IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Pronto Разгледай мнение
    Защо мислиш, че това е от пет-шест години? Това е от сума ти години и е от също толкова е повод за майтап: всичко без лошите новини. Самият Бъфет насърчаваше акционерите си да използват лук-фру ърнингс. Иди, че го открий в ГААП.
    Ако е от преди 20 години значи няма значение при сравнение на историческите нива на ПЕ. Само ако е нещо ново променя нещата значително.

Коментар

• Първоначално изпратено от fantasy_gt Разгледай мнение
      За ново, не е ново. Проблемът е, че анализаторите (в т.ч. и JPM, които си цитирал долу) от пет-шест години насам започнаха да игнорират GAAP отчетите на компаниите и започнаха да си измислят всякакви рейшота и показатели, базирани на non-GAAP резултати.
      Това още повече стимулира компаниите (дори в официалните си презентации и earnings calls) да говорят главно с цифри, които нямата нищо общо с реалността.

Ето един пример как Nielsen Holdings plc (NLSN) измерват резултатите от дейността си:

Т.е., няма нужда чак толкова да "готвиш" счетоводството, щом дори умниците от Улицата са готови да повярват на всеки измислен показател, базиран на измислени числа, стига да представя ситуацията в по-розова светлина, отколкото е.
      Даже Бъфет беше писал нещо по въпроса в едно от последните си писма до акционерите.
      Защо мислиш, че това е от пет-шест години? Това е от сума ти години и е от също толкова е повод за майтап: всичко без лошите новини. Самият Бъфет насърчаваше акционерите си да използват лук-фру ърнингс. Иди, че го открий в ГААП.

Коментар

• Първоначално изпратено от fantasy_gt Разгледай мнение
        За ново, не е ново. Проблемът е, че анализаторите (в т.ч. и JPM, които си цитирал долу) от пет-шест години насам започнаха да игнорират GAAP отчетите на компаниите и започнаха да си измислят всякакви рейшота и показатели, базирани на non-GAAP резултати.
        Това още повече стимулира компаниите (дори в официалните си презентации и earnings calls) да говорят главно с цифри, които нямата нищо общо с реалността.

Ето един пример как Nielsen Holdings plc (NLSN) измерват резултатите от дейността си:

Т.е., няма нужда чак толкова да "готвиш" счетоводството, щом дори умниците от Улицата са готови да повярват на всеки измислен показател, базиран на измислени числа, стига да представя ситуацията в по-розова светлина, отколкото е.
        Даже Бъфет беше писал нещо по въпроса в едно от последните си писма до акционерите.
        Информацията заявена в SEC, т.е. 10K принципно не е ли по GAAP? Мене ми се струва, че повечето данни при сметки на мултипъли идват от SEC filings.

Коментар

• Първоначално изпратено от volaswap Разгледай мнение
          и кои таргува баzиран на мултипали?

wtf
          Не всеки търгува

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
            Поне от XLV и PJP изглежда по евтин и с по добър потенциал.
            PJP никак не е лош вариант за тебе междудругото, активно и добре менажиран етф, неслучайно бие XLV. Биотехите са 25-30% само там, долавям че те е страх от тях...
            Ма на тия нива на твое място не бих влизал ол ин в IBB, или малка порция или ако е по голяма поне наполовина хеджирана.
            Риск/риорда в сравнение с 240 нивото е по неблагоприятен.
            А и мисля че ще има още доста възможности тази година да се допълва доста по евтинко, особено и пазара когато е в по дълбока корекция.
            Не съм сигурен и че 3 или 4ти път ще издържи 240....може и на 200-210 да иде където да тества дъното на корекцията отпреди 2 години.
            Под 200 също не го изключвам априори, ала е малко вероятно за мене.
            Мерси, Пип. Ще ги погледна и XLV и PJP. Почти без нищо да знам за биотека и ИББ, и на мене ми се струва, че може още да има надолу. Не че аз държа да хвана самото дъно, но все пак няма да се втурна да купувам.

Коментар

• Първоначално изпратено от snaky Разгледай мнение
              P/E. Както и да е. Както казах още в 1вия пост, само по себе си то не означава нищо. Ама да е 16 на СиП, хайде нема нужда. GAAP е много над 20, за IFRS да не споменавам. Може и 30 да е
              и кои таргува баzиран на мултипали?

wtf

Коментар

• Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
                Това нещо ново ли е, че да не може да се прави сравнение с последните 10 или 20 години?

Adjusted EBITDA
                We define Adjusted EBITDA as net income or loss from our consolidated statements of operations before interest income and expense, income taxes, depreciation and amortization, restructuring charges, goodwill and intangible asset impairment charges, stock compensation expense and other non-operating items from our consolidated statements of operations as well as certain other items considered unusual or non-recurring in nature.

................

Adjusted Net Income
                We define Adjusted Net Income as net income or loss from our consolidated statements of operations before income taxes, depreciation and amortization associated with acquired tangible and intangible assets, restructuring charges, goodwill and intangible asset impairment charges, other non-operating items from our consolidated statements of operations and certain other items considered unusual or non-recurring in nature, reduced by cash paid for income taxes. Also excluded from Adjusted Net Income is interest expense attributable to the mandatory convertible subordinated bonds due 2013.

