Още процент - два надолу и ще стане истинско мазало. В момента все още има шанс да обърне.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Пазара се размаза.
Стана мазало голямо.
Сега сме на дъното което съм предполагал (за Европа) за Америка е такъв балон че там дъното дори не знам къде е.
ДАКС 8800 за мен е дъно, падне ли под него вече трябва да се мисли за стоп лос.
Ама ако Америка продължи да пада (което е вероятно според мен 50;50) ДАКС може да го видим и на 8500.
Аз под 8500 ще активирам стоп лос.
Иначе се получиха много малко вероятни събития на едно място.
1. Европа пак криза
2. Украйнската криза и санкциите който вкарват Германия в рецесия (че и цялата Еврозона).
3. ЕЦБ стой и гледа
4. Ебола
5. И америка реши да направи корекция точно в този момент
И все пак мисля че Есента ще вдигнем много нагоре, въпроса е преди да вдигнем до къде ще го свалят и колко хора ще изгърмят.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеДокъдето и да върви - и аз съм с него. Хорото ще го играя с тая хартия докрай.
В най лошия случай всичко спечелено от гилда ще го изгубя сидрила.
Чувствам аз как другата година играта може да ми стане сел гилд - бай сидрил.
Все още са близо 3 към 1, ала може и да се изравнят по някое време.
Оно ще си каже само
Коментар
-
Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнениеТова разбрах и аз. Притеснява ме, че на Западна Африка ще и се наложи да продава по-евтино, защото какаото и е "лошо". Това ще компрометира дългата ти позиция.
Едва след забрана за износ на какао от там ще се получи дългото. Но то ще стане за секунди.
Ама като гледам колко несериозно се приема проблема - съмнявам се.
За китайците е ясно.
Там бих удължавал шоколад и сладолед.
Коментар
-
Първоначално изпратено от michaelis Разгледай мнениедаже сега в момента е -0.85 Credit Bull Put Spread на NOV 20 -1840/+1845. Виж погледни в Thnikorswim ти къде ги гледаш тея спредове?
aaaaa да да да глей са събери тея двете -1.25 + -0.30 = -1,55 / 2 = -0.75 (midpoint) това е спреда в момента (кредитен спред) тва купуваме и продаваме защото е по-евтино и с по-голяма % успеваемост от дебитните спредове където хем шанса ти е по-малък хем са и по скъпи.
Това thinkorswim е платформа на ameritrade. Демо сметка ли трябва да си направя. Или е нещо друго?
Интересно е че спредовете се търгуват по-изгодно от сумата на съставните им - все едно са отделен инструмент. Което би трябвало да дава възможност за арбитраж?!? Ако бяха ликвидни...
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovеsie Разгледай мнениене - говоря ти за дълга позиция
какао се произвежда на три места. В индонезия, западна африка и латинска америка. западна африка е от основните производители на какао. Ако ебола се разпространи това ще удари производството в западна африка и ще се получи ограничение на рпедлагането. В същото време търсенето на какао расте от години. реално ебола само ще засили тренда нагоре. Средния китаец консумира в момента само по 100 гр шоколад на година - а те обичат шоколад
Едва след забрана за износ на какао от там ще се получи дългото. Но то ще стане за секунди.
Ама като гледам колко несериозно се приема проблема - съмнявам се.
За китайците е ясно.
Там бих удължавал шоколад и сладолед.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovеsie Разгледай мнениеПип сидрил върви към 15-16 - както и преди ти бях казал.
В най лошия случай всичко спечелено от гилда ще го изгубя сидрила.
Чувствам аз как другата година играта може да ми стане сел гилд - бай сидрил.
Все още са близо 3 към 1, ала може и да се изравнят по някое време.
Оно ще си каже само
Коментар
-
Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнениеМерси. Схванах идеята.
Кот д'Ивоар или ще се наложи да продава по-евтино или да спре да продава.
Това е игра с два изхода. Пропускам.
какао се произвежда на три места. В индонезия, западна африка и латинска америка. западна африка е от основните производители на какао. Ако ебола се разпространи това ще удари производството в западна африка и ще се получи ограничение на рпедлагането. В същото време търсенето на какао расте от години. реално ебола само ще засили тренда нагоре. Средния китаец консумира в момента само по 100 гр шоколад на година - а те обичат шоколад
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovеsie Разгледай мнениеВземи си ETF за какао ако вярваш че ебола е проблем.
Кот д'Ивоар или ще се наложи да продава по-евтино или да спре да продава.
Това е игра с два изхода. Пропускам.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеSDRL ми кацна на засадата на 24.01. Следва 23, 22, 21..и за 20 имам готовност.
Добавка и на TAN, VLO, RSXJ
Кеш все още има бол, а и винаги може да добавим още при нужда.
Добър тайминг от моя страна че ги измъкнах точно навреме от фиделити доларесите
Коментар
-
Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнениеКупих зърна, защото приемам ебола, като сериозен риск. По същата причина и съм къс в Насдак. Ако имах лост направо щях да шортя нефт, туристически фирми и въобще всичко което би било засегнато от страха на хората да пътуват и да контактуват.
Не си спомням пазара при "свинския грип", така че моята интуиция това ми подсказва.
А в Самсунг съм....щото евтин според мен!
Коментар
Коментар