If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Въпросът е в усещането за рецесия. Китай да не е някаква друга вселена? Китай забавя експорта си също! Държащите акции мислят, не само за това, ще могат ли и доколко да продават на Китай, а какво се случва и в техните собствени домове, от гледна точка на светкането на някаква предопредителна лампичка в Китай!
Износ към Китай - на какво? Аз се сещам основно за автомобили... е, богатите китайци ще спрат да купуват Мерцедеси и БМВ-та ли?
Корелация има между всички пазари, но е абсурдно Вермахтът да яде повече бой от Хонконговците. Най-падащият пазар е днес на света (поне от тия, дето ги гледам) след китайците - това за мене е дивотия и мишкуняшка работа.
Вермахтът е експортно ориентиран. Износът към Китай е важен източник на растеж за немците.
Германия и Китай, тези стълбовете на глобалната дефлация, са доста неприятно корелирани.
Износ към Китай - на какво? Аз се сещам основно за автомобили... е, богатите китайци ще спрат да купуват Мерцедеси и БМВ-та ли?
Корелация има между всички пазари, но е абсурдно Вермахтът да яде повече бой от Хонконговците. Най-падащият пазар е днес на света (поне от тия, дето ги гледам) след китайците - това за мене е дивотия и мишкуняшка работа.
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Тц, 10 % е настоящата скорост на тренда за година, т.е. някакво хитотетично средно очакване Това същото има грубо казано 20 % стандартно отклонение, та варианти много
Важното е, че имаш варианти и то такива , за над 10%!
Аз не твърдя, че през 2016г. златото ще е ракета, но твърдя, че сме близко до финансов крах на еврото и ЕС. Колкото повече и по евтино съм купил, докато това стане, толкова по-добре!
Аз лично не смятам, че мога да правя прогнози за златото за 10-20 процента на горе или на долу. Съмнявам се, че и много от хората, които правят такива прогнози реално също могат! В този ред на мисли, ако изключим връзката с EUR/USD в краткосрочен план 3 месеца или връзка с петрол, отново в краткосрочен план. Нямам представа дали златото 2016г. ще падне или ще се вдигне!
Свиването на предлагането и увеличеното търсене, в комбинация обявяваният минимум за добивна база от компаниите, ми дават някакъв ориентир, но той не може да е 100%ов. Нищо не мога да ти кажа, относно прогнозата ти за -10%. Дано да пада, защото съм далеч от придобиване на желаните от мен количества!
Значи да разбираме, че при златото, дъното е 10% надолу! Ако ги стигне да купуваме яко и всичко ще е ОК!
Тц, 10 % е настоящата скорост на тренда за година, т.е. някакво хитотетично средно очакване Това същото има грубо казано 20 % стандартно отклонение, та варианти много
Погледни му историческите корелации на по-голяма база- корелира основно с петрол и ЕМ и в по-малка степен с долара и облигациите. Значи ще расте или когато нещата са много добре, или когато са много зле/заедно с облигациите/. При всички средни варианти ще ядете дървото.
Значи имаш, "чек" в джоба, който остава само да осребриш. Наясно си с нещата! Действай!
То ще "корелира" с останалите суровини! Индексите скоро ще са ракета!
Погледни му историческите корелации на по-голяма база- корелира основно с петрол и ЕМ и в по-малка степен с долара и облигациите. Значи ще расте или когато нещата са много добре, или когато са много зле/заедно с облигациите/. При всички средни варианти ще ядете дървото.
Коментар