IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
    Аз не мога да разбера що се самоизтезавате.
    Какво е това ал ин в злото
    Ми диверсифицирай се малко бе човек, туй че борсата е на олтайм хай не значи че много още такива няма да има.
    Както и не значи че няма и колкото искаш свестни и не много рискови неща да си купиш.
    Например ЕТФи на ЕМ.
    Ми много от тях са паднали понастоящем повече от злото. А и си капят дивиденти. Поне 50% потенциал до макс. 1.5-2 години виждам аз. А злото кога се не знае...
    Дори още 10-20% да паднат - ми супер, екстра за допълване. Тогава и дабъли ще има след време.
    Какво рискуваш ? Нима ще фалират тия държави...просто забрави.
    Ето 10-ина : ECH TUR EPU BRF ILF SCIF IDX THD EPHE EDIV
    Не е all in в злото бе брачед, просто ставаше въпрос генерално за борсата, и разпраам че всичко е възможно, квот стане такова, търсим си сега опцийки на SP500 а те са волатилни доста ей на 1300 са са стотинки 0.75, кат се юрне са в корекция до 1.6 стотинките ше станат левчета и sell, а тея горе ше ги погледна това на Чили нещо не можа да ми вдъхне доверие, перу е ок ILF е ok IFN по добре от SCIN и SCIF индийците ше стане раотата там, другите ше им метнем и на тях един поглед и благодарим за инфото

Castro, тебе си те влечат латиносите дееба, а кви бразилки има големи пожарни са, ако съм там, ебал съм ти и борсата и тапотиите, само пачанга по цял ден и цяла нощ 'абе не моа се запра'
    Last edited by michaelis; 23.12.2013, 23:10.

Коментар

• Първоначално изпратено от michaelis Разгледай мнение
      може да продължи още на горе, ми кат ми изгорят опцийте голема работа, кат златото падне на 500, ко нищо, чакам акцийте на миньорите да се вдигнат, ако не се вдигнат, тва е ако фалират ше изгорим и точка
      Аз не мога да разбера що се самоизтезавате.
      Какво е това ал ин в злото
      Ми диверсифицирай се малко бе човек, туй че борсата е на олтайм хай не значи че много още такива няма да има.
      Както и не значи че няма и колкото искаш свестни и не много рискови неща да си купиш.
      Например ЕТФи на ЕМ.
      Ми много от тях са паднали понастоящем повече от злото. А и си капят дивиденти. Поне 50% потенциал до макс. 1.5-2 години виждам аз. А злото кога се не знае...
      Дори още 10-20% да паднат - ми супер, екстра за допълване. Тогава и дабъли ще има след време.
      Какво рискуваш ? Нима ще фалират тия държави...просто забрави.
      Ето 10-ина : ECH TUR EPU BRF ILF SCIF IDX THD EPHE EDIV

Коментар

• Първоначално изпратено от hemilio Разгледай мнение
        Хубаво си хортувате тука,и аз да добавя нещо:
        Хубаво е със стадото,ама най хубаво е,ако можеш да се отскубнеш от него преди да те повлече в реката.
        Да бе така е, затова всеки на борсата е прав за себе си, аз нито съм по умен нито пък по интелигентен от вас, даже напротив, но за съжаление човека е животно в корените си макар и в най-висша степен и като погледнеш лъвовете ловуват заедно, хиените и те, овцете ходят да пасат заедно нищо че ако са на ръба на пропаст ше паднат всички в нея, все някоя ще оцелее. Аз затова не знам какво става, на базата на форуми моруми книги и тон тъпотии ми е скъпо и не влизам Long но наистина може да продължи още на горе, ми кат ми изгорят опцийте голема работа, кат златото падне на 500, ко нищо, чакам акцийте на миньорите да се вдигнат, ако не се вдигнат, тва е ако фалират ше изгорим и точка

Коментар

• Хубаво си хортувате тука,и аз да добавя нещо:
          Хубаво е със стадото,ама най хубаво е,ако можеш да се отскубнеш от него преди да те повлече в реката.
          Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.

