If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Хахо баце не знам DAX ама SPX на седмична има един дебел прът на доле и май и следващата седмица няма мой го прехвърли ... а щом той нема може DAXa надали ше може и май тая година сефте Коледното рали ше се пързаля на доле ....
Никак даже няма да е за сефте, ако има коУедно рали, ама надоле
До новите собственици на INVESTOR.BG - не притежавам никакво злато, сребро, депозити и акции.
Архитекте няма да се притесняваш, коледното рали идва, чука на вратата.
От другата седмица почваме нагоре, този спад беше засилка.
Края на Декември ДАКС 10100
А Януари има и мегдан за малко QE от ЕЦБ, ако не е Януари, може би до Март ще има някакъв по-сериозен стимул.
Така че тренда е плавно нагоре.
Над 10000 на ДАКС-а може да пускаш късите.
Също така е добре да се купи някой троен ЕТФ* за петрол или енергия, не виждам много мегдан за падане на цените на петрола повече а догодина ще се качат поне малко така че си е "сейф бет"
Хахо баце не знам DAX ама SPX на седмична има един дебел прът на доле и май и следващата седмица няма мой го прехвърли ... а щом той нема може DAXa надали ше може и май тая година сефте Коледното рали ше се пързаля на доле ....
Архитекте няма да се притесняваш, коледното рали идва, чука на вратата.
От другата седмица почваме нагоре, този спад беше засилка.
Края на Декември ДАКС 10100
А Януари има и мегдан за малко QE от ЕЦБ, ако не е Януари, може би до Март ще има някакъв по-сериозен стимул.
Така че тренда е плавно нагоре.
Над 10000 на ДАКС-а може да пускаш късите.
Също така е добре да се купи някой троен ЕТФ* за петрол или енергия, не виждам много мегдан за падане на цените на петрола повече а догодина ще се качат поне малко така че си е "сейф бет"
Дааа, трябваше да ги задържиш, но кой е очаквал петрол 50 $!
Koe...аз SCO-то 2 пъти от 100$ насам го продадох, ала и купувах пак скоро след това, особено като видях че се сурна (неочаквано за мене) под 80$
Общо взето гледам според експозицията си да съм поне на 1/2 хеджиран с него.
В момента съм дори над 2/3 - 13.5% в олио и 5% в SCO.
От нефтеняците най много имам в TGA - 5% от портфейла.
Дааа, трябваше да ги задържиш, но кой е очаквал петрол 50 $!
То има и същия фонд, но не къс по 2, а дълъг по 2. Ще трябва да се прехвърлят там лека-полека ми се струва
Казвам прехвърлят за тези които са хванали спада /аз не съм от тях/, а онези, които не са го хванали може просто да хванат обратния влак.
Te са диверсифицирани, интегрирани и хеджирани тези мейджъри, не е грешка на пазара.
Те ще намажат и най много като се спука балона на фракаджиите, ще ги гепят за жълти центове барабар с всичките им акреажи.
Петрола падна под 60 $
Прави ми впечатление, че акциите на големите американски петр. компании като Ексон, Коноко и др. са на цени като тази пролет когато петрола беше 100-110 $
Te са диверсифицирани, интегрирани и хеджирани тези мейджъри, не е грешка на пазара.
Те ще намажат и най много като се спука балона на фракаджиите, ще ги гепят за жълти центове барабар с всичките им акреажи.
Петрола падна под 60 $
Прави ми впечатление, че акциите на големите американски петр. компании като Ексон, Коноко и др. са на цени като тази пролет когато петрола беше 100-110 $
там треа да пукалдяса Бъфет и тогава ше паднат сега и 10 леа да станат пак нема падане ... На печатницата са и се запалили лагерите да печатат и да ги подпират
няма батка петрола е пръв другите ще го последват с тънки червени струйки надолу . сега се правят че американската икономика и мноу силна , за да купува цацата на върха и някой ден както цацата сладко си пазарува ще бъде бърже изпържена с малко брашънце . сега 18000 18500 това е без значение за ден два се взема после доле доле дълбоко
иначе днеска поизтрепах цаца . ами цацата не знае това което знам аз
Петрола падна под 60 $
1-во, ще държа или до 10100, или до 30 декември. Което първо се случи.
2-ро, в Германия не съм бил никога и не знам как е.
3-то, колкото до песента искам да ме поздравиш с Радо Шишарката - Вавилон. Ще ти постна само третия куплет да видиш за кво иде реч:
Ще отида във България
да си карам аз бавария.
Да се чудят все германци
на моите дебели ланци.
Да прав си до нова година със сигурност отиваме на 10100
Коментар