Първоначално изпратено от Assen123
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеНе съм съгласен. Гледате на индексите като нещо монолитно. Една nvda сал махнете и картинката се променя драстично.
От началото на 2024г увеличават социалките в Германия до нива който правят работата Пиу Пиу ненужна. Онези експерименти с Безусловния доход си ги придвижват по Овертон прозореца от 90те години и момента наближава да се изпратят милиони у дома да си цъкат на игри.
В този ред на мисли някой с инвестиции в гейминг компания? Да сподели нещо интересно?
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Assen123 Разгледай мнение
Терзо длъжен съм да ти напомня: "Няма да е все така"
Иначе не се чуди за златото и среброто. Имаме нужда от катализатор - един чертеж с магнитче от Да се свети Името Му ще свърши чудеса в тази посока. Онзи ден някой отвори дума за дълги PAAS, Човека каза твърдо Не и тези отлепиха с долар и нещо нагоре.
Имаше едни Вилички анд Андрюс едно време, мисля че магнитчето на Да се свети Името Му е достоен противник с по-висок процент на успеваемост.
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеХора, официално утепах рибата. Нафта нагоре, евро надолу, тръбите, немските колиби, уранът, X, офшорният добив, танкери, въглища, сухи превози, даже банки хванах на дъно... Само злато и сребро се мандахерцат. Няма такова грухане като тази година. Чак ме хваща шубе.
Иначе не се чуди за златото и среброто. Имаме нужда от катализатор - един чертеж с магнитче от Да се свети Името Му ще свърши чудеса в тази посока. Онзи ден някой отвори дума за дълги PAAS, Човека каза твърдо Не и тези отлепиха с долар и нещо нагоре.
Имаше едни Вилички анд Андрюс едно време, мисля че магнитчето на Да се свети Името Му е достоен противник с по-висок процент на успеваемост.
Коментар
-
Първоначално изпратено от RInvestor Разгледай мнение
RIG изглеждат много добре технически, чак и мен ме изкушават да сложа едни 10%. Може би утре ще пробият. Лошото е, че са волатилни и трудно се контролира риска. Предпочитам по-ликвидни и не толкова циклични. Днес мразената и шортена CVNA достигна 18% от акаунта. Мисля, че може да удвои в близките месеци. Без препоръки
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
Много добре, че и много бързо се получи тука. Transocean съвсем спокойно може 50 да удари. Интересно ми е колко от късите са успели да покрият.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеВ самия край на сесията гризнах малко SBLK, DHT, RIG - трите прасенца отвсякъде. Още отсега ги чувам как грухтят. На Transocean Short Interest-a e 22.12%
Коментар
-
Първоначално изпратено от Snipe Разгледай мнение
Всеки с неговото си мнение (и съответната стратегия).
Колкото до очакванията за бъдещето,
а) Има разлика между "добри" и "по-добри спрямо преди година".
б) Зависи кое бъдеще визираш. За някого "дълъг хоризонт" е една година, за друг - 10. За мен е 30+. Залагам, че това, което купувам в последната година, ще съществува след няколко петилетки и ще бъде по-скъпо. Ако не позная - загубите са си мои и имаш пълното право да ме цитираш с грешна прогноза
ПП. Освен пенсионни, суверенни и взаимни/индексни фондове има и доста други играчи - хедж фондове, активисти, спекуланти и т.н. При подходящи условия щяха да заложат на понижение (и да им се получи). По някаква причина обаче не го правят.
И аз не мога да повярвам какво направи nvdia или дори фейса. Даже още имам позиция в sqqq.
Иначе по подразбиране прогнозите са за следващите 12 месеца. Ако и да има далеч по дългосрочни тенденции.
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеОтново не съм съгласен. Кой е този, който има добри очаквания за бъдещето?
Колкото до очакванията за бъдещето,
а) Има разлика между "добри" и "по-добри спрямо преди година".
б) Зависи кое бъдеще визираш. За някого "дълъг хоризонт" е една година, за друг - 10. За мен е 30+. Залагам, че това, което купувам в последната година, ще съществува след няколко петилетки и ще бъде по-скъпо. Ако не позная - загубите са си мои и имаш пълното право да ме цитираш с грешна прогноза
ПП. Освен пенсионни, суверенни и взаимни/индексни фондове има и доста други играчи - хедж фондове, активисти, спекуланти и т.н. При подходящи условия щяха да заложат на понижение (и да им се получи). По някаква причина обаче не го правят.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от tetris12 Разгледай мнение
Продавай колове срещу позициите си щом искаш да се отървеш, може и да се изпълнят и да имаш джобни за салата
- 1 like
Коментар
-
За съжаление повечето от тези са акции, а играя около тях с малък обем опции. За RIG имам големи говежди с дългосрочни колци. Само X успях да хвана с наистина добър обем колци и се озъртам да продавам.
Коментар
-
Първоначално изпратено от tetris12 Разгледай мнение
Позициите ти в акции или опции са?
Коментар
-
Кое точно си нацелил?
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеХора, официално утепах рибата. Нафта нагоре, евро надолу, тръбите, немските колиби, уранът, X, офшорният добив, танкери, въглища, сухи превози, даже банки хванах на дъно... Само злато и сребро се мандахерцат. Няма такова грухане като тази година. Чак ме хваща шубе.
Коментар
Коментар