If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Преди два месеца когато отново влязох тук, направих следните прогнози.
1. Пазара ще е е бичи от нивата в които влязох и ще отиде до 202-206 което е моя таргет за продажба.- пазара е тук вече и аз продадох каквото трябваше
2. Преди да падне пазара е нужно да се вземат пари от късите на битехнологиите и отчасти банките т.е да видим 10-15 % нагоре битехнологиите и банките - това вече почти се случи
3. Пазара да падне поне един ден с 0.8-1% - това се случи
4. Пазара да се задържи около седмица на определено ниво - сега това се случва с цел да се съберат позиции за надолу
Единственото нещо което е променено на пазара е следното:
Това което го мисля аз...обаче изглежда е лесно да се предвиди и затова пазара е шортнат излючително много. Сега по логично е ако някой иска да унищожи шорта особенно този който е влязал прекалено рано, а има доста такива, да изтреля краткосрочно пазара много нагоре което ще предизвика страх и затваряне на част от късите позиции което пък ще улесни процеса. Обаче е и логично натиска да е толкова силен че да няма смисъл или сили да се бориш против тълпата. Което обаче е невероятно страшно за всеки дълъг....защото сега спада при този натиск...само леко побутване му трябва да унищожи всичко дълго.
Това което правя аз сега е следното:
1.Нямам почти никакви дълги с малки изключения разбира се които са сътратегически дълги.
2. Имам под средното къси - защото е опасно да се влиза с много поради очевадната възможност да го избамкат нагоре. Щом тълпата е на едно мнение е правилно да се преебе особенно тази която не може да чака.
3. Ако го избамкат нагоре - ще си стоя съвсем спокоен и ще изпозлвам възможността да застана по сериозно на късо. Обаче е важно тук да не се увеличават късите над 207. Мине ли 207 - чакаме 215 и там шорт. по времето между 207 и 215 не би трябвало да се заемат допълнителни къси щото ще се прецакате.
4.Лимитирам риска и възможната печалба с малки къси сега. Ако падне много тези са ми достатъчни и едва ли ще заема много по големи пак защото съм внимателен и не алчен.
5.През това време до като чакам се забавлявам с малки залози но редовно в опции. Загубата би била нищожна и лимитирана а печалбата възможна и прилична. И към момента това ми е стратегията.
Browser-ът. Той е бивш журналист, но открил, че предпочита да чете, отколкото да пише
И намерил начин да печели от това като прави селекция на качествени статии, които е намерил
Сиреч, балъци открил да му плащат. Ама прав си и това е бизнес...колко балъци има по света ))) Що да не им вземеш парите.
Шегувам се...има логика в това. Ако има и начин да прочиства примити мозъци... ще прави много кинти.
Аз предлагам да четеш..каквото искаш и да публикуваш само тези статии за които ти плащат издателите...уж че са най качествени )) Според мен тук има повече хляб))
BAC не знам дали ще има добър ърнинг точно сега... Трябва да се държи до края на годината, а може би повече за максимизиране на възращаемостта, ако си дълъг.
BAC не знам дали ще има добър ърнинг точно сега... Трябва да се държи до края на годината, а може би повече за максимизиране на възращаемостта, ако си дълъг.
Коментар