IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
    Нищо лошо не мога да кажа за тактиката ти. Надявам се да си видял добре конкурентното предимство на тези компании. Това че аз не го виждам не значи че го няма.
    Също така статистиката показва, че пазарните лидери през последните 10-15 години си запазват лидерството също толкова успешно, колкото и през 70-те и 80-те години.

При пазарните лидери предимството по-лесно се забелязва отколкото при малките капове. С което не искам да кажа, че е лесно. Конкурентното предимство е нещо което не може да се "околичестви" или пресметне. Малко на кантар се гледа.

Коментар

Нищо лошо не мога да кажа за тактиката ти. Надявам се да си видял добре конкурентното предимство на тези компании. Това че аз не го виждам не значи че го няма. А и това ми е бял кахър. Когато се заровя да си търся готина компания, мисля, разсъждавам и колкото и да съм убеден в конкурентното и предимство, само като се сетя за бурето с барута и се отказвам. Гръмне ли бурето, всикчки биха летяли. И с предимство и без предимство никой няма да ги пита Дано да не съм прав и да се притеснявам прекалено.
      Иначе харесвам да има растеж, обаче се опитвам да го търся в смол кап. Въобразявам си че ако станат големи мога да спечеля доста а тези дето са вече големи ме плашат да не станат малки. Трябва доста добре да познаваш този род бизнес. Да не кажа перфектно.
      Според мене вероятността да намериш следващия Гугъл или Амазон при малките капитализации е пренебрежимо малка. Трябва да вземеш ЕТФ. Но тогава възвръщаемостта може и да не е по-голяма от СиП.

При малките капитализации май е по-добре да се шорти. Боже, колко шитове има сред малките капитализации, Боже!

Коментар

• Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
        Short EBIO на 1.2 и така до края на сесията... Какво ще кажеш?
        Много късно го видях този шит колко е скочил. На 1.12 може да се затвори.

Коментар

Общо-взето всички виждаме това. Проблема явно е че имаме различни сценарии и разбирания. Аз смятам че първо ще се мине през ликвидна криза и срив на цените на всички активи наред и едва после ще последват хеликоптернии пари и инфлация. Това за мен си е една война между кредитори и кредитополучатели. И едните и другите не искат да пускат кокала лесно. Това което съм чел от историята е че дори при хиперинфлация се минава през срив на цените на акциите, защото масово хората не ги броят за реални активи и настава паника. Не знам дали е било така. Да кажат икономистите ако обичат дали е вярно ?
          Te каквото и да кажат икономистите - се тая, колкото са - толкова са и различни мненията им...
          И аз мисля като тебе, преди ножа да опре наистина до кокала и да тръгне да се срива цялата с/ма и да видят че нищо друго не работи - няма да пуснат хеликоптерните пари. Просто защото знаят че това им е последния рубеж и след него няма нищо освен бездна.

Коментар

• Първоначално изпратено от volaswap Разгледай мнение
            Long Under Armour Inc

Share @ 40.1 + knock out 0.19 (knock out/full loss 39.35)/ stop 0.05

https://www.hsbc-zertifikate.de/wps/...raPgA553rQg!!/
            Short EBIO на 1.2 и така до края на сесията... Какво ще кажеш?

Коментар

• Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение
              Чета изказването на Бил Грос,чета за забраната на банкноти от 500 евро,чета че един от най-войнствените краварски генерали е станал главнокомандващ в Европа и асоциациите от цялото четене са само негативни............
              Общо-взето всички виждаме това. Проблема явно е че имаме различни сценарии и разбирания. Аз смятам че първо ще се мине през ликвидна криза и срив на цените на всички активи наред и едва после ще последват хеликоптернии пари и инфлация. Това за мен си е една война между кредитори и кредитополучатели. И едните и другите не искат да пускат кокала лесно. Това което съм чел от историята е че дори при хиперинфлация се минава през срив на цените на акциите, защото масово хората не ги броят за реални активи и настава паника. Не знам дали е било така. Да кажат икономистите ако обичат дали е вярно ?
              Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

