майкъле много си груб наистина . трябва да говорим малко по като американците . например като мухото - по интелигентно . но си прав туитера днеска много падна . падна много еййййййййййййй богу
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
и на тва чуруликащото **а ли му се века днеска ме интересува ......
още 2 - 3 такива пръта и ше си отиде там където му е мястото ше му се недиви и балоняка .....
Last edited by X_Y; 29.04.2015, 22:18.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Gold Zombie Разгледай мнениеЗарежи, гадовете направха същото мизерно отиграване като вчера, ама накрая ще има пропадане.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеСложих си аз прилична порцийка късо евро EUO x 25$
Има си силен съпорт на 24-25, надявам се на едно 20% профит не след дълго.
Ако ли не - здраве да е, ресурсните пък ще се радват ...Европееца не знам ама за тоя парапет ше почешате коня за гривата ......
те сега шортаджиите го мятат и тва още ше се вдигне до къде едно 1.18-1.20 за по-пряко ....
Коментар
-
Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнениеApple ако са достатъчно прозорливи ще трябва да търсят нова ниша. Вместо това те какво правят - нямат идеи и наливат яко кинти в обратното ....
.Но ако ще минават от часовници на будилници няма да им се получи
В противен случай и при голям късмет могат да извървят трудния път на Sony ....
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнениеЕвропейските директиви са от 2020-та всичкото ново строителство да е енергийно независимо. Явно са изчислили по някакъв начин че тогава няма да има никакъв проблем да се проектират сградите по този начин. Дори и сега е възможно с по-малко от 1000 лева на апартамент да се осигури топлата вода за периода април-октомври, което на практика означава че инвестицията се избива за 6 месеца. Въпрос на организация между собствениците но го смятах, че при комбинация с термопомпа вноската по 10 годишен кредит ще е доста по-ниска от сметката за ток.
А проблема с топлата вода съм го решил още преди 4 години с термопомпен бойлер.
Целогодишно ( и зимата) - никакъв проблем. Цената идва все едно топлиш 1 обикновен 80л. бойлер.
Коментар
-
Първоначално изпратено от michaelis10 Разгледай мнениеТи отдавна си падладел, аз тебе съм те признал ....тва не е инвестиция, тва е черно, червено. Кат си изкупуват акциите, кво става, кво се случва, не ей са в близките месеци, а след време да речем, ей питай равновесния ..... Изкупуват вдига се за момент и като нема нищо ново, само некви часовници, а CASIO ги праеха тея раоти отдавна, то след 5 г. ше продават дъвки с вкус на ябълки на пазаря Гошо Кирков, тва ше стане ....
.Но ако ще минават от часовници на будилници няма да им се получи
В противен случай и при голям късмет могат да извървят трудния път на Sony ....За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Коментар
-
Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнениеЕдин от големите играчи в Щатите - Cheniere в дългосрочните си договори за износ използва като базова цена число 15% по високо от текущата. В случая 115% x $2.52=$2.9.
След това я товари с $3.00 за втечняване. Дотук $5.90.
След това добавяш возене, застраховка и регазификация.
И себестойността става нещо като $7-8 за Европа и около $10 до Азия.
Което е скъпо в Европа и на нула в Азия.
Далаверата се отлага. Да я оставим на специалистите.
Интересно четиво :
http://www.iea.org/publications/free...n/WEIO2014.pdf
Коментар
-
Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнениеЕдин от големите играчи в Щатите - Cheniere в дългосрочните си договори за износ използва като базова цена число 15% по високо от текущата. В случая 115% x $2.52=$2.9.
Остава варианта за газопровод, което обаче е сложна задача след като дори статойл не се замислят за такъв вариант.
