If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Huhtamaki - интересна идея, но не са ли малко скъпички? EPS-а се е вдигнал с около 30% от 2010 насам, а акциите са скочили три пъти. Сега са на п/е 24. Окей, има очакване за растеж, но ми се вижда скъпичко. Какво става ако очакванията за растеж не се реализират?
Не го следя този сегмент с хартията, но коефициентите и ми изглеждат нормални за компании от този сектор и почти без растеж, поне когато съм попадал на други подобни. Не изглежда никак скъпа, но определено не изглежда и безумно евтина. Или с други думи може да си кюта в този дипазон +-10 или 15 процента с години. Реално си е държане заради дивидент ако е дългосрочно, което поне на мен ми е леко скучно
Също не го следя, само наблюдавам как върви IP от известно време. Нямам никаква идея за динамиката на пазара на опаковачна и специализирана хартия и изобщо на хартията.
Това, което особено ми прави впечатление е, че IP са почти без ръст за последните пет години, но за следващите пет се очаква годишен ръст от над 10%, а yahoo finance дават 13.22%. Ако това наистна стане, значи Goldman са прави, че IP е силно подценена. Най-малкото бих казал, че downside рискът е малък, а има добър upside потенциал. Само дето нямам идея до колоко е вероятно EPS-а им наистина да расте така както предвиждат анализаторите.
Have in my long term portfolio Huhtamaki (Starbucks ), Mayer Melnhof. That's is enough
Huhtamaki - интересна идея, но не са ли малко скъпички? EPS-а се е вдигнал с около 30% от 2010 насам, а акциите са скочили три пъти. Сега са на п/е 24. Окей, има очакване за растеж, но ми се вижда скъпичко. Какво става ако очакванията за растеж не се реализират?
NTWK!!!!! Пипчо, помниш ли ги тези? Ти ги рекламираше тук, аз си купих преди 2 години на 6 и нещо. Те качиха малко и се сринаха. Аз обаче си ги запазих и лекичко си поснижих средната
Време е да кешнем малко: +47%.
Стават чудеса на Коледа
Коментар