IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Преди време бях започнал да пиша книга,,,,

    Преди време бях започнал да пиша книга,,,,тя се казваше "Стратегия на реализираната печалба" . не съм я довършил защото вече смятам че не е актуална и не смятам че всичко което мислех миналите години вече е приложимо.

    Но едно от нещата които са много важни и бях засегнал там е разбирането за реализирана печалба независимо дали си фундаментално или не настроен.

    Реалзираната печалба е ключа към успеха.
    Това е елементрано, но изисква време да го осъзнае човек.

    Нещата които трябва да се запомнят са следните:
    1. Пазара ВИНАГИ дава нови възможности - ако пропуснеш някоя по добре не влизай от колкото да влезеш късно.
    2. Научи се да умееш да чакаш собствената си възможност.
    3. Реалзиирай печалба когато имаш възможност и общата картина на пазара или компанията за в бъдещето е несигурна за ТЕБ. Без значение какво мислят другите и без значение дали си прав или ще се окажеш прав. Всеки долар реализирана печалба ти увеличава количеството пари с които можеш да търгуваш когато имаш следваща възможност.
    4. Не бъди на всяка цена в пазара. Човек става богат - изведнъж а не по малко.

    и т.н

    отивам да бягам в парка...

    ПС: Едно от предимствата на ежедневния трейдинг и безпорния факт че големи проценти печалба се релизират само така е че трейдъра прави реални пари винаги когато има възможност.
    Недостатъка е че това не може да се прави с много пари.

    Коментар


    • Равен ти имаш

      Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
      .
      Равен ти имаш някаква предубеденост към мен ( подценяване ) съчетана с това че не искаш да чуеш или не четеш какво говоря и в резултат ме принуждаваш да повтарям едно и също непрекъснато. Както казах на Мишо или това се дължи на факта че мислиш че лъжа или не искаш да признаеш това че съм прав.

      Дай да разберем кое от двете е. Защото ако смяташ че лъжа няма смисъл да се опитвам да ти обясня...просто както беше казал преди - ме игнорирай и и аз ще направя същото и ще спрем с това безкрайно тъпчене на едно място.
      Слагаш ми някакви виртуални действия които ще направя или правя които нямат абсолютно нищо общо едно с действителността от една страна и от друга страна всичко завършва с факта как аз ще си загубя парите. Без значение от това че само за няколко месеца от както съм тук съм РЕАЛЗИРАЛ, печалба не временна а РЕАЛИЗИРАНА която дори теоритично в рамките на тази година при каквито и да е обстоятелства да кажем утре падне пазара с 50 % аз не мога да я загубя. Говорим само това което съм спечелил тази година. При все че в момента всички позиции са ми на печалба и ако доуснем че утре умра и нямам възможност да продам на печалба до като съм на печалба текущите ми позиции.
      Казвам си сделките тук...и всеки може само от тях да прецени дали губя или печеля.
      Така че надявам се за последен път ще коментирам това...или го разбери и ако искаш ми вярвай или приеми че лъжа...и да приключим с тези разговори.


      Твоя коментар:

      Ти си виждал досега само тренд нагоре. Аз съм виждал солиден тренд нагоре последван от солиден тренд надолу, последван от солиден тренд нагоре.

      От миналата година тренда тръгна настрани. Сега си мислиш че ако тръгне надолу ти ще пазариш евтино. Въобще нито за секунда не си мисля това. И ако беше прочел какво съм написъл не би трябвало да го помислиш и на сън. Точно обратното ти казвам че ако хвана момент по нагоре СП сега ще застана късо и ще чакам ако трябва до края на годината. В момента съм дълъг на много малко комапнии с много малко пари от тези с които работя, след като продадох почти всичко преди ФЕД и го казах тук. Ако сгреша...можеш да кажеш утре Ив - набута се...спокойно . Аз смятам че пазара няма да върви нагоре дълго време и затова смятам за по безопасно с около 30-50 % от парите ми ( запомни това да не го повтарям ) да бъда къс на индексите главно. Като го направя - ще ти кажа да прецениш от къде съм къс. Ама то ако тръгне надолу може и да влезеш евтино, но може и да се окаже че нещата продължават надолу много по-дълго и много по-надолу. Точно така. Това е моята обща теория. А тя е...ако моя таргет за надолу достигне и аз вляза дълъг както сега от към 180 и СБЪРКАМ и пазара продължи да отива надолу ( поради тази причина преди месец ми се смееше защо съм само с 20 % от акаунта дълъг и ми предвиди действия че ще купя по късно на по висока цена - а аз не направих това ) . Това което ще направя е да чакам. Ще бъда в позиция дълга значително по добра от сега от една страна, няма да бъда със 100 % акаунт дълъг както не съм сега това второ и трето ще имам друг таргет в който бих купил още и ако и там сбъркам ще оставя нещата такива каквото са дори и за 2-3 години. Но ще бъда в страхотно по добра позиция от теб в момента и тогава искам не искам ще бъда фундаментален до като се налага защото всичко което ще купя няма да е индекс а компании които имам и сега и които продадох преди ФЕд...т.е компании в които дългосрочно вярвам и на всичкото отгоре при силно диференциран портфейл какъвто ми е винаги когато съм дълъг и то само с компанииИ та да влезеш в компании които само падат ли, падат. Да...падат...ама аз имам много добра от сегашната входна позиция и огромен процент от това което са паднали са ми вече печалба от затворените къси позиции ако ги заема както казах по горе. Може пак да излезеш от тях. Няма да изляза. Защото имам достатъчно кеш и имам хубави компании на добра цена.Да тръгне малко нагоре пазара и ти пак да влезеш и той пак да тръгне надолу и ти пак да продадеш.Това е сценарии който ти е само в главата по незнайни за мен причини И колко пъти ще го правиш това да купуваш върхове и да продаваш дъна преди да си загубиш половината пари. До момента в основния ми акаунт пич, от подобни действия съм си удвоил парите за няма и две години...сега знам много повече от преди няколко месеца но дори и това да не знам...единствения начин да ги загубя теоритично спрямо това което правя е жена ми да ги изхарчи.Тренд надолу може да продължи и 2 -3 години - че и повече. Точно пради тази причина не искам да мисля фундаментално

