IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Очертава се пореден скучен и вял ден. Поглеждам тук и ... о, изненада - спокойна и интересна приказка. Това е в разрез с традицията на правоверните форумци. Я се стегнете и започвайте да раздавате ритници

Не бях в състояние да продължа приказката вчера, но тъй като има парещи въпроси, ще направя известно усилие да възстановя смислово затрития пост.

Основната тема естествено е: Какво да се прави при случване на случка?!
    pipbel ни припомни за старата майска инвеститорска поговорка, но мен ме мъчи едно питане. Отиваме away, после ходим, ходим, спираме и известно време гледаме успокоено отстрани и ......... после какво прайм?
    Колегата 15 % със свои си думи задава и той доста сходен въпрос.

На pipbel му сече пипето и вероятно веднага ще се измъкне с думите: Зависи какво ще видим, там далеч. Да, ама и аз съм лукав и ще отвърна, че това не е първия ни май, пък и вероятността да се появят нови, невиждани и нечувани възможности за инвестиране, които ще променят тотално картината и нагласите, е почти изключена.
    И след май ще сме изправени пред въпроси при същите дадености и със сходни възможности, но в условията на една потенциално доста проблемна и заплашителна среда.
    Май е символ, разбирате нали! Може да е август, октомври, може нещо друго да е.

Като преценявам, болшинството колеги тук са в акции (всеки според разбиранията и възможностите си), но това се случва в условия на изобилен и евтин ресурс. Говоря за обществения ресурс, не за нашия личен.
    А ако парите поскъпнат и станат оскъдни?!!

Доста неща бях писал и по повод на думите на Равновесие, но ... да видим, дали ще сколасам отново.
    Last edited by nacheff; 23.04.2014, 11:56.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
      Да, и не би трябвало да има проблем. Реално на тази цена нейното лекарство излиза по-евтино претеглено през вероятното излекуване от следващото най-добро решение и много по-евтино от хирургични операции. Нито тяхното лекарство е най-скъпото, нито пък е единствена алтернатива. Целия проблем сега го правят здравните застрахователи тъй като това лекарство яко им бърка в печалбите. Но те все пак за това са здравни застрахователи - за да носят риск. Биотехнологичните компании носят риска от разработване на лекарства, здравните застрахователи от това че не са си определили добре премиите.
      Имам чувство, че говориш за тухли четворки и колко дупки имат ....
      Проблема е в алчността на монополиста - комбиниран в случая с тази на инвеститорите. Що се отнася до лекарства трябва да има регулации и морал. С две думи - да намерят формула за да им заплатят разходите по разработката и да им дадат безсрочен патент с продажба на производствена цена х 2 или х3 или х5 ..... И Нобелова награда по медицина.
      В противен случай следващия откривател на уникално лекарство (напр. универсално за лечение на рак) може да поиска цена от 1 млн. на хапче и пак ще има пазар.
      За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнение
        Личното ми убеждение е, че всеки има право да продава продуктите на своя труд на цена, която прецени и ако реши, дори да не го продава. Де да беше толкова просто.
        Това е валидно, но само до точката на монопола. От нея нататък следват регулациите. А мнението ми е че във фармацията това едва започва и GILD запали пожара. Тази фирма притежава привилегията да продава лекарство, което може да спаси или най-малкото да облекчи живота на десетки до стотици милиони хора и едновремено с това го прави на цена, която малцина могат да си позволят.
        В ерата на информационното общество тази дискусия няма да отшуми без последствия. Всъщност в момента GILD е на ход. Трябва да отговори на това:
        http://www.scribd.com/doc/213758300/Letter-to-Gilead
        Да, и не би трябвало да има проблем. Реално на тази цена нейното лекарство излиза по-евтино претеглено през вероятното излекуване от следващото най-добро решение и много по-евтино от хирургични операции. Нито тяхното лекарство е най-скъпото, нито пък е единствена алтернатива. Целия проблем сега го правят здравните застрахователи тъй като това лекарство яко им бърка в печалбите. Но те все пак за това са здравни застрахователи - за да носят риск. Биотехнологичните компании носят риска от разработване на лекарства, здравните застрахователи от това че не са си определили добре премиите.

Коментар

• днеска утре дакса 9462

Коментар

• Именно!
            50 да не е, ама поне 25% курекция е здравословна.
            Особена ако е съчетана с ерекция на нашите

Коментар

• фашагите сега се чудят как да направят 50% курекция ама да я минат кът 1%. има и такива алгоритми нали редко

Коментар

Да, има страх че американските политици могат да наложат таван на цените на лекарствата. Това няма да удари само гилиъд а цялата фармация. Така че такова нещо няма да се случи. Едно от големите конкурентни предимства на САЩ пред останалия свят са фармацефтичните и биотехнологичните им компании. Никой не е луд да коли кокошка която снася златни яйца.
                .................................................. .................................................. ................................
                От тук идва само момента с катализатора, който да бутне биотехнологиите пак нагоре. Това може да е просто изминало време, да се види че това писмо на този конгресмен не води до нищо. Но може и да са много добри отчети, които да направят по-малко стряскащи коефициентите в биотехнологиите.
                Личното ми убеждение е, че всеки има право да продава продуктите на своя труд на цена, която прецени и ако реши, дори да не го продава. Де да беше толкова просто.
                Това е валидно, но само до точката на монопола. От нея нататък следват регулациите. А мнението ми е че във фармацията това едва започва и GILD запали пожара. Тази фирма притежава привилегията да продава лекарство, което може да спаси или най-малкото да облекчи живота на десетки до стотици милиони хора и едновремено с това го прави на цена, която малцина могат да си позволят.
                В ерата на информационното общество тази дискусия няма да отшуми без последствия. Всъщност в момента GILD е на ход. Трябва да отговори на това:
                http://www.scribd.com/doc/213758300/Letter-to-Gilead

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
                  Все пак, отричаш ли теорията, че когато пазара на акции пада, то този на златото /а според теб и на среброто/ растат като алтернатива на парите?