Нищо лошо не мога да кажа за тактиката ти. Надявам се да си видял добре конкурентното предимство на тези компании. Това че аз не го виждам не значи че го няма. А и това ми е бял кахър. Когато се заровя да си търся готина компания, мисля, разсъждавам и колкото и да съм убеден в конкурентното и предимство, само като се сетя за бурето с барута и се отказвам. Гръмне ли бурето, всикчки биха летяли. И с предимство и без предимство никой няма да ги пита Дано да не съм прав и да се притеснявам прекалено.
                Чета изказването на Бил Грос,чета за забраната на банкноти от 500 евро,чета че един от най-войнствените краварски генерали е станал главнокомандващ в Европа и асоциациите от цялото четене са само негативни............
                Last edited by Hermes73; 04.05.2016, 22:10.

Коментар

Може и да греша. Но ти принципно не харесваш growth. Според мене човек може да прави доста пари от едно "консервативен" growth портфейл. Консервативен, в смисъл, че се състои от сравнително добре установени на пазара компании със силно конкурентно предимсто. Естествено те са по-скъпи и съответно по-волтилни.
                  Иначе харесвам да има растеж, обаче се опитвам да го търся в смол кап. Въобразявам си че ако станат големи мога да спечеля доста а тези дето са вече големи ме плашат да не станат малки. Трябва доста добре да познаваш този род бизнес. Да не кажа перфектно.
                  Last edited by Alonso; 04.05.2016, 22:06.

Коментар

Дано да виждаш добре, че аз нищо не виждам. Особено в тези компании които харесваш. Може би ми трябват очила вече
                    Може и да греша. Но ти принципно не харесваш growth. Според мене човек може да прави доста пари от едно "консервативен" growth портфейл. Консервативен, в смисъл, че се състои от сравнително добре установени на пазара компании със силно конкурентно предимсто. Естествено те са по-скъпи и съответно по-волтилни.

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
                      Даааа...супер..не бях слушал металика от бая време))

От утре в колата само МЕТАЛИКА))
                      Това беше едно от нещата, които слушаше Майкъл Бъри във филма The Big Short. Не случайно, защото той вижда неща, които другите не виждат

А за пазара, времето ще покаже кой крив, кой прав...

Коментар

Двамата виждаме различни неща

The Eye of the Beholder

https://www.youtube.com/watch?v=qCuaPUVFbzg
                        Дано да виждаш добре, че аз нищо не виждам. Особено в тези компании които харесваш. Може би ми трябват очила вече

Коментар

• Даааа

Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение

The Eye of the Beholder

Даааа...супер..не бях слушал металика от бая време))

От утре в колата само МЕТАЛИКА))

Коментар

Ти не виждаш накъде върви света и по специално пазара а мислиш за нови пазари.

Ужас))

The Eye of the Beholder

Do you see what I see?
                            Truth is an offence
                            Your silence for your confidence

Do you hear what I hear?
                            Doors are slamming shut
                            Limit your imagination, keep you where they must

Do you feel what I feel?
                            Bittering distress
                            Who decides what you express?

Do you take what I take?
                            Endurance is the word
                            Moving back instead of forward seems to me absurd

Коментар

Значи това е най големия проблем.

Ако си прав и големите взаимни фондове не могат да държат кеш а само акции и облигации тогава краха че ужасен
                              Предполагам, че могат и кеш, но кеш означава депозит в банка. А депозита е по-рискован от краткосрочен ААА държавен дълг.

Коментар

• Ти не виждаш накъде върви света

Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
                                Не е съвсем в комплект. EXPE навлиза в нови пазари и влиза в конкуренция с Airbnb.
                                Ти не виждаш накъде върви света и по специално пазара а мислиш за нови пазари.

Ужас))

Коментар

Working...
                                X