If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Фундаменталист си в България щото има няма 10 свестни компании. Ама като имаш избор между хиляди свестни компании ще видим колко време ще ти се задържи фундаментализма
Мдам - разбирам тая опасност и ще се старая да я избегна - мисля че ще се справя - помня как ми казваха, че съм бил колекционер на акции.
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Така е, ами да му мислят спекулантите - аз съм неспекулант, аз съм фундаменталист, както знаеш.
Фундаменталист си в България щото има няма 10 свестни компании. Ама като имаш избор между хиляди свестни компании ще видим колко време ще ти се задържи фундаментализма
благодаря ви че отделяте толкова време да пишете - за жалост ме мързи да чета всичко пък и както и да го въртите вече пазарите не предоставят тия възможности които ги имаше 2009-2011, вече всичко си е изсмукан от пръстите ръст
Глуности!!!За два дена съм 3000лв печалба!!!На демото ,деее!!!
Това че краткосрочно се ръководят от емоции трудно може да се използва - особено от среднностатическия спекулант. Реално и той изпитва същите емоции. Най-вероятно дори с по-голяма амплитуда от тези на самия пазар. Така че е много по-вероятно ако разчита че ще бие пазара защото пазара вкарва емоции да се окаже излъган - и всъщност пазара да го бие него Все едно дали защото е оптимист и не продава когато трябва да е песимист или защото е песимист и не купува когато трябва да е оптимист.
Реално няма значение на къде върви пазара - ако човек няма достатъчно много опит, но се надява да печели от това че пазара е ирационален почти сигурно ще губи от това.
Така е, ами да му мислят спекулантите - аз съм неспекулант, аз съм фундаменталист, както знаеш.
И по борсовото ми гащи ни-ко-га не е имало кафяво.
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Развовесиев - така е. Дългасрочно пазарите винаги са рационални, рационалството винаги печели рано или късно - но краткосрочно се ръководят ного повече от емоциите.
Това че краткосрочно се ръководят от емоции трудно може да се използва - особено от среднностатическия спекулант. Реално и той изпитва същите емоции. Най-вероятно дори с по-голяма амплитуда от тези на самия пазар. Така че е много по-вероятно ако разчита че ще бие пазара защото пазара вкарва емоции да се окаже излъган - и всъщност пазара да го бие него Все едно дали защото е оптимист и не продава когато трябва да е песимист или защото е песимист и не купува когато трябва да е оптимист.
Реално няма значение на къде върви пазара - ако човек няма достатъчно много опит, но се надява да печели от това че пазара е ирационален почти сигурно ще губи от това.
Допуснах огромна грешка и скъсих съвсем емоционално Нетфликс преди няколко месеца . Въпреки че съм на печалба от днес...искам да обещая че повече никога ( или хайде почти никога ) няма да скъся която и да е компания на пазара извън индексите.
И на мен това ми беше най-голямата грешка от която загубих към $10 000. Оттогава и аз имам правило срещу успешни компании да не пускам къси (особено ако са и любимата компания на инвеститорите )
благодаря ви че отделяте толкова време да пишете - за жалост ме мързи да чета всичко пък и както и да го въртите вече пазарите не предоставят тия възможности които ги имаше 2009-2011, вече всичко си е изсмукан от пръстите ръст
Ще взема да си сменя картинката само, че тоя червен меч, насочен диагонално надолу сякаш е на лош късмет за пазарите. Скоро имах лошата идея да отида на работа с червена фланелка и пазарите се сринаха катастрофически - вече я обличам само събота - баси.
Не мисля, че ще е достатъчно. Требе поне да пробваш да обърнеш и гащите с кафЕвото навън
Коментар