Мирише на кръв,пот и сълзи.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнениеМисла си ако правят експанзия в Щатите, те що де не влязат там през Яху, хем ще си приберат обратно акциите с дискаунт. Обаче едва ли ще го направят през БАБА, щото ще си нарушат принципа да е куха откъм екуити структура или?
Всъщност те вече купуват някакви малки американски фирми. То не им и трябват големи, защото реално те са си буквално електронен магазин в огромни размери. Няма особенни технологии, няма логистика - за разлика от амазон, няма кой знае какви иновации. Реално са всъщност старомодна компания - с огромен мащаб и потенциален растеж. Но за растежа им в САЩ аз поне съм скептичен. Там няма как да достигнат пазарен дял като в Китай - все пак я няма компартията която да им осигурява монопол. Но пак могат да бъдат доста големи, макар че предполагам че амазон ще си запази първенството и то доста лесно.
Аз си мисля че ще се опитват по-скоро да правят експанзия продукцията на китайски фирми на запад. Преди някъде година ги бях гледал, за поръчване на някакви китайски електрически мотоциклети в България, не мислех че тук ще се продават добре и зарязах нещата. но бях наистина впечатлен колко неща можеш да вземеш реално почти без пари директно от китайския производител. Особено ако доставяш с кораб по големи обеми.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovеsie Разгледай мнениеА аз си мислех че приказваш за друго.Ако баба не расте може и да се върне. Но ме съмнява че доста ще порастне като вземе да изкарва отчети. 80% от интернет пазара в Китай. И то не само на стоки, но и на разплащания и с големи приходи от реклама. Растяща като Фейсбук, но с доста по-високи приходи и печалба. С амбиции да прави световна експанзия и вече с ресурсите да го направи. развиваща се със силна подкрепа на Партията. Али баба до две три години ще е най-голямата интернет компания в света ако продължават в същия дух. гугъл ряпа да яде - те разчитат само на реклама.
Две причини за момента ме спира директно да я направя най-голяма позиция в портфейла ми са че още не е доказала че има добро корпоративно управление. Но като слушам шефа и, човекът ме кефи съвсем земен. И другото е че е китайска. но може би трябва да се примирим с това.
Но все повече си мисля като разкарам яху, поне една трета от взетото да го сложа в БАБА. Или както днес разправяха по СНБС "искам си моето БАБА"
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovеsie Разгледай мнениеА аз си мислех че приказваш за друго.Ако баба не расте може и да се върне. Но ме съмнява че доста ще порастне като вземе да изкарва отчети. 80% от интернет пазара в Китай. И то не само на стоки, но и на разплащания и с големи приходи от реклама. Растяща като Фейсбук, но с доста по-високи приходи и печалба. С амбиции да прави световна експанзия и вече с ресурсите да го направи. развиваща се със силна подкрепа на Партията. Али баба до две три години ще е най-голямата интернет компания в света ако продължават в същия дух. гугъл ряпа да яде - те разчитат само на реклама.
Две причини за момента ме спира директно да я направя най-голяма позиция в портфейла ми са че още не е доказала че има добро корпоративно управление. Но като слушам шефа и, човекът ме кефи съвсем земен. И другото е че е китайска. но може би трябва да се примирим с това.
Но все повече си мисля като разкарам яху, поне една трета от взетото да го сложа в БАБА. Или както днес разправяха по СНБС "искам си моето БАБА"Има стари трейдъри има и смели трейдъри, но старите и смели трейдъри са само няколко
Коментар
-
А аз си мислех че приказваш за друго.Ако баба не расте може и да се върне. Но ме съмнява че доста ще порастне като вземе да изкарва отчети. 80% от интернет пазара в Китай. И то не само на стоки, но и на разплащания и с големи приходи от реклама. Растяща като Фейсбук, но с доста по-високи приходи и печалба. С амбиции да прави световна експанзия и вече с ресурсите да го направи. развиваща се със силна подкрепа на Партията. Али баба до две три години ще е най-голямата интернет компания в света ако продължават в същия дух. гугъл ряпа да яде - те разчитат само на реклама.
Но все повече си мисля като разкарам яху, поне една трета от взетото да го сложа в БАБА. Или както днес разправяха по СНБС "искам си моето БАБА"
Коментар
-
Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнениеХах, по която и логика да тръгнем, все стигаме до половината от инвестицията.
Ко се върне до 33-34 ще подкрепям.
да съберат мангизите от балъците.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнениеХах, по която и логика да тръгнем, все стигаме до половината от инвестицията.
Ко се върне до 33-34 ще подкрепям.На 34 сигурно е била по-добре, ама то няма пълно щастие.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovеsie Разгледай мнениеНе е съвсем така. Имаш една китайска компания, която е прехвърлила акции в компания на каймановите острови, като се търгува компанията на каймановите острови, а не китайската. Или имаш американска компания с доста добро корпоративно управление, която държи акции от китайската компания и ти казва че ще върне на акционерите половината от инвестицията в Алибаба.
И между другото готината мацка не е направила нищо тъпо откакто е шеф. И красива и умна, жена мечта.
Ко се върне до 33-34 ще подкрепям.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнениеНели това разликата между това да контролираш сам актива си и да ти го пази готина мацка с широки пръсти.
Даже справедливия дискаунт може да е 50%.
И между другото готината мацка не е направила нищо тъпо откакто е шеф. И красива и умна, жена мечта.
Коментар
-
michaelis
Първоначално изпратено от the architect Разгледай мнениесега ако и бяха сложили след АЛИБАБА и тескта "40те разбойника" щях и аз да си купна малко . просто обичам тази приказка от малък, не се изпълняват поръчките и стоим и тъпеем ... а тоя факира от лампата BABA Абдал беше стартова цена 68 тея се побъркаха гледам неккав spike на 150 и некой луд е купил там, а кат отворих тая страница - само китайски боклуци вътре ... е тва мое ли такива работи ....
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovеsie Разгледай мнениеВече мина почти 20% от фрий флоута в яху. Явно голямата част от инвеститорите в яху са влези само заради Алибаба, и сега продават за да влезат директно. Иначе вече дисконта на дела на яхуу спрямо алибаба е 10% т.е. не само самото яху вече има отрицателна стойност, но и делът му от али баба се продава косвено с 10% дисконт.
Даже справедливия дискаунт може да е 50%.
Коментар
-
Първоначално изпратено от niki5 Разгледай мнениеhedge funds i golemite ste gi podbutnat skoro
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovеsie Разгледай мнениеВече мина почти 20% от фрий флоута в яху. Явно голямата част от инвеститорите в яху са влези само заради Алибаба, и сега продават за да влезат директно. Иначе вече дисконта на дела на яхуу спрямо алибаба е 10% т.е. не само самото яху вече има отрицателна стойност, но и делът му от али баба се продава косвено с 10% дисконт.
Коментар
-
Вече мина почти 20% от фрий флоута в яху. Явно голямата част от инвеститорите в яху са влези само заради Алибаба, и сега продават за да влезат директно. Иначе вече дисконта на дела на яхуу спрямо алибаба е 10% т.е. не само самото яху вече има отрицателна стойност, но и делът му от али баба се продава косвено с 10% дисконт.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bate Goiko Разгледай мнениеСреброто и житото отидоха на кино!оляха се сякаш
Има стари трейдъри има и смели трейдъри, но старите и смели трейдъри са само няколко
Коментар
Коментар