IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• ......

Благодаря ти за комплимента. Съжелявам те не защото си глупав или не разбираш от това което правиш. Съжелявам те точно защото най=вероятно си добър в това което правиш. Защото до като постигаш успехи...не виждаш голямата картина според мен а виждаш "малката" печалба и след време това започва да ти носи удовлетворение и спира развитието ти и възможността да надскочиш това ниво. . Имаше една мисъл...че " "Никой не е преуспял с това с което е успял"

...Технически Анализ прятели не се чете от книги или в нета ...помисли четеш Фиббо,Еллиот лъченя,умопомраченя и ставаш миллионер-----не е това пътя..... никога не си имал допир до добар технически поглед !!!

Това е абсолютно вярно. Техническия анализ не се учи в книга както и всичко останало.И никога не бих имал претенции че мога да знам колкото теб. Същественото за мен е че аз се радвам че не съм добър колкото теб. Защото смятам това че ще ме ограничи в развитието ми. Има два факта които никой не може да отрече. Първия е че с технически анализ може да станеш милионер но не можеш да станеш милиярдер или поне мултимилионер. А да си милионер не е чак такова постижение принципно. И втория факт е че с технически анализ може да управляваш принципно малко пари но не можеш да управляваш големи пари. Всичкки знаем че малко пари се управляват значително по лесно от големи пари, и всички би трябвало да занем е че ако със 100 К можеш да направиш 50 или 100 % печалба на година със 10М не можеш а да не говрим за истински пари. Когато се развиваме...в живота си е добре да поставим цели които не са толкова лесно постижими за да можем да избягаме от изключително опасното чуство да се примерим със успеха.

......няма друг начин да направиш стратегя на пазара без добро техническо познание,виjдам че си харесал мнението на Fiscalist, Ок е, но как правим пари от подобни тълкуваня ???

Тук вобще не си прав. И точно за това пиша всичко. Не за да те обидя а да те подтикна да се замислиш ако разбира се искаш. Това е най същественното - когато човек се впусне в науката да прогнозира пазара на база графики - той автоматично и то без да иска и без да го осъзнава пренебрегва разбирането на цялата картина и пропуска възможностите които пазара му дава почти ежедневно. Разбира се няма човек който занимавайли се с технически анализ да признае че не се интересува от фундаментални причини но реално вниамнието което той отделя е главно върху кракосрочните движения които му носят и печалби и загуби и ако е добър наистина повече печалби. Но истинските пари винаги ще му убягват и следвоателно възможността да стане наистина успешен. Само въпроса как да правим пари от подобни тълувания....че си го задаваш показва всичко това за което говоря. Пак казвам без да искам да те обидя.

... да говоря политика да си мисля че виjдам двиjеня на световно ниво,да обсъjдам големи компании,лихви,задалjеня абе същото като дядовците на ъгала запенели уста с ефтина бира в ръка,говрят запалено за задколисна България

Ето ти сам си отговори - защо пиша това и доказваш всчко което искам аз да ти кажа. Ти се интересуваш как да направиш 5 лв от някакво движение на цената....а кога ще направиш 5 милиона?

....за сега Пазара е Бог !!! и е винаги прав и тея които го следват!!! а го следват тея които го познават!!! ....другото е дран дран та пляс

И тук е разликата с която се сблъсквам като с товарен влак в различията си с теб.
    Историята как започнах пред време да се занимвам с този бизнес е интересна но не е за тук, Важното е че години след като започнах да се занимавам за първи път погледах в България кой какво пише какво се предлага и т.н в тази област. И какво прочетох....съвети за начинаещи трейдъри. Следвай пазара . Никога не добавяй към губеща позиция. Винаги слагай стоп позции и т.н .
    Бога ми...БОГ ме опази да не прочета това когато започнах да се занимавам. Всяко едно от тези неща щеше да ме осакати психически и финансово ако бях наистина следвал. И абсолютно никога нямаше да стигна до момента в който се намирам в сега. Мисля че никъде другъде по света не съм прочел подобни глупости извинявайте за което. Най хубавото нещо в този бизнес е че инвестициите и споекулациите на пазара са чисто изкуство както казва Бъфет. Човек има невероятни възможности да избира...кое да търгува, как да търгува, кога да търгува или не търгува.. Пазара дава невероятни възможности и адски голямо разнообразие. И поради тази причина и всечки инвеститори са различни - и начина по който работиш е пряко отражение на характера ти.
    Кой е прав? Ти ли аз? Може би гледайки от собствената си камбанария всеки може да мисли че е прав. И може и да е прав за себе си. Важно е да кажа в заключение моята теза...отнонво. Аз знам че много хора могат да правят пари от технически анализ и го правят. така както и във всяка област в която даден човек е добър и притежава качества. Но аз смятам че не можеш да правиш много пари от това в дългосрочен план и не можеш никога да станеш истински богат. И смятам също така че този начин на търговия те ограничава в даден момент. Ако човек може да надскочи текущото си ниво в даден момент всичко е ок но това е мнго трудно ако влезеш в това русло.
    Нищо лично. Пожелавам Успех.[/QUOTE]

