IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Баси смелчаците. И аз да се включа малко, ама ще е със 3,5/2,5 спред.

Коментар

• Първоначално изпратено от dollarman Разгледай мнение
      naked :-)
      Cash secured put, не е naked.

400 x $4 (PUT strike) = $1600 - 400 x $0.88 (премия) = $1248 (блокиран cash от акаунта)

Максимална печалба е разбира се премията (400 x $0.88), максимална загуба блокираната сума ($1248), ако AMC отиде на де-факто $0.
      * изключая комисионните

Моля ви, това са елементарни технически познания, без тях става някакъв развален телефон, а да говорим за пари през развален телефон...
      Last edited by jica; 24.07.2023, 19:19.

Коментар

• Първоначално изпратено от tetris12 Разгледай мнение

Ако си сигурен, че няма да мине съответната цена, или със съвсем малко да, или ако имаш позиця продавай call-s срещу нея. Със късите put на 4, целя цената да се задържи над или там някъде, ако и волатилността спадне може и да ги затворя преди дата на изтичане. Отворих няколко къси put, понеже не смятам, че АМС е инвестиция дългосрочно, но може и да греша. Ще видим как ще се развие следващите 3 седмици.
        Май се разминаваме за целите ама н.знч. и без това не е мойта игра

Коментар

смелчага си , действай

Коментар

Не е ли по-добре да продава колове, премиум за +25% трябва да е добър ?
            Ако си сигурен, че няма да мине съответната цена, или със съвсем малко да, или ако имаш позиця продавай call-s срещу нея. Със късите put на 4, целя цената да се задържи над или там някъде, ако и волатилността спадне може и да ги затворя преди дата на изтичане. Отворих няколко къси put, понеже не смятам, че АМС е инвестиция дългосрочно, но може и да греша. Ще видим как ще се развие следващите 3 седмици.

Коментар

колега, ако АМС прключи над 4 до 18 Август ще е страхотно парти
              Не е ли по-добре да продава колове, премиум за +25% трябва да е добър ?

Първоначално изпратено от tetris12 Разгледай мнение

но аз нямам акции
              Last edited by dollarman; 24.07.2023, 18:49.

Коментар

е то на 5 долара акция ако хеджираш колко ще остане ?
                но аз нямам акции

Коментар

• Първоначално изпратено от todorov_74 Разгледай мнение
                  Гледам ги тия в AMC и не ми стига акъла , как се плащат такива проценти лихви за скъсяване.Поне в ИБ.
                  Лудостта е в пълен обем отново на борсата.
                  Та най-разумно ми се вижда продажба на путове августовски на 4 гущера.До тук съм на 50бр.
                  колега, ако АМС прключи над 4 до 18 Август ще е страхотно парти

Коментар

18 Aug 23, short 4 put, сделката мина на 0,88. Волатилността е 300% (средната историческа е 70), и на това ниво днес има +42к контракта до сега. Иначе naked call не отварям никога, а и в cash account е невъзможно.
                    е то на 5 долара акция ако хеджираш колко ще остане ?

Коментар

гледам 18 август - 100 долара sell call на 5.5. Не е ли същото ?
                      18 Aug 23, short 4 put, сделката мина на 0,88. Волатилността е 300% (средната историческа е 70), и на това ниво днес има +42к контракта до сега. Иначе naked call не отварям никога, а и в cash account е невъзможно.
                      Last edited by tetris12; 24.07.2023, 18:30.

Коментар

Не отварям къси по принцип, акаунта ми е cash, просто забелязах че няма налични (ако някой все пак реши).
                        гледам 18 август - 100 долара sell call на 5.5. Не е ли същото ?

Коментар

охо ебаси купона, защо искате да я шортите ? Това не бих го шортил и пари да ми дават.
                          Не отварям къси по принцип, акаунта ми е cash, просто забелязах че няма налични (ако някой все пак реши).

Коментар

• Нямат налични да но SLB 1000+% .
                            Лудост та лудост.Беше ми домъчняло.

Коментар

IB ми дава 0 short stock availability.
                              охо ебаси купона, защо искате да я шортите ? Това не бих го шортил и пари да ми дават.

Коментар

• Първоначално изпратено от todorov_74 Разгледай мнение
                                Гледам ги тия в AMC и не ми стига акъла , как се плащат такива проценти лихви за скъсяване.Поне в ИБ.
                                Лудостта е в пълен обем отново на борсата.
                                Та най-разумно ми се вижда продажба на путове августовски на 4 гущера.До тук съм на 50бр.
                                IB ми дава 0 short stock availability. Отворих няколко къси август 4 пут
                                Last edited by tetris12; 24.07.2023, 18:20.

Коментар

Working...
                                X