If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
И през 2014 пазарате ще продължат да вървят нагоре. Колелото на икономиката почна да се върти и набира скорост. Ще има полужителни данни (спад на безработицата, увеличаване на БВП).
Компаниите ще увеличат печалбите, хората ще увеличат потреблението.
Причини за спад на този етап липсват.
Дори е възмножно индексите да се превърнат във фондове, само плавно нагоре без да връщат (подобно на 2013).
Но със сигурност ще има катаклизми и събития който ще доведат до спад на борсата 5% (от сега не можем да ги предвидим но винаги има 3-4 субития през годината). Така че кйто е ЛОНГ да се подготви да издържи едни 5-10% спадове.
И после пак нагоре.
Така като гледам много е възможно в началото на Януари (до 15ти) Дау да стигне 17 000, Сип 1900 и ДАКС 10 000.
После да върнат малко (техническа корекция) и пак нагоре, въобще до Април няма ли събития и катаклизми, ще вървим плавно нагоре.
Опъвайте дългите и enjoy the ride !!!
Следващите 2 години ще сме нагоре.
аз си мисля че 2016 ще започне генерално кризата но дотогава ще има сътресения не може без тях.едно падане на дау до към 14 500 и от там нагоре до към 18 000-19 000 ми се вижда работата и 2016 -----КРИЗААААА
И през 2014 пазарате ще продължат да вървят нагоре. Колелото на икономиката почна да се върти и набира скорост. Ще има полужителни данни (спад на безработицата, увеличаване на БВП).
Компаниите ще увеличат печалбите, хората ще увеличат потреблението.
Причини за спад на този етап липсват.
Дори е възмножно индексите да се превърнат във фондове, само плавно нагоре без да връщат (подобно на 2013).
Но със сигурност ще има катаклизми и събития който ще доведат до спад на борсата 5% (от сега не можем да ги предвидим но винаги има 3-4 субития през годината). Така че кйто е ЛОНГ да се подготви да издържи едни 5-10% спадове.
И после пак нагоре.
Така като гледам много е възможно в началото на Януари (до 15ти) Дау да стигне 17 000, Сип 1900 и ДАКС 10 000.
После да върнат малко (техническа корекция) и пак нагоре, въобще до Април няма ли събития и катаклизми, ще вървим плавно нагоре.
Опъвайте дългите и enjoy the ride !!!
Следващите 2 години ще сме нагоре.
Айде и аз кат деда ви Коледа да да ви шитна едно малко подаръче
Който намери някоя добра идея - халал да му е.
Ето как бат ви Пипчо смята да разкаже играта на маркетите идната 2014.
19 от тия вече ги имам, дригите 15 ще си ги прилапам малко след около седмица катo се поопарича малко повече.
Всеки си има мнение за това е интересно има и дълги и къси.
Според мен БВП расте, икономиката се съживява, кредита тръгва, колелото се върти печалбите ще се увеличават (за това и намалят QE) но като цяло се връща увереността в икономиката, кеша излиза изпод дюшеците и се налива в инвестиции.
Има и още много фактори, но тренда е очевидно нагоре има още много да се надува балона. Просто сме в началото на нов икономически цикъл НАГОРЕ.
Не мислимо е за мен да си представя че догодина икономиката или борсата може да се срути (при най-малки проблем QE ще се увеличи на 100 милярда).
Иначе корекция от 10% може да се случи по всяко време.
Но както казах по горе всеки си има мнение.
Интересно ми е да чуя и други прогнози за пазарите през 2014.
Европа, Америка, Злато? ДАКС, С&П Дау?
ето и още едно мнение.според мен ще има рязък но кратковременен спад по борсите навън от порядъка на 12-15% и от там нагоре до нови висоти.няма как да продължи просто нагоре.хайде весела коледа и нова година
бат Хахо не зе заяждам брачед ама ръст не виждам, даже напротив регрес и значи може би шансовете да падне тая смрад се увеличават бая
Младежи пожелавам на всички Весела Коледа живи и здрави и дано 2014 да е печеливша за всички ви и ако може без загуби не зависимо на къде ще поеме борсата
Всеки си има мнение за това е интересно има и дълги и къси.
Според мен БВП расте, икономиката се съживява, кредита тръгва, колелото се върти печалбите ще се увеличават (за това и намалят QE) но като цяло се връща увереността в икономиката, кеша излиза изпод дюшеците и се налива в инвестиции.
Има и още много фактори, но тренда е очевидно нагоре има още много да се надува балона. Просто сме в началото на нов икономически цикъл НАГОРЕ.
Не мислимо е за мен да си представя че догодина икономиката или борсата може да се срути (при най-малки проблем QE ще се увеличи на 100 милярда).
Иначе корекция от 10% може да се случи по всяко време.
Но както казах по горе всеки си има мнение.
Интересно ми е да чуя и други прогнози за пазарите през 2014.
Европа, Америка, Злато? ДАКС, С&П Дау?
