IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• надолу

Коментар

• Първоначално изпратено от snaky Разгледай мнение
      ...шъ мъ извиняваш, ама ми е малко мътна стратегията ти! Не е критика.
      Малко е длъжко за обяснение подробностите, но си изпълнявам план стратегия, която ще се финализира към края на другата година. 2015 се надявам да имам доста повече свободно време да си следя нещата.
      Най общо казано общия ми портфейл за БФБ и навън се стремя да го докарам дотам, аче около 1/2 да е във високо дивидентни (но по малко рискови и все пак с потенциал) компании (и някои ЕТФ-и), които да ми носят текущ приличен гарантиран доход, каквото и да се случи с пазара.
      Останалите 50% ще са с по рисков профил, като планирам около 2/3 от тях да са съм инвестиран по дългосрочно, а до макс. 1/3 по краткосрочни-спекулативни позиции.

Та тези 21 артии на нисе мога да ги разделя така, та дано намериш повече смисъл :

1. Дивидентен сектор
      SDIV,EDIV,VWO, KBWD - дългосрочен (за капещи дивиденти) Ослушвам се и за други - като споменатите в предния пост LVL,DWX,VGK,VIG
      Също дебна влизане в див.аритократи извън VIG..напр. сега най отгоре на монитора ми са KO, WM, TGT, SO, PM, LO, FLO i JNJ, де бяха най зле ( ма още може )ударени последните 2 месеца, а и други..демек в процес съм на изготвяне на собствена дрип система.

2. Инвестиционен сектор
      PZE,BP,E,STO,RIG,VLO,SNP,ESV, - много дългосрочен (до таргет поне 60-80% някои над 100% нагоре). Естествено нямам намерение да се ограничавам само до петролни компании, ма се заформя те да са ми гръбнака. Общо взето влязъл сам с около 1/3 от това което мога да си позволя, дано да дойде голяма корекция та да ги удвоя/утроя което се спихне най много, кеша е предвиден
      В момента повечето са приблизително на около 15% от дъната де са достигали предните 4-5 години.
      За сведение - освен че очакам добри капиталови в бъдеще тези горните 8 нефтеняка ми кихат и средно 4.3% дивидент, така може да чакаш доволно дълго, нали

3. Краткосрочно спекулативни - да взема едни 20-25, макс.30% и да бягам. TUR,VNM,EPHE,ECH,BRF,EBIХ,SIMO, ZSL,SCO
      Last edited by pipbel; 04.09.2013, 11:22.

Коментар

• Първоначално изпратено от Haho333 Разгледай мнение
        Кво да кажат, те мнение нямат, набутали са се с къси от 1-2 години и стоят и чакат.
        А пазара прави нов връх след нов връх.
        За тва и тези викове СЕЧ РЪСТТТТТ и .т.н.
        Не очаквай смислена дискусия със "зомбираните"
        За теб може да се каже същото- знаеш само ъп,ъп,ъп,ама не си преживял и един тренд цикъл,затова си толкова ербап,не познаваш кафевия цвят,но има време.......
        Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.

Коментар

• Първоначално изпратено от panterata na pop folka Разгледай мнение
          струвами се че 6 години са повече от една.ама ако си тарикат кажи си мнението и аз моето и да се види.
          Кво да кажат, те мнение нямат, набутали са се с къси от 1-2 години и стоят и чакат.
          А пазара прави нов връх след нов връх.
          За тва и тези викове СЕЧ РЪСТТТТТ и .т.н.
          Не очаквай смислена дискусия със "зомбираните"

Коментар

• Първоначално изпратено от panterata na pop folka Разгледай мнение
            струвами се че 6 години са повече от една.ама ако си тарикат кажи си мнението и аз моето и да се види.
            Бича пантера,интересно.
            И теб ще одерем
            Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.