Коментар

• Първоначално изпратено от the architect Разгледай мнение
            Мунчо обещавам ти за 1 мин да се откажеш от това занимание много си наивен с твоя кух фондамент.овцете нали знаеш какво се случва с тях.обещал съм ти другата година да бъдеш неоткриваем.
            Хахото че е мундел мундел е, ама Хахо хои с тълпата, което наистина е ПРАВИЛНО, са че ше се изсипе хубаво, може да го изгърбат Хахо, но после ако ходи на долу пак с тълпата пак е ПРАВИЛНО !!! Защото тълпата винаги греши, но борсата я движи тълпата защото от нея са парите бате, това е наистина така, всички виждат че е ненормално скъпо, но никой не смее да върви срещу тълпата, защото ше го изгърбат тва е.
            Циганите отиват и се бият като са на тумба по 20-30 човека ама сам циганин да си видял да се бие ммм ?
            Last edited by michaelis; 23.12.2013, 20:17.

Коментар

• Първоначално изпратено от Haho333 Разгледай мнение
              Също искам да ви предпазя от този начин на мислене:

"Борсата ще падне, щото много се вдигна"

или

"Борсата ще почне да се вдига, щото много падна"

Този начин на мислене е погубил много трейдъри.

Така като е тръгнала може и да стигне до 2000 без да направи сериозна корекция.

Високо и ниско ниво на борсата са винаги относителни.
              Евала бат Хахо тука имаш едно пиене от мене, така е, един път да каеш нещо което си заслужава!!!

Коментар

• Мунчо обещавам ти за 1 мин да се откажеш от това занимание много си наивен с твоя кух фондамент.овцете нали знаеш какво се случва с тях.обещал съм ти другата година да бъдеш неоткриваем.

Коментар

• Първоначално изпратено от Haho333 Разгледай мнение
                  Пичове борсата е много повече психология отколкото анализи.
                  Борсата е като стадо, урне ли се напред няма спиране, хората се самозабравят. Купуват купуват купуват.
                  Същото е и надолу, почне ли да пада пада до идиотски цени който нямат нищо общо с реалността.
                  Като падна 2009 на дъното да не би икономиката да беше изгубила 50% от капацитета си. Ама акциите бяха на половина.
                  Сега е същото.
                  Балон е но не много голям.
                  Ако да кажем днес:
                  СиП беше на 2000
                  Дау беше на 20 000
                  ДАКС- на 15 000
                  Тогава можем да кажем че е балон голям, за сега е малък балон и не очаквам голям спад.
                  Ама батко погледни са решаваш да инвестираш в SP500 до сега константно се покачква, викаш ако си инвестирал от 1980 до сега няма проблем само се покачва, да ама това е по това време с тоя индекс, ама ако си инвестирал в Nikkei 225 от 1980 до сега ше си изял ебаси пръта защото той е бил 40 000 я го погледни сега каде е, беше през 2008 на 6000. Всеки път за нещо дългосрочно се убеждавам, че ако човек иска нещо да остане и да не му се загубят парите като стойност това е твърдо злато, купуваш си gold coins и ги копаш у градината, нема банки фалирали кат у Кипър, Първа Частна при Комунистите и некой да ти вземе парите да те принуди нещо да платиш както сега си измислят в ЕУ кой има над 100 000 данък да плаща - от къв зор ? и пак ти взимат кинтите, ама със златото, треа ти нещо отиваш продаваш некоя стотинка и ей ти къща ей ти храна и всичко останало. Това е моето мнение за long term 40 - 50 години.
                  Златото и Среброто са били средства за плащане преди 10 000 години и след 10 000 ако ни има още като цивилизация пак ще бъдат.
                  Last edited by michaelis; 23.12.2013, 20:06.

Коментар

• Също искам да ви предпазя от този начин на мислене:

"Борсата ще падне, щото много се вдигна"

или

"Борсата ще почне да се вдига, щото много падна"

Този начин на мислене е погубил много трейдъри.

Така като е тръгнала може и да стигне до 2000 без да направи сериозна корекция.

Високо и ниско ниво на борсата са винаги относителни.

Коментар

• Първоначално изпратено от jasonbeck Разгледай мнение
                      Нямам нищо против, само да започва парзалката веднага, че този път наистина ме натисна че и аз играя с много обем
                      Не очаквам големи спадове скоро (10%)
                      Може да има някакъв спад 3%-4% Януари ама ... може и да няма.
                      Не знам какви са ти позициите и на кой индекси но ако мислиш че борсата ще се срути и 2014 ще има спадове от 20% и ще завърши на минус (според мен много бъркаш).
                      Така че се замисли да си покриеш късите позиции.