Коментар

• http://www.investor.bg/forum/attachm...1&d=1425823866

Коментар

• http://www.investor.bg/forum/attachm...1&d=1425823560
        Attached Files

Коментар

• Първоначално изпратено от jays Разгледай мнение
          ....It is nice to be important, but it's more important to be nice....John Templeton

...xixixi cheers Hemilio mate
          Наздраве Джейс,дерзай!!!
          Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.

Коментар

• Първоначално изпратено от hemilio Разгледай мнение
            Стига се пъчи,някои си имат идея какво говориш!
            ....It is nice to be important, but it's more important to be nice....John Templeton

...xixixi cheers Hemilio mate

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
              Имам особенна нетрърпимост към техническия анализ и особенно към хора които вярват в него.
              Би трбявало да ги уважавам че са положили не малко труд но аз по скоро ги съжелявам искренно.
              Според мен всеки който се е занимавал малко по надълбоко с този начин на търговия остава обременен цял живот с него и шанса да стане сериозен търговец,инвеститор или спекулант е повече от минимален. Съответно и да печели сериозни пари.
              Ако трябва да направя сравнение...все едно е да учиш английски от българин и да не общуваш с английскоговорящи. Възможно е да научиш английски но никога няма да те приемат за равен английскоговорящи относно езика.

Аз мога да разбера какво говориш но едва ли ти ще можеш да разбереш защо говоря аз така. А ако разбереш трябва да преосмислиш начина си на търговия.

И преди да кажеш че аз нищо не разбирам и т.н те уверявам че за щастие след първите книги които прочетох в твоята област реших че това е глупаво и безмисленно ако си си поставил големи цели в този бизнес което идва да покаже че имам прилична представа за какво говориш и точно за това и имам такава нетърпимост към това.

Всъшност най много може би в дългосрочен план ще спечелишп от курсовете от колкото от търговията....в крага на шегата.
              ...харесвам изказа ти наи вероятно си качествен !!!...благодаря ти че ме съjаляваш,застото за славянската душа е форма на разбиране ...хихиих

...Технически Анализ прятели не се чете от книги или в нета ...помисли четеш Фиббо,Еллиот лъченя,умопомраченя и ставаш миллионер-----не е това пътя..... никога не си имал допир до добар технически поглед !!!

......няма друг начин да направиш стратегя на пазара без добро техническо познание,виjдам че си харесал мнението на Fiscalist, Ок е, но как правим пари от подобни тълкуваня ???

... да говоря политика да си мисля че виjдам двиjеня на световно ниво,да обсъjдам големи компании,лихви,задалjеня абе същото като дядовците на ъгала запенели уста с ефтина бира в ръка,говрят запалено за задколисна България

...... Ho

....за сега Пазара е Бог !!! и е винаги прав и тея които го следват!!! а го следват тея които го познават!!! ....другото е дран дран та пляс

Коментар

• ....

Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнение
                Според мен ако ще има рейт хайк, то той ще е минимален, но вероятно по-скоро от очакваното. 3 довода:

1) Американската икономика продължава да се представя много силно, и вече е видимо и за непросветените, че експанзията набира скорост.

2) Изборите са през ноември 2016. Проучванията показват, че негативният макро ефект от рейт хайк достига своя максимум 2 тримесечия след решението. В рамките на 1 година той преминава.

3) Ако ФЕД забави твърде много покачването, то може да се получи така, че негативите да съвпаднат с най-ожесточените части от предизборната кампания. От друга страна да има покачване е добра идея само по себе си, защото е ясен знак за инвеститори и избиратели, че кризата е останала за учебниците по история. И не на последно място, покачването на лихвите докато нещата са ок е майсторлък, който дава на ФЕД повече място за действие, когато дойде следваща криза.

