IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнение
    За мен TEVA е доста скучна компания, както и си му е ред, предвид бизнес нишата им.
    От 2 години акционерите им нямат повод за особена радост, но все пак вероятно ще си мине върха след време.
    В този ред на мисли, бих вкарал в Софарма.
    Е то в друг ред на мисли акционерите на Софарма от над 8 години са под водата и още не са излезли на 0 - също скучно бих казал ако не беше тъжно.
    Ма тъй като гледам че се навъртат туканка фарма фенове - ако са съгласни бих се хванал на 1 здрав облог, да кажем с 3 годишен хоризонт.
    Фармата - 3.30 сега, Тева - 37 $
    Таргет 80% - т.е. Фарма 5.94лв Тева - 66.6$
    Съгласни ?

ПС Не е да сте без шанс все пак..имате си трибестан, де Импето казва че дигал самолета

Коментар

• Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнение
      За мен TEVA е доста скучна компания, както и си му е ред, предвид бизнес нишата им.
      От 2 години акционерите им нямат повод за особена радост, но все пак вероятно ще си мине върха след време.
      Проди - добре дошъл!
      Лиспваше ни!

Коментар

• Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнение
        софарма или teva, кое е по-добро в момента

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
          Старомоден съм бат Гойко, само акции.
          Другите бъзикни не ме интересуват.

Коментар

• Първоначално изпратено от bate Goiko Разгледай мнение
            Pipbel, с какво тъгуваш акции или CFD?
            Старомоден съм бат Гойко, само акции.
            Другите бъзикни не ме интересуват.

Коментар

• И аз съм я гледал Тева за влизане, но не обичам да се движа срещу пазара. Не мисля че е скъпа на тези нива, но определено не е и чак толкова евтина, като махнеш тази част от печалбата, която е под заплаха и спрямо останалата печалба коефициентите вече не са толкова различни от останалите фармацефтични компании. Напълно е възможно да се направят добри пари от нея, защото пазара на генерични лекарства расте и ще продължава да расте, а те са в тройката в света по производство. Но за сериозна печалба най-вероятно ще отнеме известно време до като се промени сентимента към нея.

Коментар

• Pipbel, с какво тъгуваш акции или CFD?

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                  Ето Пиб - послушай човек, който чете и е много по-в час от мен!
                  Той и от мене определено е по в час и винаги си му следя мненията.
                  От друга страна предния път когато послушах някого на ябълка 415$ и сгреших.
                  Те така - инвестирането Тони си е занимание самотно, може да филтрираш много мнения и четива, ама парите и поемането на отговорност/решения са си твои.

А и не е аз да не съм чел
                  Представил е едната част на монетата само и то схематично.
                  Патента не е свършил съвсем, а изтича 2015.
                  Наистина тоя илач им носи 1/3 (някои казват дори 40%) от печалбите сега. Не е малко. В Тева са си съставили екшън план за да си запазят печалбата с орязването на 5К работни места (напоследък доста други компании са погълнали и те кат чича ти) и оптимизация на разходите. Неслучайно и Сити наскоро ги ъпгрейднаха заради този план.
                  А и над 160 техни лекарства генерици в момента са пред одобрение от ФДА.
                  Явно разногласия в борда по въпроса за преструрирането доведоха до вчерашното напускане на СЕО, което потопи акцията.
                  Но вярвам че евреите ще се справят и ще излезе компанията по силна от ситуацията до година -2.
                  Щом е до злато, илачи и тем подобни - те са намбър 1.
                  Та така - дълъг тук с хоризонт поне 2.5-3 години. Таргет - минимум 80% профит за това време.

Коментар

• софарма или teva, кое е по-добро в момента

поздравления за pipbel че е успял да влезе на едно от най-ниските нива за деня.
                    как го направи с лимит или следиш непрекъснато пазара и влизаш с маркет ордер?
                    “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                      Значима част от печалбата на Тева идва не от генеричния и бизнес а само от едно оригинално лекарство. на това лекарство патента му свърши, за това се търгува на ниски коефициенти, защото се очаква че печалбата и ще пада.

Като цяло във фармацията ако нещо изглежда твърде добро за да е истина, то причината е изтичане на патенти или слаб пайплайн от нови лекарства. а най-често и двете
                      Ето Пиб - послушай човек, който чете и е много по-в час от мен!

Коментар

• Значима част от печалбата на Тева идва не от генеричния и бизнес а само от едно оригинално лекарство. на това лекарство патента му свърши, за това се търгува на ниски коефициенти, защото се очаква че печалбата и ще пада.

Като цяло във фармацията ако нещо изглежда твърде добро за да е истина, то причината е изтичане на патенти или слаб пайплайн от нови лекарства. а най-често и двете

Коментар

Ми бравос, машалла. Аз пък от неото направих 60, ма истински (вече кеш).
                          Та тъй - докато не продадеш плюсовете са много относително нещо.
                          И не обиждам , ами лееееекинкоо ти напомням да каширваш там и да отиваш на по сгодни места. Парите требе се въртят.
                          Между другото исторически средното РЕ на Тевата е 15, сега е на 7.5.
                          Та смятай.....
                          Цъ Фармата не си я давам!
                          Ще я включа да я следя тази. Мислиш ли че цял свят не знае това , което ти знаеш за нея и въпреки това я разпродават! Там има мнооого големи лъвове! Ако беше толкова подценена хеджфондовете да са почнали да я папат. Има нещо друго - ще видим. Хубавото е че има АДР на Ню Йоркската фондова борса. 20 цента дивидент - правилно ли виждам?

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                            ей я не обиждай!
                            ушил си се - ОК
                            аз от този "балоняк" съм +50%
                            Ми бравос, машалла. Аз пък от неото направих 60, ма истински (вече кеш).
                            Та тъй - докато не продадеш плюсовете са много относително нещо.
                            И не обиждам , ами лееееекинкоо ти напомням да каширваш там и да отиваш на по сгодни места. Парите требе се въртят.
                            Между другото исторически средното РЕ на Тевата е 15, сега е на 7.5.
                            Та смятай.....

Коментар

Хоппп, наистина улязах преди малко мощно у еврейската фармация.
                              Тева 36,88 $
                              Почти невероятно е да падне повече от 35$ като абсолютно дъно.
                              При РЕ 7.36 при тая цена - аз предоволен. Таргет - 65$
                              Пък и дума не може да става за сравнение с един родствен балоняк туканка на БФБ.
                              Дори и дивидента им е 40% по висок.
                              ей я не обиждай!
                              ушил си се - ОК
                              аз от този "балоняк" съм +50%

Коментар

• Хоппп, наистина улязах преди малко мощно у еврейската фармация.
                                Тева 36,88 $
                                Почти невероятно е да падне повече от 35$ като абсолютно дъно.
                                При РЕ 7.36 при тая цена - аз предоволен. Таргет - 65$
                                Пък и дума не може да става за сравнение с един родствен балоняк туканка на БФБ.
                                Дори и дивидента им е 40% по висок.
                                Last edited by pipbel; 31.10.2013, 17:06.

Коментар

Working...
                                X