IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• За да може да разберете за какъв пазар

За да може да разберете за какъв пазар става въпрос да ви обърна внимание...

Днес обема на търгуван SPY назад напред ( не само напред или назад ) е 62 милиона...при средн в момента обем 87 милиона при средн за 2015 година 137 милиона.

За QQQ днес обем - 16 М, при среден в момента 30 М при среден за 2015 година 80 М

и т.н

В момента се събират позиции и всичко което аз гледам ми показва че се събират за надолу.

На практика няма никой на пазара само се симулира някакъв пазар. Дори само тази информация без нищо друго да знаете би трябвало да ви е достатъчна да разберете че никой нищо не купува. Камо ли инстутиционалните...а затова спред вас дали има някаква причина?

Правете си сметката.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
      Хм, още едно графично доказателство че съм на прав път.
      На фиг 2 се вижда много добре че откъм риск/риорд по добро понастоящем от IBB/HQH няма. Особено ако паднат още едно 20-30% та да натовари щедро човек с количката след като му поизлязат и късите...

http://seekingalpha.com/article/3971...muddled-market
      Имаш ли идея как се изчислява този range index (RI)?

Коментар

• Може да ти е приятно да се самоуспокояваш

Първоначално изпратено от intint Разгледай мнение
        Iv max ако хоризонта ми е години тия манипулации крактосрочни какво биха ме засегнали все ми е тая. Примерно кока кола не могат да я свалят на 5 долара или гугъл на 50. Алгоритмите действат спрямо обемите краткосрочно. Не се влияят от резултати на компанията действат чисто математически за кратък период от време. Вероятно са направени така че да печелят от тези които играят по технически индикатори. Имам предвид че в дългосрочен период влиянието им клони към 0.
        Може да ти е приятно да се самоуспокояваш, като нямаш какво да правиш...ама това няма да ти помогне да спечелиш много кинти.

Ако говорим за дългосрочност сега е най шибания момент за подобна мисъл. Виж ако си на загуба...какво да прравиш друго...ще чакаш, ама ако не си и не продаваш...значи си я закъсал.

Аз пришка на устата ми излезна да говоря че тая песен любовна дето я пеете с това какво ми пука временните движения като аз съм уж "дългосрочен" е наивна ама...какво да ти кажа повече.

Ако следващата година...две...да не кажа повече засега си назад ок ли ще си?

Коментар

• Днес пак съм малко шорт на BIB

Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
          Ти пак си казвай без да се хвалиш

За CMG леко ме е яд, бах им хвърлил око. Не че е късно, но сега не се знае дали пак ще паднат на 425. Предполагам, че при всяко вдигане има елемент на покриване на къси позиции и моментум трейдинг, но това не означава, че CMG задължително ще падне обратно долу.
          Днес пак съм малко шорт на BIB - щом искаш да кажа....както и съм малко лонг на GLD...увеличих съвсем леко късите на Руселл...и какво беше друго че забравих.....мммм...а да в началото на деня вдигнах малко шорта на XLE...

Ама общо взето нищо същественно...

Коментар

• Когато, а не ако...нещо се случи с пазара

За CMG леко ме е яд, бах им хвърлил око. Не че е късно, но сега не се знае дали пак ще паднат на 425. Предполагам, че при всяко вдигане има елемент на покриване на къси позиции и моментум трейдинг, но това не означава, че CMG задължително ще падне обратно долу.
            Когато, а не ако...нещо се случи с пазара CMG ще потъне зверски...така че чакай като толкова те влече.

Сега тук мога да напиша един роман за ретайл бизнеса ...ама няма нужда.

А как да казвам...без да се хваля? За какво да го казвам тогава?))))))))))

Нали знаеш оня виц...дето за какво да спиш с много жени ако не се похвалиш?)))

Коментар

• Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
              Ако бах спекулант на късо щях да скъся ARGS на 6.8 и PRGN на 2.2
              Време за затваряне. ARGS на 6.91 с малка загуба, а PRGN на 1.91 с доста по-голяма печалба.

Коментар

• Първоначално изпратено от intint Разгледай мнение
                Iv max ако хоризонта ми е години тия манипулации крактосрочни какво биха ме засегнали все ми е тая. Примерно кока кола не могат да я свалят на 5 долара или гугъл на 50. Алгоритмите действат спрямо обемите краткосрочно. Не се влияят от резултати на компанията действат чисто математически за кратък период от време. Вероятно са направени така че да печелят от тези които играят по технически индикатори. Имам предвид че в дългосрочен период влиянието им клони към 0.
                До колкото знам "четат" новините и мигновено реагират.

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
                  Затваря се малко шорт, спокойно.

Аз имам 91 Акции на 448 останали шорт.