      Ей го ако Тръмп стане президент тренда данолу може да продължи и 4 или дори 8 години Повтарям това от месец. Пак заради това ти повтарям че мислейки ти фундаментално грешиш ужансо много

      Друго си е да влиза кеш на тримесечие или на година поне

      нали ти казах кога съм бил в кеш...от декември до сега на 2 пъти 100 % в кеш,
      Last edited by Iv_max; 21.03.2016, 23:54.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнение
        Това е добра идея, след анонса на Samsung за съкращения на CAPEX.
        Но малко рискована, ако имаш в предвид китайските амбиции в сектора.
        Аз я играя през дълъг Микрон
        Agree. For fun

        Коментар


        • Първоначално изпратено от volaswap Разгледай мнение
          Long X 14.93
          I smell 30k tommorow

          Коментар


          • Първоначално изпратено от volaswap Разгледай мнение
            Short AMAT 20.7
            Това е добра идея, след анонса на Samsung за съкращения на CAPEX.
            Но малко рискована, ако имаш в предвид китайските амбиции в сектора.
            Аз я играя през дълъг Микрон

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
              Аз пък...дивидентите хич не ги броя за доходност.

              Оня ден получих 5700 $ дивидент грубо след данъците от LVS. Хич даже не го броя...можеш сам да видиш какъв е ръста и за няма и месец..и този колл го казах тук.
              Ти си виждал досега само тренд нагоре. Аз съм виждал солиден тренд нагоре последван от солиден тренд надолу, последван от солиден тренд нагоре.

              От миналата година тренда тръгна настрани. Сега си мислиш че ако тръгне надолу ти ще пазариш евтино. Ама то ако тръгне надолу може и да влезеш евтино, но може и да се окаже че нещата продължават надолу много по-дълго и много по-надолу. И та да влезеш в компании които само падат ли, падат. Може пак да излезеш от тях. Да тръгне малко нагоре пазара и ти пак да влезеш и той пак да тръгне надолу и ти пак да продадеш. И колко пъти ще го правиш това да купуваш върхове и да продаваш дъна преди да си загубиш половината пари. Тренд надолу може да продължи и 2 -3 години - че и повече.

              Ей го ако Тръмп стане президент тренда данолу може да продължи и 4 или дори 8 години

              Друго си е да влиза кеш на тримесечие или на година поне.

              Коментар


              • Аз пък...дивидентите хич не ги броя

                Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                В дългосрочен план между 1/3 и 1/2 от доходността от акции идва от дивидентите.

                Ще ти дам един пример - държа HSBC от три години. От цената на акциите съм към 30% надолу. Или към 2 паунда на акция. От дивиденти обаче съм взел за периода към 1,5 паунда на акция. И в момента си имам евтина акция със запазена сериозна възможност за растеж. Чиито дивиденти са ми покрили към 3/4 от загубите от цената и където в даден момент просто ще натисна газта и ще донапълня. Като хем ще прибирам растящите дивиденти хем ще печеля от самата акция.

                Естествено ако съм очаквал че ще падне толкова така нямаше да влеза толкова рано. Ама аз не съм магьосник, нямам си на идея дали нещо ще върви нагоре или надолу. И предпочитам компанията да ми плаща че и чакам растежа на акциите вместо да не ми плаща.
                Аз пък...дивидентите хич не ги броя за доходност. Особенно на фона на останалата доходност.

                Оня ден получих 5700 $ дивидент грубо след данъците от LVS. Хич даже не го броя...можеш сам да видиш какъв е ръста и за няма и месец..и този колл го казах тук.

                Коментар


                • Виждаш ли...за какво говоря...