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеОпределено идват интересни времена в енергетиката. Съчетанието между фотоволтаици, батерии и електроавтообили действа катастрофално за фосилните горива. Всяка една технология по отделно не може да промени нищо, но съвместно променят цялата игра. В момента масово се изваждат от употреба централи на въглища. Реално погледнато въгледобива е изчезващ сектор. Когато правите сметките за природният газ не отчитате още един рисков за цената фактор. Възможно е проникването на ВЕИ да продължи и след като изместят въглищата да доведат и до частична замяна на природният газ. Това би намалило потреблението му за електроенергия и от тук съвкупното търсене. Паралелно се движи и процеса с енергийната ефективност който задържа потреблението. Докато при въглищата катастрофата се случва, то свиването на търсенето при петрола и природният газ предстои някъде в средносрочен план. Процеса би трябвало да се отключи след около 5 години и да приключи в рамките на 15-20. Тъй като цените на енергията от ВЕИ и батериите намаляват експоненциално, то единственият шанс да се запази пазарният дял при фосилните горива е постоянното намаление на тяхната цена. Естествено това не може да продължава до безкрай защото са ограничени от производствената себестойност. Накрая петрола и природният газ ще се ползват само в химическа промишленост, парфюмерия и козметика. Ще загубят напълно ролята си за производство на електричество и транспорт.Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнениеА колко струва транспорта от Щатите до Европа? Според мен това обяснява голяма част от разликата в цените. Следя темата с интерес, защото смятам че това трябва да ни е фокуса като инвеститори. Много европейски компании обявяват намерение да местят фабрики в САЩ заради евтиният газ, което би довело до спад на безработицата там и съответно бум на компаниите им продаващи потребителски стоки.
Коментар
-
Определено идват интересни времена в енергетиката. Съчетанието между фотоволтаици, батерии и електроавтообили действа катастрофално за фосилните горива. Всяка една технология по отделно не може да промени нищо, но съвместно променят цялата игра. В момента масово се изваждат от употреба централи на въглища. Реално погледнато въгледобива е изчезващ сектор. Когато правите сметките за природният газ не отчитате още един рисков за цената фактор. Възможно е проникването на ВЕИ да продължи и след като изместят въглищата да доведат и до частична замяна на природният газ. Това би намалило потреблението му за електроенергия и от тук съвкупното търсене. Паралелно се движи и процеса с енергийната ефективност който задържа потреблението. Докато при въглищата катастрофата се случва, то свиването на търсенето при петрола и природният газ предстои някъде в средносрочен план. Процеса би трябвало да се отключи след около 5 години и да приключи в рамките на 15-20. Тъй като цените на енергията от ВЕИ и батериите намаляват експоненциално, то единственият шанс да се запази пазарният дял при фосилните горива е постоянното намаление на тяхната цена. Естествено това не може да продължава до безкрай защото са ограничени от производствената себестойност. Накрая петрола и природният газ ще се ползват само в химическа промишленост, парфюмерия и козметика. Ще загубят напълно ролята си за производство на електричество и транспорт.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнениеИма и друго което искам да попитам. Тук сме все уж финансово грамотни хора. Интересно ми е колко от вас са инвестирали например в система за топла вода. Това е инвестиция на р/е между 0.5 и 2. Няма такава акция в момента. Соларите също стават все по-изгодни. Термопомпите не мога да разбера защо имат такава разлика в цената с обикновените климатици и според мен е въпрос на време да се изравнят. Всички тези неща биха свалили разхода за електричество с поне 70% в световен мащаб. Днес чета и че фолксваген измислили как да свалят цената на електромобилите. Интересни времена предстоят в енергийният сектор според мен
Коментар
-
Има и друго което искам да попитам. Тук сме все уж финансово грамотни хора. Интересно ми е колко от вас са инвестирали например в система за топла вода. Това е инвестиция на р/е между 0.5 и 2. Няма такава акция в момента. Соларите също стават все по-изгодни. Термопомпите не мога да разбера защо имат такава разлика в цената с обикновените климатици и според мен е въпрос на време да се изравнят. Всички тези неща биха свалили разхода за електричество с поне 70% в световен мащаб. Днес чета и че фолксваген измислили как да свалят цената на електромобилите. Интересни времена предстоят в енергийният сектор според менАкъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
Коментар
Коментар