бат Хахо не зе заяждам брачед ама ръст не виждам, даже напротив регрес и значи може би шансовете да падне тая смрад се увеличават бая
Младежи пожелавам на всички Весела Коледа живи и здрави и дано 2014 да е печеливша за всички ви и ако може без загуби не зависимо на къде ще поеме борсата
Благодаря.
Подобно.
Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.
Коментар
michaelis
Ей тука нещо тея пичове маи дават рекордни негативни резултати да му се не види,
говорим за компаниите в SP500
Моето мнение за златото е доста по различно (не претендирам да е вярно).
Златото е един напълно безполезен метал, няма прекатическо приложение почти никъде, (или дори да има, има много по евтини заместители).
Понеже е рядко в миналото е служило добре за разменно средство с малки изключения когато през средновековието Европа е залята със злато от Америка и следва бясна инфлация.
За разменно средство сега в съвреманната икономика базирана на дългове и инфлация и дума не може да става да се използва.
Има и реални рискове за цената му (макар и малки)
1.Ако някой някъде намери една планина под земята от злато и залее пазара.
2.Ако някой намери начин да го произвежада по химичски начин.
От това което съм видял златото в момента се използва като safe heaven като нещата станат много зле и не е на ясно какво ще стане с хартиените пари (с акциите щото и те не с нищо повече от хартиики) с имотите и т.н. народа купува злато, щото е ограничено и все пак има някаква стойност.
Значи ако настане апокалипсиса златото да ще е пак разменна еденица, но при нормална икономика не виждам практическо приложение.
Че през 2008-2009 като нещата бяха много зле и всички активи бяха супер не сигурно (банки фалираха с тях и акции, CDS и т.н.) а хартиените пари бяха не сигурно и се очакваше че всичко е възможно (като хиперинфлация) и т.н. имотите удариха дъното и т.н. хората взеха да си вкарват парите в злато и то удари 1900.
С подобряването на икономиката и отминаването на апокалипсиса и връщането на доверието в другите активи (хартиени пари, акции, бондове) хората започнаха да искарват пари от злато и да ги инвестират другаде.
За това и цената падна.
Според мен този процес не е свършил и има още пари да излизат от злато и да отиват в акции, имоти, хартиени пари, бондове и т.н.
За тва мисля че през 2014 златото ще падне до 1000 долара.
При следващата голяма криза процеса ще се повтори и цената му пак ще се вдигне.
Злато по химичен път се опитват да правят от 1000 г. преди Христа още не са измислили, и този 'безполезен' метал няма много планини от него, аз бих си държал имането в злато а не в долари или марки или биткойни или акций които с времето я ги има я не. Тоя дяволски метал е служил за разплащане през вековете и има точно толкова в земята колкото да служи за обменна единица за нещо, за да задоволи нормалните нужди на хората и не можеш да принтираш колкот искаш от него, не като икономическите простотии които в края на краищата водят до фалит в момента тея правят въздух Оръжия за масово финасово унищожение, тва правят и дедо ти Бъфет мое да е гений и той вика че златото е безполезно и долара ше е вечен, ама не знам защо тука сам на различно мнение с дедо ти Бъфет. За мен златото ще бъде и след 10 000 години платежно средство стига хората да оцелеят до тогава.
А и аз нормална икономика в момента не виждам, ти ? А иначе 1000 му е средната цена. т.е. толко струва и с времето пак ще се покачва но няма да падне на 200 или 300
Не дочетох статията но за това си има логично обяснение.
Индия е един от най-големите потребители на злато по културни и религиозни причини.
А в арабският свят златото е евтино.
В Дубай има много индииски гастербайтери предполагам мъкнкат (не тяхно или за тях злато) обратно към Индия, някой им плаща.
Не вярвам индийските гастербайтери да могат да си позволят да си купят по 1кг физическо злато.
Ама циганина в Индия не вярва в Рупията батко, за циганина златото във времето е нещо стойностно, вчера бях писал, за дългосрочно ако иска на човек да му се запазят парите я от крах на валута, инфлация или банката да ти ги вземе на сила и т.н. купуване на Gold Coins и си ги пазиш с времето няма да се загуби стойността няма значение,че в момента златото 'пада'. А арабите се праат на отворени и злато не им трябва докат имат от черното или по точно докато света го ползва, после се връщат в пустинята кадето са били и ше им потрябва и от жълото за да си купуват водица например, че там хич я няма ....
Има и един много интересен исторически момент (ама честно да ти каже ме мързи да пиша вече).
В един период май беше през 30те в Америка е било забранено да се притежава злато, който има злато трябва да го предаде ако те хванат да притежаваш злато съд.
Тва не си спомням за кво го бяха направили ...
За кво го правят ли, за да ти вземат парите бе как за кво в полза на загубите на правителството и че 'Заговорничиш' срещу икономиката на САЩ и долара, ей за тва и май ше се повтори пак защото тея нямат никкав лев а огромен дълг и пак ше гърбят хората, дееба и гадната пасмина и гадния полигон са тея американци
Коментар