Коментар

• Пичове борсата е много повече психология отколкото анализи.
                        Борсата е като стадо, урне ли се напред няма спиране, хората се самозабравят. Купуват купуват купуват.
                        Същото е и надолу, почне ли да пада пада до идиотски цени който нямат нищо общо с реалността.
                        Като падна 2009 на дъното да не би икономиката да беше изгубила 50% от капацитета си. Ама акциите бяха на половина.
                        Сега е същото.
                        Балон е но не много голям.
                        Ако да кажем днес:
                        СиП беше на 2000
                        Дау беше на 20 000
                        ДАКС- на 15 000
                        Тогава можем да кажем че е балон голям, за сега е малък балон и не очаквам голям спад.

Коментар

брачед не е над 1650, много по малко е ей тоя пич (Adam Hamilton - http://www.zealllc.com/2013/spxtopval2.htm) ги мери със SMA200 разделя месечната open price на SMA200 и ако е над 1.0 тогава вече е overbought, и репспективно същото за oversold, тъй като SMA200 ти дава ориентир. Тая сметка важи за всичко което мърда и е нотирано на тая борса.сега е 1806.86 месечна open price / 1219,87 = 1.4811 До сега кризите са се случвали когато това е било 1.20 - 1.30 сега напрао незнам, какво следва
                          DAXa се е изсипвал на 1.30 - 1.40 max сега е почти 1.65 лудница
                          Пичове много слаби инвеститори сте, много слаби трейдъри.
                          Това било балон онова било балон ми то всичко е балон!!!
                          От имотите, през борсата до ресурсите.
                          Кво значение е дали е балон или не като парите в акаунта ми са истински?
                          Много ги мислите били oversold били undersold върви ли нагоре давай с тренда, пада ли надолу давай с тренда.
                          Днес сме нагоре и купуваме, утре като пада ще продаваме.

Борсата винаги е била така, надува се балона до наистина глупави цени, после пък пада пак до наистина глупави цени (така че перфектни компании може да ги купиш на безценица).

Или един студио апартамент да струва 1 000 000 а после една тристайна къща да струва 50 000 долара.

Така е било винаги и така ще бъде.

Коментар

Нямам нищо против, само да започва парзалката веднага, че този път наистина ме натисна че и аз играя с много обем
                            Не знам с колко обем играеш ама бая народ са short не само ти, и тея кретени като го изпънат още на горе, всичко мазало, аз поне това се научих, стрелям ако стане стане, ако не стопа и ебал съм му майката, че не знам колко по зле може да стане и за такива моменти опции за short и купувам вече long когато е oversold и съм си напрайл сметката колкото и да падне да няма поражения, говорим ти за дълго държане 1-2 години, че и повече.
                            Щот я си престаи тея направят корекция до 1600 и после го изпънат на 2000 - 2100 и се сбъдне на Хохото препоръката то после и да падне на 800 кел файда
                            Last edited by michaelis; 23.12.2013, 19:40.

Коментар

брачед не е над 1650, много по малко е ей тоя пич (Adam Hamilton - http://www.zealllc.com/2013/spxtopval2.htm) ги мери със SMA200 разделя месечната open price на SMA200 и ако е над 1.0 тогава вече е overbought, и репспективно същото за oversold, тъй като SMA200 ти дава ориентир. Тая сметка важи за всичко което мърда и е нотирано на тая борса.сега е 1806.86 месечна open price / 1219,87 = 1.4811 До сега кризите са се случвали когато това е било 1.20 - 1.30 сега напрао незнам, какво следва

Коментар

Какви причини всичко е нереално високо. Ще изтрезнеят много скоро. Няма само една посока. СиП от 1650 нагоре е абсолютно въздух, който ще издиша.

Брадатия замаза полежението и финтира хората, но това ще е временно.

Тези умните пари (големите играчи) хем трябва да кешират, хем пак да спечелят, а за да стане това трябва да купят евтино.
                                DAXa се е изсипвал на 1.30 - 1.40 max сега е почти 1.65 лудница
                                Last edited by michaelis; 23.12.2013, 19:11.

Коментар

Working...
                                X