Коментар

• Първоначално изпратено от the architect Разгледай мнение
              определено тези 5 години промиха бая мозъци следва освежаване и то дълго освежаване незнам и аз дали да се смея

Коментар

определено тези 5 години промиха бая мозъци следва освежаване и то дълго освежаване незнам и аз дали да се смея
                на кое да се смееш.

Коментар

• определено тези 5 години промиха бая мозъци следва освежаване и то дълго освежаване незнам и аз дали да се смея

Коментар

РЪЪЪЪЪЪЪССССССТТТТТТТТТТТТ BYE BYE
                    приятел следва последната бичи вълна най стръмната на борсите и при евро долар.шоуто много скоро ще започне. дау 16500-17000

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                      Голям пазар, голямо нещо, вече 21 покупки станаха.
                      Дълъг засега на всички, аче бройката не е малка.

SCO,PZE,EBIX,BP,E,STO,RIG,VLO,SNP,SIMO,ESV,TUR,KBW D,SDIV,EDIV,VWO,VNM,EPHE,ECH,BRF,ZSL
                      ...шъ мъ извиняваш, ама ми е малко мътна стратегията ти! Не е критика.

Коментар

• РЪЪЪЪЪЪЪССССССТТТТТТТТТТТТ BYE BYE

Коментар

• Злото кротува засега, ама среброто много се наежило днес бе
                          Кът кът кът на бати.
                          Хич не ми дреме че имало и индустриално приложение.
                          Само да се надигне още 1-2% над 24.5$ и го гилотинирвам....на косъм ми се измъкна предната седмица мискинина
                          Поста ми днес от темата за злото ..гепнах го тоя път още с отварянето
                          Влязoх на ZSL на 62.6 $ - на 24.4$ сребро отговаря.
                          Оттука нататък бой до дупка най малко до 18

Ей голям урожай днес. След кадъните от предната седмица сега си купих и филипинки, виетнамки, бразилки и чилийки. Бая харем стана
                          Заглеждах и едни привидно много дашни индонезийско-тайски и индийски мангасарки, ма се отказах че ми намирисват нещо, а и зестрата калпава, бащите им затънали в дългове.
                          И едни гардове им взех де ще ми носят парички докато ги пазят.
                          Голям пазар, голямо нещо, вече 21 покупки станаха.
                          Дълъг засега на всички, аче бройката не е малка.

SCO,PZE,EBIX,BP,E,STO,RIG,VLO,SNP,SIMO,ESV,TUR,KBW D,SDIV,EDIV,VWO,VNM,EPHE,ECH,BRF,ZSL

ПС Аржентинчето ми PZE и китайската ми рафинерия къртят мивки
                          Last edited by pipbel; 03.09.2013, 19:57.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                            KBWD,SDIV,LVL,DWX,EDIV,VGK,VWO,VIG

Някой търгува ли високо дивидентни ЕТФ-и ?
                            Тая комбинация горе като че ли ми се нрави.
                            Има глобална експозиция, застъпена и е Европата и развиващите се пазари, има и дивидентни аристократи. Средно 6.1% доходност носи.

По добри идеи ?
                            LDIV.L / DIV.PA (едно и също е). Смятам, че парите ще дойдат в нещо от този тип през следващите месеци, ако това е, което търсиш. Аз лично не съм голям фен на този тип продукти.

Коментар

• Първоначално изпратено от desperado Разгледай мнение
                              Браво Майкорософт - пусна си трояснки кон и получи награда. Големите акционери сега ще спрат сделкат докато Майкрософт не дадат още най малко 2 млрд след което и 2те компании ще са по добре. Много як шорт на Епъл се очертава
                              Не знам, но Нокия отиде в небесата

Коментар

• KBWD,SDIV,LVL,DWX,EDIV,VGK,VWO,VIG

Някой търгува ли високо дивидентни ЕТФ-и ?
                                Тая комбинация горе като че ли ми се нрави.
                                Има глобална експозиция, застъпена и е Европата и развиващите се пазари, има и дивидентни аристократи. Средно 6.1% доходност носи.

По добри идеи ?

Коментар

Working...
                                X