                  Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
                  20% нагоре
                  Виждаш ли...за какво говоря...ако допуснем че беше изцяло в кеш...КАТО МЕН и беше купил само BAC щото след като си я купил си видял възможност...и само сега беше я продал...щеше да имаш 20 % върху всичките си пари без ниаккъв фундамент за няма и месец.

                  И без никакъв риск между другото...щото и да беше паднала още....от това ниво на което си влязал риск няма.

                  И ще си пак в кеш...да чакаш следващия момент.

                  Значи 20 % и изцяло в кеш. По добре ли ти звучи от фундамента? Само с една търговия цяла година. Ама се обзалагам че не си купил много...щото си нямал пари...защото друго ти е било на загуба.
                  И в този момент казваш че аз ще си загубя парите...

                  Има два начина...или смяташ че лъжа и не правя това което казвам, тогава те разбирам...казваш тоя тука ни взема за мезе, това не може да е вярно. Или другия вариант е че разбираш че съм прав но си намираш оправдания зад липсата на риск за да можеш да си оправдаеш собствената стратегия дори и тя да не е толкова успешна.

                  Лъжа или не смееш да признаеш че съм прав?

                  Коментар


                  • В дългосрочен план между 1/3 и 1/2 от доходността от акции идва от дивидентите.

                    Ще ти дам един пример - държа HSBC от три години. От цената на акциите съм към 30% надолу. Или към 2 паунда на акция. От дивиденти обаче съм взел за периода към 1,5 паунда на акция. И в момента си имам евтина акция със запазена сериозна възможност за растеж. Чиито дивиденти са ми покрили към 3/4 от загубите от цената и където в даден момент просто ще натисна газта и ще донапълня. Като хем ще прибирам растящите дивиденти хем ще печеля от самата акция.

                    Естествено ако съм очаквал че ще падне толкова така нямаше да влеза толкова рано. Ама аз не съм магьосник, нямам си на идея дали нещо ще върви нагоре или надолу. И предпочитам компанията да ми плаща че и чакам растежа на акциите вместо да не ми плаща.

                    Коментар


                    • Гледам 10 годишна графика на С&П, движенията след върховете от 2007 и 2015 г много си приличат!!!

                      Коментар


                      • Short AMAT 20.7

                        Коментар


                        • Long X 14.93

                          Коментар


                          • За 3 години

                            Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
                            Щом е с много малко част - окей, играй на казино за удоволствие.

                            Големите пари слагай в пасивни фондове и след 10 г. ще имаш двойно повече. Ето това е цялата работа.
                            За 3 години имам двойно повече че и повече.

                            Коментар


                            • Голяма работа....

                              Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
                              20% нагоре
                              Голяма работа....и аз имма BAC..от подобна даже не знам дали и по ниска цена...
                              Между другото банките и битехнологиите са най зле представени във въстановяването на пазара

                              Коментар


                              • При Гилд

                                Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                                Миналата година ти се опитваше да преценяваш някакви оценки на +-10%. това е просто смешно. Няма как да знаеш дали нещо е скъпо или евтино когато става дума за такъв маржин на грешка. Аз говоря за печалба в пъти. 5-10-15 пъти. Разбира се за много дълъг период. И да си получавам дивидентите за целия този период За тотално наболончване. това че нещо е скочило с 5005% не го прави балон само по себе си. Но ако в цената е калкулиран растеж който няма как да се случи е тогава вече е балон.

                                В цената на банките в момента е калкулиран спад - не растеж. А това просто няма как да е вярно в дълъг период. Нито една икономика не може да расте ако финансовия и сектор не расте дори по-бързо от нея.

                                В цената на биотехнологиите е калкулиран растеж от около 4%. Без при гилиъд - където е калкулиран спад от близо 30%. И това за сектора като цяло няма как да е вярно. Дори само заради постоянното обновяване на технологиите. Без да броим застаряващото население.
                                При Гилд, брат ми....фундамента се попромени в последно време....

                                Викаш дивиденти...за какъв кур са ти дивиденти 3-5 % при положение че :

                                1. Тези 3-5 % може да ги имаш и нямаш за 3 минути...а фундаментално за една година нямат никакво значение.
                                2. Няма по опасно точно в това време в което живеем от дивидентното инвестиране. Поради куп причини. Дивидентите след QE то и евтните пари се увеличиха безпорно... След затягане на политиката или поне тенденцията...нещата които ще се променят или е твърде вероятно да се променят са две неща - Байбака и дивидентите. При спичане на нещата...първото което отива на кино са дивидентите и то съчетано със падането на акциите. Освен това...наличието на високи дивиденти никога не са били предпоставка за фундаментално дълги прогнози..най малкото което в учебниците пише че раздаването на дивиденти и байбак води до липса на място в което да се инвестира и това е предпоставка за по слаб дългосрочен разстеж. Но това трябва да го занеш нали?

                                Коментар

                                Working...
                                X