Първоначално изпратено от fantasy_gt
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеIv_max:
+ 738 214
Същото се е случвало с доста други иновативни продукти.
Отделно евтиното горивце ще забави навлизането на електрическите коли - аз затуй се отказах да си купувам Теслички.
Тотална грешка. Това дори не е сред топ 50 в списъка.
Специално Тесла пък се купува от хора, които обичат лукса, уникалния дизайн, техническите характеристики, "зеленото" отношение, удоволствието от шофирането и ... имат парите за това.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнениеВ момента ....Диесней се качва щото се качва не само 21 Century ами всичко останало.
Играта явно вече че се обърна както предполагах но за щастие или съжаление не поех голям залог нагоре въпреки че останах дълъг и ще стоя така незавсимо какво става без да правя допълнителни покупки до към 202-206 spy. Това ми е таргета на който ще продам всичко отново и ще почакам да преценя дали и кога да заема отново къси позиции. Тази игра с надолу - нагоре съм убеден че ще я видим още поне два пъти тази година и към края на годината всичко ще е от където тръгнахме.
Та Дисней се качва щото всичко се качва...въпросът е обаче кое повече от другите ще се качи?
А сега по-сериозно: не ми казвай, че не разбираш, че компаниите от една и съща индустрия са по-корелирани отколокото е корелацията с един широк индекс. И щом Фокс, които имаха лош отчет, се вдигаха горе-долу толкова колкото и Дисни, това повече, за което говориш най-вероятно не е силно свързано с добрия отчет на Дисни.
Тука хората с математически способности могат да ти го "куонтифицират" (quantify).Last edited by Misho ILIEV; 18.02.2016, 12:58.
Коментар
-
Фликса в момента предлага тъпи филми и няколко яки сериалчета и дотам.
Виж влязат ли в лайв спортс излъчването ще станат фактор, ама там за да се набутат трябва голяма борба с ESPN, а те са сериозни батки - 80% от спорта се гледа по ESPN, средно по 200 млн зрители месечно.
И да пуснат спорт трябва да предават определени ивенти и да се плаща отделно за всеки иначе нямат шанс да им излезе сметката.
Документалните им филми не могат да се мерят с Дискавъри, Нат джио и т.н.
За мен таванът им е събитието, че вече са глобъл ... но без услуга в Чайна.
Дисни да продадат МН на фликса за момента ми се струва абсурд. Защо да продават златна кокошка? Абонаментите си вървят.
На Ив гледната точка е интересна, не мога да се сетя за реални примери обаче. Някоя компания да е разцепила в началото и после някой батко да и предложил същото, но по-евтино и качествено и да я е ликвидирал.
Коментар
-
Нетфликс е същата като Тесла
Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнениеМалко екзотична идея ...
1. Кой ще го вземе?
2. Дава им 44% от приходите и над 50% от опер. печалба.
3.От 1, ако се случи и 2 като констатация - накъде биха могли да отидат след това?
Филми, паркове и мърчандайз?
По-добре да избухнат с нова идея.
Фликса са на гребена на вълната, едва ли ще поддържат същото темпо. Наскоро лапнаха голяма хапка, ще видим как ще я сдъвчат. Да не говорим колко изкуствено надута и прехвалена услуга е ...
http://www.complex.com/pop-culture/b...ing-right-now/
Егати бозите, добре че са сериалите, от които доста издишат...
Казах го тук поне 5-6 пъти а на други места поне 20 пъти до момента.
Помислете върху това което казвам.
Нетфликс и Тесла дългосрочно са обречени да бъдат средно ниво компания която може и някога да печели но може и да фалира - едно е сигурно никога няма да бъдат големи колкото са мечтите им сега да не говорим за цената им.
Причината е елементарна. Нетфликс както и Тесла са новатори и пробиват път там където го няма.Пробиват път с цената на огромни разходи с мижави приходи. Помнете че в момента в който този път е направен и утъпкан...ще дойдат големите батковци от мерцедес, бмв и т.н от една страна за тесла и другите като дисни и останалите от друга страна за нетфликс и ще построят една голяма хубава и светла магистрала и ще оставят обиколния , утъпкан но черен път за нетфликс и тесла .
Точно когато нетфликс и тесла се набалбукат до шията в дългове да правят път ония с готовите пари ще дойдат и ше предложат по хубава услуга / кола и тези две компании ще глътнат последния дъх въздух преди да отидат под водата. В най добрия случай някой да ги купи.