Коментар

Значи, казваш, ИББ - евтин ЕТФ. Ще трябва да намеря време и да се позанимая. Щото ако не съм лично убеден няма да е добре да взимам и после да се ошашкам ако продължи да пада.
                  Поне от XLV и PJP изглежда по евтин и с по добър потенциал.
                  PJP никак не е лош вариант за тебе междудругото, активно и добре менажиран етф, неслучайно бие XLV. Биотехите са 25-30% само там, долавям че те е страх от тях...
                  Ма на тия нива на твое място не бих влизал ол ин в IBB, или малка порция или ако е по голяма поне наполовина хеджирана.
                  Риск/риорда в сравнение с 240 нивото е по неблагоприятен.
                  А и мисля че ще има още доста възможности тази година да се допълва доста по евтинко, особено и пазара когато е в по дълбока корекция.
                  Не съм сигурен и че 3 или 4ти път ще издържи 240....може и на 200-210 да иде където да тества дъното на корекцията отпреди 2 години.
                  Под 200 също не го изключвам априори, ала е малко вероятно за мене.

Коментар

• Първоначално изпратено от volaswap Разгледай мнение
                    кво е ПЕ?
                    P/E. Както и да е. Както казах още в 1вия пост, само по себе си то не означава нищо. Ама да е 16 на СиП, хайде нема нужда. GAAP е много над 20, за IFRS да не споменавам. Може и 30 да е

Коментар

Сравнявай си един балон с друг, ако това те кара да се чувстваш по-комфортно. Щом JPM са казали, че е 16,6 и по СиЕнБиСи-то са потвърдили, значи е толкова. Кво ще се мъчим да мислим. Даже за 2018 сигурно е 14, а за 2028 сигурно е 2! Купувай, бързо да не изтървеш далаверата.
                      кво е ПЕ?

Коментар

Това нещо ново ли е, че да не може да се прави сравнение с последните 10 или 20 години?
                        Сравнявай си един балон с друг, ако това те кара да се чувстваш по-комфортно. Щом JPM са казали, че е 16,6 и по СиЕнБиСи-то са потвърдили, значи е толкова. Кво ще се мъчим да мислим. Даже за 2018 сигурно е 14, а за 2028 сигурно е 2! Купувай, бързо да не изтървеш далаверата.

Коментар

Това, че почти всички наблягат на креативното счетоводство, не означава, че то дава реална картина за реалността, напротив.

Коментар

E, aз съм го казал - фор ре, демек форърд. Бъдещето е по важно от настоящето и миналото.
                            А иначе всички си знаем че определено текущото е повече от 20, пък кейпа даже и 25 някъде и си ближе върховете на многогодишното хистори.
                            Затова и му нямаме особено доверие и му се мечеем на пазара...
                            Гледам JPM Guide to Markets Q1 2016 дават фор ПЕ 16.6 и трейл ПЕ 19.1

При сегашните ниски лихви и при очакваното връщане на растежа на печалбите близо до предишния тренд не виждам пазара да е хипер надценен.
                            Attached Files

Коментар

И ти си намерил един авторитетен източник, ама...и то за преди 2г....
                              Моя ексел за в момента ( след като дръпнаха 15-20% от дъната) казва следното:

4-те главни биотеха ( гилд, целген, амген, биоген) форРЕ 12.3 (11.6), заложен растеж 11.1 ( 10.2) . Данните са за равно претеглени, а в скоби кап претеглено.

Това как ти изглежда на фона на ок. 17 за маркета ?
                              A ако го погледнеш през PEG който при биотехите се върти около 1 - разликата помежду им май в пъти идва.

Ако се прибавят и другите основни ( абви, регенерон, вертекс,алексион) за голямата 8-ца се получава форРЕ 15.4 (13.2) при гроуф от 19 (14.5)
                              Не съм видял това... Аз тука "мултитасквам" и не чета внимателно...

Аз ГИЛД-а бих се изкушил да го изключя при тази сметка. Много неясно му е бъдещето...

Значи, казваш, ИББ - евтин ЕТФ. Ще трябва да намеря време и да се позанимая. Щото ако не съм лично убеден няма да е добре да взимам и после да се ошашкам ако продължи да пада.

Коментар

А относно чуденката на Мишо за етф-те...
                                IBB, PJP, XLV - това е за мен избора, в тоя ред и с намаляващи порции на биотехи.
                                От цефовете - HQH, HQL, THQ, по новичкия и по глобален THW и др.
                                Но като цяло сектора не е евтин, биотех компонентата най си заслужава и откъм оценка и откъм растежен потенциал.
                                Може и ако реши да си пълни отделни компании, сам да си направи що годе представителен етф един вид.

Аз понеже съм върл фен на текущия диви доход го играя HQH/Gild/THQ в съотношение 70/22/8 сега и близо 8% дивиденти.
                                Мерси, Пип.

ИББ официално са имали ПЕ 29 през декември. Сега по-ниско. Това, че при сметките на ПЕ не се взимат под внимание загубите не те притеснява. А защо? При сегашния негативен сентимент към биотека и фармата, и като се има предвид, че ИББ не е евтино, не смяташ ли, че може още да пада?

По принцип точно при биотека не съм много навит сам да подбирам. Това е сектор, който на теория и като цяло ме кефи, но съм много скепитечен към отделните чисто биотек компании.

Коментар

Working...
                                X