IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Ти си знаеш кое е най-подходящо за теб.

Все пак аз бих шортил златни минни компании, малки петролни, дрилъри, желязна руда, стомана, руски компании, търговци на техника. И от време на време шортя по нещо от тези. В момента нямам нищо на късо.

Контрарно играя бразилия, но като пазар, не отделни компании и ако не тръгне нагоре следващите три месеца ще я закрия. И от ресурсните производители на поташ. Макар че те вече не са съвсем контрарни. Ако петрола си успокои спада за поне три месеца бих влязъл в големи петролни, като шеврон, ексън или тотал, но само ако са още евтини

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
      Т парите от нисе не са ми нужни следващите 8-10 години.
      Ууупс, да се поправя.
      Може част от тях да ми станат нужни когато последните останали бици на бфб почнат да декламират Ъп софка 300

Коментар

Точно това ме и привлича ( освен дивидентите).
        Аз съм си контрарник.
        Ин дъ лонг ран всички те ще са в пъти по доходни от тези дето сега са "модерни"
        Междувременно си сбирам дивитата и не бързам за никъде, парите от нисе не са ми нужни следващите 8-10 години.
        Контрарните стратегии не са особено успешни. Пишат ги по учебниците, но на практика никой който си изкарва хляба от това не ги прилага редовно. Аз поне не съм намирал нито едно потвърждение че някой използващ постоянно такива стратегии е успял да бие пазара.

От време на време със сигурност от тях може да се печели добре. Но само от време на време.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovеsie Разгледай мнение
          Този сектор е за шортене. И продължава да бъде за шортене. Не е за дълги позиции.
          Точно това ме и привлича ( освен дивидентите).
          Аз съм си контрарник.
          Ин дъ лонг ран всички те ще са в пъти по доходни от тези дето сега са "модерни"
          Междувременно си сбирам дивитата и не бързам за никъде, парите от нисе не са ми нужни следващите 8-10 години.

Коментар

Aз не влизам къси в акции, не ми е изгодно.
            Предпочитам си левърджнатите секторни къси. Имам SCO, ZSL,DZZ, както и маркетното SDS.
            Естествено SCO ми е повечко, понеже % нефтени не ми е малък.
            Влизам на малки порции и главно при свръхразпродаден статус и рси под 20, когато има и обем, общо взето гледам камите да са "полупаднали".
            Търгувам си ги суингово, тази например като си направи релийф рали и наближи средната ми - ще продам една част и после пак ще си я взема доста по ниско от днешните нива ако продължи мечия тренд.

Пълня си главно дивидентни, 7% ми е дивидентната на портфейла в момента.
            Биотехите са 1/3.
            Аз не говоря да влизаш в къси. Това не бих го препоръчал на никой. Но да знаеш какво се шорти е изключително полезно, защото ти показва какво не е хубаво да купуваш. Стратегиите за шортене са едни от най-готините - дори и човек да не ги прави. Дългите често се успокояват че са дълги дългосрочни, при шортещите този мързел го няма. Те се налага да са прави.

Сега пуснах скрин на дрилърите. Знаеш ли че от този сектор няма нито една компания която да е на + едновременно за последните 6 месеца и за последната година. И това при силно бичи пазар. Този сектор е за шортене. И продължава да бъде за шортене. Не е за дълги позиции.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovеsie Разгледай мнение
              Не че нещо, но тази игра дето я правиш е тотално сбъркана. Има една тсратегия за лонг-шорт моментум - масово се прави от хедж фондове. Идеята при нея е да продаваш на късо най-падащите през предходните 6 мсеца до година и да държиш дълги най-поскъпващите. При тази комбинация в дългосрочен период голяма част от печалбите всъщност идват от късата страна. Т.е. да шортиш най-падащите е дори по-доходно от това да си лонг на най-покачващите се. Тази стратегия се дъни в общи яслучай единствено при така наречения моментум краш, когато пазара вече се е сринал има огромно количество страх, ударил е дъно и е почнал да расте. Тогава почти винаги най-падащите се оказват най-растящи. За месец два