Нито едната нито другата компания не правят нищо изключително....но го правят във време в което хората все още не са 100 % узрели за това. Но когато хората узреят - те ще бъдат на един пазар където тези които не са харчили толкова кинти а са събирали от това за което хората са узрели сега - ще го реализират за 2 часа грубо абсолютно на готово и тези две компании ще са заминали на кино.
Напомнят ми АОЛ нвремето в интернет бизнеса, пощата и търсачката, Някой да си спомня за AOL? какво като бяха едни от първите.
Така че тези две компании....като почне някой да ми говори за фундамент и ми се реве от съжаление. Те се търгуват само както играчите им преценят. Ако можеш да предусетиш играчите независимо от цената им....ще спечелиш...ако не ще загубиш. Фундамент има само в глупостите които говорят медиите които ги напомпват или ще ги сринат в бъдеще.
ПоздравиLast edited by Iv_max; 18.02.2016, 02:18.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнениеВ момента ....Диесней се качва щото се качва не само 21 Century ами всичко останало.
Играта явно вече че се обърна както предполагах но за щастие или съжаление не поех голям залог нагоре въпреки че останах дълъг и ще стоя така незавсимо какво става без да правя допълнителни покупки до към 202-206 spy. Това ми е таргета на който ще продам всичко отново и ще почакам да преценя дали и кога да заема отново къси позиции. Тази игра с надолу - нагоре съм убеден че ще я видим още поне два пъти тази година и към края на годината всичко ще е от където тръгнахме.
Та Дисней се качва щото всичко се качва...въпросът е обаче кое повече от другите ще се качи?
Коментар
-
Какви инвеститори какви 5 лева....
Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнениеВсъщност Дисни страда заради Fox, мисля. Инвеститорите гледат какво става с кабела на Fox и се страхуват, че това е обща тенденция, която рано или късно ще удари и Дисни. В което има логика.
Коментар
-
В момента ....
Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнениеМежду другото Дисни се качва заедно с 21 Century Fox (FOXA), така че причината за качването не е Disney-specific.
Коментар
-
1. Кой ще го вземе?
Коментар
-
1. Кой ще го вземе?
Фликса са на гребена на вълната, едва ли ще поддържат същото темпо. Наскоро лапнаха голяма хапка, ще видим как ще я сдъвчат. Да не говорим колко изкуствено надута и прехвалена услуга е ...
Егати бозите, добре че са сериалите, от които доста издишат...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнениеДисни трябва да направят spin off на кабела докато все още могат да му вземат някакви пари.
Преди време бях чул една идея, че Епъл трябва да купят Дисни и да ги направят част от екосистемата си
(Звучи малко като идеята на Citi от вчера, че Гугъл трябва да купят AIG )
1. Кой ще го вземе?
2. Дава им 44% от приходите и над 50% от опер. печалба.
3.От 1, ако се случи и 2 като констатация - накъде биха могли да отидат след това?
Филми, паркове и мърчандайз?
По-добре да избухнат с нова идея.
Егати бозите, добре че са сериалите, от които доста издишат...Last edited by andy2000; 17.02.2016, 23:29.
Коментар
-
Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
Че тя ги е ударила вече
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеМедиите са умряла работа. Кабеларките и телевизиите просто ще последват вестниците. Моделът им на работа е с една дума - обречен.
Ако някоя успее да се промени навреме ок. Но към момента никоя не се променя - и нетфликс ги изяжда живи.Като цяло кабела еВава мамата на сичките. Ако искат да оцеляват ще трябва да са гъвкавки ... или да съсипят нетфликса... иначе гейм оувър.
Дисни трябва да направят spin off на кабела докато все още могат да му вземат някакви пари.
Преди време бях чул една идея, че Епъл трябва да купят Дисни и да ги направят част от екосистемата си
(Звучи малко като идеята на Citi от вчера, че Гугъл трябва да купят AIG )
Коментар
-
Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнениеЯсно, и те значи чупят рекорди Но с кабела са закъсали и то по-зле и от Дисни.
Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнениеВсъщност Дисни страда заради Fox, мисля. Инвеститорите гледат какво става с кабела на Fox и се страхуват, че това е обща тенденция, която рано или късно ще удари и Дисни. В което има логика.
Коментар
Коментар