IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
    Износ към Китай - на какво? Аз се сещам основно за автомобили... е, богатите китайци ще спрат да купуват Мерцедеси и БМВ-та ли?

Корелация има между всички пазари, но е абсурдно Вермахтът да яде повече бой от Хонконговците. Най-падащият пазар е днес на света (поне от тия, дето ги гледам) след китайците - това за мене е дивотия и мишкуняшка работа.
    дам, най-много е коли:
    http://www.worldsrichestcountries.co...y-exports.html

Top 10 German Exports to China

Germany's exports to China amounted to
    $100 billion or 6.6% of its overall exports.

1. Vehicles: $28.8 billion
    2. Machines, engines, pumps: $24.7 billion
    3. Electronic equipment: $13.7 billion
    4. Medical, technical equipment: $6.8 billion
    5. Aircraft, spacecraft: $4.3 billion
    6. Plastics: $2.8 billion
    7. Pharmaceuticals: $2 billion
    8. Iron or steel products: $2 billion
    9. Copper: $1.1 billion
    10. Organic chemicals: $1 billion
    destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
      Вермахтът е експортно ориентиран. Износът към Китай е важен източник на растеж за немците.

Германия и Китай, тези стълбовете на глобалната дефлация, са доста неприятно корелирани.
      Износ към Китай - на какво? Аз се сещам основно за автомобили... е, богатите китайци ще спрат да купуват Мерцедеси и БМВ-та ли?

Корелация има между всички пазари, но е абсурдно Вермахтът да яде повече бой от Хонконговците. Най-падащият пазар е днес на света (поне от тия, дето ги гледам) след китайците - това за мене е дивотия и мишкуняшка работа.
      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
        Тц, 10 % е настоящата скорост на тренда за година, т.е. някакво хитотетично средно очакване Това същото има грубо казано 20 % стандартно отклонение, та варианти много
        Важното е, че имаш варианти и то такива , за над 10%!

Аз не твърдя, че през 2016г. златото ще е ракета, но твърдя, че сме близко до финансов крах на еврото и ЕС. Колкото повече и по евтино съм купил, докато това стане, толкова по-добре!
        Аз лично не смятам, че мога да правя прогнози за златото за 10-20 процента на горе или на долу. Съмнявам се, че и много от хората, които правят такива прогнози реално също могат! В този ред на мисли, ако изключим връзката с EUR/USD в краткосрочен план 3 месеца или връзка с петрол, отново в краткосрочен план. Нямам представа дали златото 2016г. ще падне или ще се вдигне!
        Свиването на предлагането и увеличеното търсене, в комбинация обявяваният минимум за добивна база от компаниите, ми дават някакъв ориентир, но той не може да е 100%ов. Нищо не мога да ти кажа, относно прогнозата ти за -10%. Дано да пада, защото съм далеч от придобиване на желаните от мен количества!

Коментар

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
          Значи да разбираме, че при златото, дъното е 10% надолу! Ако ги стигне да купуваме яко и всичко ще е ОК!
          Тц, 10 % е настоящата скорост на тренда за година, т.е. някакво хитотетично средно очакване Това същото има грубо казано 20 % стандартно отклонение, та варианти много

Коментар

Не ме кефи вече, имам по-добри варианти за игра от евентуалните 10 % от късо злато
            Значи да разбираме, че при златото, дъното е 10% надолу! Ако ги стигне да купуваме яко и всичко ще е ОК!

Коментар

Значи имаш, "чек" в джоба, който остава само да осребриш. Наясно си с нещата! Действай!
              Не ме кефи вече, имам по-добри варианти за игра от евентуалните 10 % от късо злато

Коментар

Погледни му историческите корелации на по-голяма база- корелира основно с петрол и ЕМ и в по-малка степен с долара и облигациите. Значи ще расте или когато нещата са много добре, или когато са много зле/заедно с облигациите/. При всички средни варианти ще ядете дървото.
                Значи имаш, "чек" в джоба, който остава само да осребриш. Наясно си с нещата! Действай!

Коментар

Сечи златото и хич да ти не пука!

То ще "корелира" с останалите суровини! Индексите скоро ще са ракета!
                  Погледни му историческите корелации на по-голяма база- корелира основно с петрол и ЕМ и в по-малка степен с долара и облигациите. Значи ще расте или когато нещата са много добре, или когато са много зле/заедно с облигациите/. При всички средни варианти ще ядете дървото.

Коментар

• Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
                    Вермахтът е експортно ориентиран. Износът към Китай е важен източник на растеж за немците.

Германия и Китай, тези стълбовете на глобалната дефлация, са доста неприятно корелирани.
                    Сечи златото и хич да ти не пука!

То ще "корелира" с останалите суровини! Индексите скоро ще са ракета!

Коментар

Абе, тяхната кожа розава, тия немски мишкуняци паднаха повече от азиатските пазари... е няма такава идиотия просто.

Коментар

Абе, тяхната кожа розава, тия немски мишкуняци паднаха повече от азиатските пазари... е няма такава идиотия просто.
                        Красота

Коментар

А има и още нещо. Германците падат повече от китайците, просто, защото не са им затворили борсичката. Ако не бяха дръпнали шалтера в Китай там спадовете можеше да са от по 8-10%. Тогава сигурно нямаше немците да "поведат"!

Коментар

Не сме скивали още Америка,там може да се получи умопомрачение.

Коментар

• DAXa гледам бая го е "изринало"!

Коментар

Но поучавай пазара!
                                Утре ще им се караш, защо не теглят заеми, за да раздвижат икономиката, по същата логика!

Коментар

Working...
                                X