На ърнинга имах благоразумието да продам 209 акции щото беше ясно че след мен ще има други мераклии да си вземат кинтите...точно по същия начин както оня ден затворих късите на BIB с 5.7% както писъх тук. И се оказах прав днес е видно.

Спрях да казвам какво правя щото Ники вика че се хваля...и аз се пообидих малко )))

Коментар

• Iv max ако хоризонта ми е години тия манипулации крактосрочни какво биха ме засегнали все ми е тая. Примерно кока кола не могат да я свалят на 5 долара или гугъл на 50. Алгоритмите действат спрямо обемите краткосрочно. Не се влияят от резултати на компанията действат чисто математически за кратък период от време. Вероятно са направени така че да печелят от тези които играят по технически индикатори. Имам предвид че в дългосрочен период влиянието им клони към 0.

Коментар

• Аз ти казах че ще го прочета не съм го чел...

Първоначално изпратено от mpmuk Разгледай мнение
                      Аз си мислех че сипвам вода в неговата мелница ама ... Дявола и евангелието.
                      Аз ти казах че ще го прочета не съм го чел...ама каквото и да чета аз го виждам на практика почти всеки ден.

Аз разбирам напълно всички в този форум относно реакцията им на това което казвам.
                      В същата ситуация в друго време аз щях да кажа абсолютно същото като тях може би, с тая разлика че поне смятам че щях да се замисля сериозно върху това което някой твърди още повече ако е шокиращо. А можеше и да не се замисля ако не сяматах някой за авторитет...знам ли?
                      При всички положения разбирам противниците на тази мисъл...напълно.

Но какво да правиш...има време всеки се учи. Кой по бавно кой по бързо...

Коментар

• Всички мисли

Нищо не слага, ти не познаваш Ив
                        Всички мисли относно ВЧТ се въртят около това което е ясно от вестниците.
                        Никой още не мисли за истинската им роля. И то не конкретно за ВЧТ ци.

Но и това ще стане...ще се радвам тогава когато това стане почти офциално или много почне да се шуми ...ти да кажеш...еййй имаше там един магазинер...говореше същото преди 1 година - беше прав.

Лошото е, че като чуете ВЧТ все едно ви е в ума...как са по бързи и взимат малко пари от всички заради тази бързина. Това е ясно...но не виждате пълната картина и истинската им роля и то не само на ВЧТ а на хората и парите които стоят зад тях.

Коментар

• Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
                          Аз си мислех че сипвам вода в неговата мелница ама ... Дявола и евангелието.

Коментар

• Ще го прочета това като имам време

Първоначално изпратено от mpmuk Разгледай мнение
                            Относно високочестотните: интересно изследване върху лондонската борса сочи, че те могат да предвидят с висока точност как ще се държи пазара няколко секунди предварително (http://blog.themistrading.com/2016/0...te-order-flow/)
                            Тези изводи са научнообосновани и са въз основа на данни от реална търговия. Мисля слага точка, за момента, на спора относно възможностите на високочестотните
                            Ще го прочета това като имам време.

Пазара се манупулира пичове по начин който не можете даже да допуснете че е възможен. Само идеята че нищо не зависи от някакви инвеститори е трудна за приемане разбирам. Но нищо повече не мога да направя по въпроса.

Всичко е тотална лъжа. И само късмета може да ви помогне ако го използвате. Ако не го използвате и той не може да ви помогне.

Допълнителната иформация просто прави този късмет по вероятен и нищо повече дори и за мен.

Опичайте си ъкъла ))

Коментар

• Затваря се малко шорт

Аз не разбирам достатъчно, че да правя такива неща. А виж, че този Аргос продължава нагоре въпреки, че е ужасен шит.

CMG какво стана, чаках го на 400 пък не ще да пада... качва се още днес
                              Затваря се малко шорт, спокойно.

Аз имам 91 Акции на 448 останали шорт.

На ърнинга имах благоразумието да продам 209 акции щото беше ясно че след мен ще има други мераклии да си вземат кинтите...точно по същия начин както оня ден затворих късите на BIB с 5.7% както писъх тук. И се оказах прав днес е видно.

Спрях да казвам какво правя щото Ники вика че се хваля...и аз се пообидих малко )))
                              Last edited by Iv_max; 09.05.2016, 20:47.

Коментар

• Първоначално изпратено от mpmuk Разгледай мнение
                                Относно високочестотните: интересно изследване върху лондонската борса сочи, че те могат да предвидят с висока точност как ще се държи пазара няколко секунди предварително (http://blog.themistrading.com/2016/0...te-order-flow/)
                                Тези изводи са научнообосновани и са въз основа на данни от реална търговия. Мисля слага точка, за момента, на спора относно възможностите на високочестотните

Коментар

Working...
                                X