If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Ми да де. Аз нали затова сега гледам да не купувам. Таман си харесам нещо и като се сетя какво може да стане и се отказвам
А за цел номер едно не знам. Щом казваш така значи е така Аз не съм много убеден. Има такива при които водеща е алчността а има и такива при които водещ е страха.
И алчността и страха са присъщи за всички.
Аз например от алчност вчера продадох почти всичко кото беше на добра печалба.
Сега съм с WYNN, LVS,( хубаво че чаках откриването на новия ресор на WYNN ) шибаните биотехнологии - някой на загуба вече ))) малко късо евро...малко банки които тъй и не мръдгнаха...да не забравяме най новата ми "покупка" )))) VRX )) и шорт na CNG 498 който при тези резултати не му давам "фундаментално" повече от 350...ще видим какво му дават хората които го управляват )))
Всеки, който иска да види резултатите от своята работа веднага, да стане обущар.
Да унищожиш предразсъдъците е по-трудно,отколкото да разделиш атома на частици.
Информацията не е знание. Единственият източник на знание е експериментът.
Правѝ нещата толкова просто, колкото е възможно, но не по-просто.
Умните хора решават проблеми, гениалните ги предвиждат.
Бих допълнил и тези:
Великите мисли идват в главата на човека толкова рядко, че никак не е трудно да се запомнят.
Вечната загадка на света е, че е предсказуем .
Въображението е по-важно от знанието.
Зная защо има толкова много хора, които обичат да цепят дърва. В тази дейност те незабавно виждат резултатите.
Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса. Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо.
Две неща са нужни за нашата работа: неуморна издръжливост и готовността да изхвърлиш нещо, в което си вложил много време и труд.
Това последното е най-гадното. Наистина хората смятат че като са хвърлили някакъв труд да проучват и азнализират то този труд ще отиде на вятъра ако не се възползват от него. Това вероятно е в основата на много грешни решения. Една компания ми коства няколко дни четене докато изчета всичко с нея и накрая забелязвам нещо, и виждам че компанията не става. Труда ми е отишъл на вятъра
И в предприемачеството е същата рабта. Възможност за инвестиция. Проучвания на пазара, закони, адвокати, наредби и най накрая ядец Такава ни е съдбата. Само вярата може да ме накара да търся пак и пак. Ако я нямаше вярата вероятно щях да цепя дърва.
А за компаниите аз една не мога да си харесам а ти чак 50. Браво !
До като не ти стане цел номер - 1 да се чудиш как да излезеш от позиция ))
При 7 годишен бичи пазар....може да се нахендриш всеки момент каквото ще и да купиш.
Ми да де. Аз нали затова сега гледам да не купувам. Таман си харесам нещо и като се сетя какво може да стане и се отказвам
А за цел номер едно не знам. Щом казваш така значи е така Аз не съм много убеден. Има такива при които водеща е алчността а има и такива при които водещ е страха.
Ще си позволя да те цитирм:
Вярата е всичко !! Мислите пораждат действия, действията характеера а характера успеха.
Щом вярваш че такова нещо няма значи няма. Ако вярваш че има значи има
Това е вярно...ето и аз сега вярвам че битехнологиите ще дадат нагоре ама те дават надолу )))))
Въпроса е дали си си вързал гащите....докато падат))
Питай Равния...той е фундаметалист в тях от ИББ 350 насам...аз поне съм "фундаметалист" от 250 )))))
според мен в момента инвестирането трябва да е на хартия ...
пишете в един тефтер какво и защо бихте си купили
и пазарувате след 1-2-3 години с 50% надолу..минимум..
аз не съм почнал да си правя списък с компании дето са читави, плащат дивиденти и имат шанс да оцелеят в торнадото което ни чака покрай държавните дългове.
приемам предложения за 5 до 10 компании, които си струва да се притежават
храна, енергия, добивни, медицина, ит
То да се нахедриш винаги е възможно дето се вика. Просто ако спазваш принципите на валю инвестирането наистина се иска голям талант да се нахендриш. Това си коментирахме с един приятел снощи. Растежа и другите неща са хубави, но точно валюто ти сваля много шанса да се нахендриш. А да НЕ се нахендря на мен ми е цел номер едно в инвестциите
То на всеки е така....цел номер 1 ))
До като не ти стане цел номер - 1 да се чудиш как да излезеш от позиция ))
При 7 годишен бичи пазар....може да се нахендриш всеки момент каквото ще и да купиш.
За първото, чул те Господ...и колкото по скоро- толкова по добре.
Макар аз да не вярвам че има шанс повече от - 30% да видим - ма и те не са зле.
Бих перефразирал въпроса ти към останалите. Ако абсолютно всичко падне с 30% от нивата си към момента какво стойностно и качествено бихте си купили, т.е. какъв портфейл бихте имали ?
Чакаме конкретни идеи, а не празнословия за ВЧТ и т.н. !
Аз лично към момента мисля при такъв вариант да имам само 4 позиции - HQH, Gild, NSU, Атера.
Като 40% бих сложил в HQH, a по 15-20 - в останалите 3.
Ако пазара се сринал то едва ли го е направил без причина. Зависи каква е причината за срива. Ако е свързано с фалити на държави и такива неща всичко което е с малко задължения ще е много изгодно.Не мога да си представя аз какво бих купувал обаче храна и медицина ако са на добра възвръщаемост. за мен са винаги приоритет номер едно HQH и Гилд не се ли припокриват? Искаш а кажеш 60% медицина, 20 храна и 20 метали?
Коментар