стоят и чакат.
А пазара прави нов връх след нов връх.
За тва и тези викове СЕЧ РЪСТТТТТ и .т.н.
Не очаквай смислена дискусия със "зомбираните"Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.
Коментар
-
Първоначално изпратено от panterata na pop folka Разгледай мнениеструвами се че 6 години са повече от една.ама ако си тарикат кажи си мнението и аз моето и да се види.
А пазара прави нов връх след нов връх.
За тва и тези викове СЕЧ РЪСТТТТТ и .т.н.
Не очаквай смислена дискусия със "зомбираните"
Коментар
-
Първоначално изпратено от panterata na pop folka Разгледай мнениеструвами се че 6 години са повече от една.ама ако си тарикат кажи си мнението и аз моето и да се види.
И теб ще одеремАко един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.
Коментар
-
Първоначално изпратено от the architect Разгледай мнениеопределено тези 5 години промиха бая мозъци следва освежаване и то дълго освежаване незнам и аз дали да се смея
Коментар
-
Първоначално изпратено от the architect Разгледай мнениеопределено тези 5 години промиха бая мозъци следва освежаване и то дълго освежаване незнам и аз дали да се смея
Коментар
-
Първоначално изпратено от the architect Разгледай мнениеРЪЪЪЪЪЪЪССССССТТТТТТТТТТТТ BYE BYE
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеГолям пазар, голямо нещо, вече 21 покупки станаха.
Дълъг засега на всички, аче бройката не е малка.
SCO,PZE,EBIX,BP,E,STO,RIG,VLO,SNP,SIMO,ESV,TUR,KBW D,SDIV,EDIV,VWO,VNM,EPHE,ECH,BRF,ZSL
Коментар
-
Злото кротува засега, ама среброто много се наежило днес бе
Кът кът кът на бати.
Хич не ми дреме че имало и индустриално приложение.
Само да се надигне още 1-2% над 24.5$ и го гилотинирвам....на косъм ми се измъкна предната седмица мискинина
Влязoх на ZSL на 62.6 $ - на 24.4$ сребро отговаря.
Оттука нататък бой до дупка най малко до 18
Ей голям урожай днес. След кадъните от предната седмица сега си купих и филипинки, виетнамки, бразилки и чилийки. Бая харем стана
Заглеждах и едни привидно много дашни индонезийско-тайски и индийски мангасарки, ма се отказах че ми намирисват нещо, а и зестрата калпава, бащите им затънали в дългове.
И едни гардове им взех де ще ми носят парички докато ги пазят.
Голям пазар, голямо нещо, вече 21 покупки станаха.
Дълъг засега на всички, аче бройката не е малка.
SCO,PZE,EBIX,BP,E,STO,RIG,VLO,SNP,SIMO,ESV,TUR,KBW D,SDIV,EDIV,VWO,VNM,EPHE,ECH,BRF,ZSL
ПС Аржентинчето ми PZE и китайската ми рафинерия къртят мивкиLast edited by pipbel; 03.09.2013, 19:57.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеKBWD,SDIV,LVL,DWX,EDIV,VGK,VWO,VIG
Някой търгува ли високо дивидентни ЕТФ-и ?
Тая комбинация горе като че ли ми се нрави.
Има глобална експозиция, застъпена и е Европата и развиващите се пазари, има и дивидентни аристократи. Средно 6.1% доходност носи.
По добри идеи ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от desperado Разгледай мнениеБраво Майкорософт - пусна си трояснки кон и получи награда. Големите акционери сега ще спрат сделкат докато Майкрософт не дадат още най малко 2 млрд след което и 2те компании ще са по добре. Много як шорт на Епъл се очертава
Коментар
Коментар