А ти стоиш дълъг в най падащите при връх или близо до връх. Не случайно се казва че падащи ками не се ловят. Това е едно от най-важните правила на борсата.
              Aз не влизам къси в акции, не ми е изгодно.
              Предпочитам си левърджнатите секторни къси. Имам SCO, ZSL,DZZ, както и маркетното SDS.
              Естествено SCO ми е повечко, понеже % нефтени не ми е малък.
              Влизам на малки порции и главно при свръхразпродаден статус и рси под 20, когато има и обем, общо взето гледам камите да са "полупаднали".
              Търгувам си ги суингово, тази например като си направи релийф рали и наближи средната ми - ще продам една част и после пак ще си я взема доста по ниско от днешните нива ако продължи мечия тренд.

Пълня си главно дивидентни, 7% ми е дивидентната на портфейла в момента.
              Биотехите са 1/3. Тия дни пак добавях жилетки

Коментар

Капитулация при NADL.
                Аз удвоих преди малко до средна 3.65.

http://finviz.com/quote.ashx?t=NADL

Със ските надоле изглежда.
                Но според мене е шанца и след като излетят нагоре ще е яко в небето.
                Не че нещо, но тази игра дето я правиш е тотално сбъркана. Има една тсратегия за лонг-шорт моментум - масово се прави от хедж фондове. Идеята при нея е да продаваш на късо най-падащите през предходните 6 мсеца до година и да държиш дълги най-поскъпващите. При тази комбинация в дългосрочен период голяма част от печалбите всъщност идват от късата страна. Т.е. да шортиш най-падащите е дори по-доходно от това да си лонг на най-покачващите се. Тази стратегия се дъни в общи яслучай единствено при така наречения моментум краш, когато пазара вече се е сринал има огромно количество страх, ударил е дъно и е почнал да расте. Тогава почти винаги най-падащите се оказват най-растящи. За месец два

А ти стоиш дълъг в най падащите при връх или близо до връх. Не случайно се казва че падащи ками не се ловят. Това е едно от най-важните правила на борсата.

Коментар

• Капитулация при NADL.
                  Аз удвоих преди малко до средна 3.65.

http://finviz.com/quote.ashx?t=NADL

Накъде ще ходят според теб, нагоре или надолу?
                  Със ските надоле изглежда.
                  Но според мене е шанца и след като излетят нагоре ще е яко в небето.

Коментар

• Първоначално изпратено от niki5 Разгледай мнение
                    big five iron ore: Vale, BHP, AngloAmerican, RioTinto, Fortescue Metals Group (FMG).
                    Накъде ще ходят според теб, нагоре или надолу?

Коментар

При олио 70$ злото има още минимум 1/3 да се гътне.
                      Надай се ти на тиролци с капи с перца...
                      е добре ше видиме, всеки слага залога и чека с въдицата на кестерме то, все некъде ше върже да видиме къде

Коментар

• тоя дакс дали ще направи любимата си фигура - шикългруберова тиква

Коментар

• Първоначално изпратено от michaelis Разгледай мнение
                          thx не ги знам кви са тея FMG, аз за сега съм full с позиции, по натам като разтоваря нещо ше видим какво що
                          big five iron ore: Vale, BHP, AngloAmerican, RioTinto, Fortescue Metals Group (FMG).

Коментар

• Първоначално изпратено от michaelis Разгледай мнение
                            Кастро баце не знам като гледам жълтото аха и още малко и reversal внимавай на края на месеца там с Швайцерите да не те изгърбят с късите твойте самобръсначки отиват към 88$ те вече са reversal и после полека лека към 75$ да не ви изгърмят печалбите там .....
                            Е освен ако FED не ги помолят "тактично" както на немците им отказаха лекичко, да не мине референдума успешно, защото там в Швайц едни 1500 тона тряя да се купуват иначе докато стигнат 20% и тя ше стане еднаа ...
                            При олио 70$ злото има още минимум 1/3 да се гътне.
                            Надай се ти на тиролци с капи с перца...

Коментар

• излекувал съм десеееееетки хиляди хора

Коментар

• сега като отскочи бичаците пак ще се появят да приветстват светлото бъдеще с беемвета . айде помпайте че има да се плаща вечеря чааветата ви ще я плащат

Коментар

Working...
                                X