Ако допуснем, че ни чака ново пукане някъде, няма ли продалите Фейсбук примерно с парите да купуват злато/ сребро като валю?
                  Тази теория за мен е глупост. Дори не става дума за отричане, това е просто нонсенс и ако някой го прави наистина заслужава да си загуби парите.

Коментар

• Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнение
                    Не знам момчета. Има някакъв страх около тази акция и не е свързан с отчета им.
                    Дано да ви върже таргета преди корекция на пазара.
                    Да, има страх че американските политици могат да наложат таван на цените на лекарствата. Това няма да удари само гилиъд а цялата фармация. Така че такова нещо няма да се случи. Едно от големите конкурентни предимства на САЩ пред останалия свят са фармацефтичните и биотехнологичните им компании. Никой не е луд да коли кокошка която снася златни яйца.

но си се появи съмнение че подобно нещо все пак има вероятност да се случи и това натисна всички биотехнологични но не и фармацефтични. фармацията се търгува на по-ниски коефициенти и се приема като сигурен отрасъл, за разлика от биотехнологиите, които се приемат като крайно рисков. Самия факт че голямата фармация не бе засегната от тези съмнения си показва че вероятността това да се случии е доста ниска.

От тук идва само момента с катализатора, който да бутне биотехнологиите пак нагоре. Това може да е просто изминало време, да се види че това писмо на този конгресмен не води до нищо. Но може и да са много добри отчети, които да направят по-малко стряскащи коефициентите в биотехнологиите.

Ето сега например тези изкараха по 1,33 на акции. С това темпо до края на годината ще имат над 5,5 долара. Ако се търгуват на коефициентите на голямата фармация например т.е. ПЕ 18 това прави цена ограничена отдолу на 99 долара. Само където растежа им е много ама много по-висок от този на голямата фармация. Което предполага и доста по-високо ПЕ. Ако се вземе нормалното за биотехнологии ПЕ 25 и цената вече удря двойно на сегашната.

Така в момента имаме отлични резултати, имаме огромен растеж и единственото което остава да се види е дали това ще е достатъчно за катализатор за растеж или ще се чака нещо друго. Аз лично смятам че с близкия ми таргет от 100 съм консервативен. не че мисля да продавам на 100

Коментар

Ако лихвите растат среброто и златото ще падат. А лихвите най-вероятно ще растат.

Среброто и златото са бита карта - големия тренд при тях е надолу - все едно какво се случва. Може от време на време да растат но това са корекции на нисходящия тренд и са добри моменти за откриване на къси, а не на дълги.
                      Все пак, отричаш ли теорията, че когато пазара на акции пада, то този на златото /а според теб и на среброто/ растат като алтернатива на парите?

Ако допуснем, че ни чака ново пукане някъде, няма ли продалите Фейсбук примерно с парите да купуват злато/ сребро като валю?
                      Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
                        Равновесие, преди време имахме разговор за среброто, но тогава не ти зададох основни въпроси, та сега да го сторя:

1. Според теб среброто е "златото на анаболи" и се движи обратнопропорционално на държавните дългове, основно на САЩ? Правилно ли съм разбрал?
                        2. Допускаш ли, че ако пазарите тръгнат да се сриват, златото и среброто ще катерят като алтернатива за инвеститорите?
                        3. И какво ще се случи с цената на среброто/ златото ако допуснем, че в даден момент и едновременно, пазарите на акции тръгнат да падат, но в същото време доходността по държавните облигации расте?
                        Ако лихвите растат среброто и златото ще падат. А лихвите най-вероятно ще растат.

Среброто и златото са бита карта - големия тренд при тях е надолу - все едно какво се случва. Може от време на време да растат но това са корекции на нисходящия тренд и са добри моменти за откриване на къси, а не на дълги.

Коментар

Да, най-оптимистичните очаквания се оказаха реалистичните такива
                          Равновесие, преди време имахме разговор за среброто, но тогава не ти зададох основни въпроси, та сега да го сторя:

1. Според теб среброто е "златото на анаболи" и се движи обратнопропорционално на държавните дългове, основно на САЩ? Правилно ли съм разбрал?
                          2. Допускаш ли, че ако пазарите тръгнат да се сриват, златото и среброто ще катерят като алтернатива за инвеститорите?
                          3. И какво ще се случи с цената на среброто/ златото ако допуснем, че в даден момент и едновременно, пазарите на акции тръгнат да падат, но в същото време доходността по държавните облигации расте?
                          Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Не знам момчета. Има някакъв страх около тази акция и не е свързан с отчета им.
                            Дано да ви върже таргета преди корекция на пазара.

Коментар

• Да, най-оптимистичните очаквания се оказаха реалистичните такива

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                                Абе чудих се аз, ама накрая добавих още третинка Гилд баш преди рапорта, макар и да ми се надигна средната до 69.2.
                                Требе си и малко смелост, па да видим що ще стане.
                                При всички случаи риск/профит рейшиото ми се нрави.
                                Пфуу че ме е яд сега де не удвоих...имах кеш
                                Надявам се още туй лято да минем през 100-ка кат бърз трен

http://www.marketwatch.com/story/gil...?siteid=yhoof2

Коментар

Working...
                                X