IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Не си разбрал...

Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
    Tи гаче обяви че си продал снощи късияBIS - а гледам го пада повече от гилда, както върви май няма купим суперколата с него...
    Не си разбрал...пич...снощи нищо не съм правил само съм коментирал.

Аз съм къс на бис средна цена 50.67. Днес както обявих затворих прилично количество на 42.32 и ей сега пак добавих малка къса позиция на 45.12

А причината е че смятам че ефекта гилд ще отшуми ...не знам кога и битехите пак ще са на горе

Коментар

• Short BIS

Short BIS отново малко след като днес затворих прилично ))

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
        Хич не ми дреми....за продуктовия им цикъл. Гилд сега пада ли? - пада...ако беше продал на по високо...и да купиш дори с 1 % по надолу добре ли е? - добре е. .
        Tи гаче обяви че си продал снощи късияBIS - а гледам го пада повече от гилда, както върви май няма купим суперколата с него...

Коментар

• Айде,,,

Първоначално изпратено от volaswap Разгледай мнение
          и ти ли стана даи треидер. кат минавам кам женева да се напием?
          Айде,,,в петък заминавам ))))

То в тея времена вие сте на мода...и аз се влияя )) От както ми докара 470 $ много те обичам. Е няма да стигнат за бутилка уиски в Java но....)))

Коментар

• Хич не ми дреми....

Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
            Не, не са като Гилд, на гилд продуктовия цикъл е 20 години, на епъл е 2 до 3 години. Рискът за печалбите при гилд с други думи е към 10 пъти по-нисък.

Проблемът е че имам подозрения че може и да растат. И подозренията ми за ръст са по-стабилни от подозренията ми за спад
            Хич не ми дреми....за продуктовия им цикъл. Гилд сега пада ли? - пада...ако беше продал на по високо...и да купиш дори с 1 % по надолу добре ли е? - добре е. 1 % си е един процент....това е печалбата за 1 година в боднове...а тука ги правиш за 20 минути...

Така че не ми разправяй ти на мен принципи...майната им на принципите и фундамента...и на икономиката и на всичко....аз напред ли съм 1 % ? Напред съм.
            Ей това е важно не принципте. Важно е като видиш възможност - да я грабнеш а не да умуваш, да си бърз съобразителен и да използваш възможностите независимо дали те са краткосрочни или дългосрочни. И ако сгрешиш - да си палтиш, да вдигнеш глава и да продължиш. Ако си умен...ще грешиш много рядко. Ако си принципен дали ще грешиш не знам ама няма и да печелиш.

Коментар

защо по дяволите трябва да ги държа и да свиркам като мога да направя повече пари ако я търгувам по активно особенно ако виждам възможност?

Аз прайслайн съм я търгувал толкова много миналата година че съм изкарал поне 5 пъти пари колкото се е вдигнала от 850 или нещо такова миналата година до 1500.

Миналата година имаше момент в който около 800-950 долара имах позиция над 1 М.

Знаеш ли че аз съдя прайслайн в щатите...?)) Искам им 400 к )) за това че в боокинг ме преебаха с едно шале в швейцария...аз го платих а после се оказа че собственика който го предлага не е собственик )) Те ми върнаха парите...обаче аз много бях разстроен емоционално ))))))
              и ти ли стана даи треидер. кат минавам кам женева да се напием?

Коментар

• защо по дяволите

Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
                Ето това е добър пример защо трейдването не е хубаво. Ти си убеден, че прайслайн е добра компания на не лоша цена.

Беше купил на 1025 и продаде на 1275. Сега влизаш на по-висока цена, стряскаш се от някакво леко движение надолу, продаваш флат, после може пак да влезеш, може би на още по висока цена...

На твое място ако бях влязъл на 1025 щях да си държа и да си свиркам, докато не си променя мнението за бъдещето на компанията.
                защо по дяволите трябва да ги държа и да свиркам като мога да направя повече пари ако я търгувам по активно особенно ако виждам възможност?

Аз прайслайн съм я търгувал толкова много миналата година че съм изкарал поне 5 пъти пари колкото се е вдигнала от 850 или нещо такова миналата година до 1500.

Миналата година имаше момент в който около 800-950 долара имах позиция над 1 М.

Знаеш ли че аз съдя прайслайн в щатите...?)) Искам им 400 к )) за това че в боокинг ме преебаха с едно шале в швейцария...аз го платих а после се оказа че собственика който го предлага не е собственик )) Те ми върнаха парите...обаче аз много бях разстроен емоционално ))))))

Коментар

• Хич не е така

Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
                  Ето това е добър пример защо трейдването не е хубаво. Ти си убеден, че прайслайн е добра компания на не лоша цена.