На базата на всичко очаквам малък но от сърце хайк - май - юни, и голяма пауза до изборите, или малко преди тях

Няма препоръка.

Много рядко може човек да прочете някакви смислени изказвания.
                Аз споделям мнението ти до голяма степен.

Коментар

• Имам

Първоначално изпратено от jays Разгледай мнение
                  ...целувка 2067.50 бум UP

....15мин графика марубозо реверс

...мечата свещ докосва 2067.50 следва Doji и чук 50%

.....знам че тея които четат няма и идея какво говоря но няма проблеми сте знаят ако доидат на моя курс

...cheers its friday
                  Имам особенна нетрърпимост към техническия анализ и особенно към хора които вярват в него.
                  Би трбявало да ги уважавам че са положили не малко труд но аз по скоро ги съжелявам искренно.
                  Според мен всеки който се е занимавал малко по надълбоко с този начин на търговия остава обременен цял живот с него и шанса да стане сериозен търговец,инвеститор или спекулант е повече от минимален. Съответно и да печели сериозни пари.
                  Ако трябва да направя сравнение...все едно е да учиш английски от българин и да не общуваш с английскоговорящи. Възможно е да научиш английски но никога няма да те приемат за равен английскоговорящи относно езика.

Аз мога да разбера какво говориш но едва ли ти ще можеш да разбереш защо говоря аз така. А ако разбереш трябва да преосмислиш начина си на търговия.

И преди да кажеш че аз нищо не разбирам и т.н те уверявам че за щастие след първите книги които прочетох в твоята област реших че това е глупаво и безмисленно ако си си поставил големи цели в този бизнес което идва да покаже че имам прилична представа за какво говориш и точно за това и имам такава нетърпимост към това.

Всъшност най много може би в дългосрочен план ще спечелишп от курсовете от колкото от търговията....в крага на шегата.

Коментар

• Една полезна презентация в графики от Sequoia Asset Management

http://www.slideshare.net/fullscreen...rweight-cash/1

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
                      Викаш да зареждаме късите?
                      Това са реалностите към момента, което не значи, че след 5 дни от ОПЕК не могат да се съберат и да решат да намалят помпането на 50% и да отидем на 80$ (чисто илюстративен пример).Просто към момента няма аргументи за повишаване или задържане на тези нива.Ти ако имаш друга гледна точка ще се радвам да я споделиш.

Коментар

.....знам че тея които четат няма и идея какво говоря но няма проблеми сте знаят ако доидат на моя курс

...cheers its friday
                        Стига се пъчи,някои си имат идея какво говориш!
                        Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
                          Чекай де, в момента имаме ежедневно свръхпроизводство, което надхвърля търсенето с около 1,5 млн барела.Нефтохранилищата са на 80-90% пълни. Няма причина олиото да се качва или да държи сегашната цена.Ако някой голям не ореже добива 20$ няма да са мираж.
                          Викаш да зареждаме късите?
                          Пътека се прави камък по камък!

Коментар

...новината днес е повод за техническа корекця нисто повече-ниски обеми на спада
                            ....пазара е силен и силно вярвам че 2077-2067.50 сте да бъде кракосрочното дъно
                            ....никакви интерес нямам да продавам този пазар

...2077-2067.50 дъно

...позиця купи 2077,стоп 2060,таке профит....зависи как реагира на 2100 клуч

...investor.bg 1-Jays 0 xixixixiix

...cheers

...cheers its friday

Коментар

• Хохохо поредните фондаментални глупости.борсите падали заради баати ленчи щото щяла да дига лихвите.абе ей баа ти ленчи мисли за светлото бъдеще на американския народ.тя иска да дигне борсите не да ги събори.нали така Мухо

Коментар

• ...новината днес е повод за техническа корекця нисто повече-ниски обеми на спада
                                ....пазара е силен и силно вярвам че 2077-2067.50 сте да бъде кракосрочното дъно
                                ....никакви интерес нямам да продавам този пазар

...2077-2067.50 дъно

...позиця купи 2077,стоп 2060,таке профит....зависи как реагира на 2100 клуч

...investor.bg 1-Jays 0 xixixixiix

...cheers

Коментар

Working...
                                X