Беше купил на 1025 и продаде на 1275. Сега влизаш на по-висока цена, стряскаш се от някакво леко движение надолу, продаваш флат, после може пак да влезеш, може би на още по висока цена...

На твое място ако бях влязъл на 1025 щях да си държа и да си свиркам, докато не си променя мнението за бъдещето на компанията.
                  Хич не е така, много се заблуждаваш че се стряскам от това че пада цената.

Незнам, защо смятате че действам емоционално.Може би вие така бихте реагирали.
                  Радвам се че ми задаваш този въпрос.

Ще ти обясня точно за прайслайн. Вчера ти казах да го държиш защото почват да бачкат в Куба...и ще станат около 1600 сигурен съм.

Обаче Прайслайн има голяма корелация с долара.

Днес коментирахме с едни приятели и сега смятам че долара ще се вдигне и прайслайн ще мога да я купя по добра цена.

Така че единствената причина да я продам днес е защото се надявам да я купя по евтино. И не виждам никаква причина да не го направя...ако скочи сега...просто ще изчакам пуллбак надолу по натам за да вляза пак. Ако и пазара е ок.

Аз мисля в много посоки . Първо краткосрочно какво мисля за пазара.После какво мисля за сектора. После гледам информация с която мога да се сдобия ( евентуално някой от моите познати в хеджфондове ако каже какво ще играят ))) ) и т.н и когато смятам че имам възможност да вляза или изляза от позиция изгодно го правя...когато не виждам такава - нищо не правя.

А прайслайн преди я продадох защото много обичам реализирана печалба и съм може би малко "алчен" . За мен е от първо значение да си увеличавам парите когато мога. Това е задача номер 1. Затова не ме боли когато понякога затварям на загуба. Аз тези пари от едно или друго съм ги изкарал вече и мисля философски че съм загубил това което съм спечелил вече. Аз реално никога мои пари не съм губил като цяло. Имам малки акаунти в които съм бил на загуба но толкова малка в сравнение с основния ми акаунт че не ми прави впечетление.

Към момента мисля мнгоо краткосрочно, защото съм на тръни непрекъснато защото във всеки моемнт могат да ме преебат и съм убеден че ще го направят. И след като тази година е мнгоо шибана...и след като съм спечелил толкова много пари не виждам ниакква причина да попадна в позиция да ми ги вземат. Така че приеми че съм особенно предпазлив.

Коментар

close PCLN flat

Last edited by Misho ILIEV; 23.03.2016, 17:34.

Коментар

Е то затова и епъл стои на ПЕ 10 а не на 50

Щото са като ГИЛД.

Въпроса е принципен...ако имаш подозрения че ГИЛД ще падне...продай...и пак си я купи след някой ден, седмица или месец...какво ти пречи
                      Не, не са като Гилд, на гилд продуктовия цикъл е 20 години, на епъл е 2 до 3 години. Рискът за печалбите при гилд с други думи е към 10 пъти по-нисък.

Проблемът е че имам подозрения че може и да растат. И подозренията ми за ръст са по-стабилни от подозренията ми за спад

Коментар

• Close UTHR

Close UTHR

Коментар

• Close APPL

Close APPL временнно

Коментар

• Е то затова и епъл

Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                            Като например не генерат кеш ли, или може би лекарството им е по-лошо от някое чуждо или пък може би не могат да си купят която си поискат друга компания- Или пък сигурно болните са много по-малко или може би пък са скъпи. Все пак за миналата година са генерирали само 20 милиарда кеш на 120 милиарда капитализация. Епъл например са генерирали цели 80 милиарда - при 590 милиарда.
                            Е то затова и епъл стои на ПЕ 10 а не на 50

Щото са като ГИЛД.

Въпроса е принципен...ако имаш подозрения че ГИЛД ще падне...продай...и пак си я купи след някой ден, седмица или месец...какво ти пречи

Коментар

Ей това е лош пример - когато човек се влюби в дадена акция.
                              Като например не генерат кеш ли, или може би лекарството им е по-лошо от някое чуждо или пък може би не могат да си купят която си поискат друга компания- Или пък сигурно болните са много по-малко или може би пък са скъпи. Все пак за миналата година са генерирали само 20 милиарда кеш на 120 милиарда капитализация. Епъл например са генерирали цели 80 милиарда - при 590 милиарда.

Коментар

• close PCLN flat

close PCLN flat

Коментар

Working...
                                X