IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Добри са

Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
    Tesla са добри, но и цената им е малко надута, но то на кой технологичен бизнес не е надута оценката в момента.... с тия торби пари дето се чудеха къде да ги дянат при никаква доходност от депозити,дцк и тн... акции...акции... и все модерни неща

докато не се пукне качествено балона, който ФЕД надуха с QE и ниските лихви за толкова дълго време ...интересът към всичко хай-тек ще е хай
    Добри са ..най вече в приказките и заради приятелите си.

Нали знаеш кой е маркетмейкър на Тесла? Голдман разбира се.

Коментар

• Tesla са добри, но и цената им е малко надута, но то на кой технологичен бизнес не е надута оценката в момента.... с тия торби пари дето се чудеха къде да ги дянат при никаква доходност от депозити,дцк и тн... акции...акции... и все модерни неща

докато не се пукне качествено балона, който ФЕД надуха с QE и ниските лихви за толкова дълго време ...интересът към всичко хай-тек ще е хай
      това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• А някой объща ли внимание на

А някой объща ли внимание на Голдман и Тесла ?

))

Пълен цирк.

Всеки трябва да види с какви мотиви Голдман ъпгрейтват Тесла до 250 една нощ след като днес става ясно че те ще продават 2 милиярда акции на тесла.

Между другото, нямаше да казвам ама аз имам шорт тесла в портфейла си много малко и ей сега довбавих 200 акции още на 210.38. - средна цена 223.19

http://www.zerohedge.com/sites/defau...ation%20GS.jpg

Ако не беше трагично щеше да е смешно. Моля ви вижте мотивите на Голдман. Щото Мъск бил като Стив Джобс или Хенри Форд..., а иначе 33 процента шанс да струва 125 $ и 31 % да струва 61$ ...обаче понеже Мъск бил Стив Джобс или Хенри Форд и понеже имала 37 $ потенциал още на всичката измама отгоре - решават че тесла цената и била 250 $ - това е гротеска. А ко искте прочетете статията в Зеро хедж - тя е за първа страница на уолл стреет джърнал. Толкова безкурполна измама и съм убеден че СЕК няма да реагира.
        Last edited by Iv_max; 19.05.2016, 04:21.

Коментар

• Що направо не 2123 година?

Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
          Ив, ти си цар на тайминга. Забелязъл съм, че почти винаги купуваш на самото дъно и после продаваш на върха. Аз нямам тази способност, обаче.

Това, че Гугъл е паднал от 800 на 720 никак не ми притеснява. Да обсъдим през май 2017 отново? После през май 2018 и после 2019 и тогава да видим правилно ли съм направил или не. Може пък да греша... Може Гугъл да е под 537 през май 2019. Всичко е възможно.
          Що направо не 2123 година? да си говорим.

От небето.

Е аз съм си взел кинтите до 800 пък ти ги чакай.

Само марджин кола да не те претисни...

Кога ще почне да те притеснява да знам и аз да почна да те бъзикам...

А като бепе на 800 и нещо ти що не продаде...да не изпуснеш до 1000 ли?
          Last edited by Iv_max; 19.05.2016, 02:54.

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение

Мишо какво стана с Гугъл аз го продадох на осемстотин и нещо...а твоя? каква ти беше файдата че беше на 800 ...
            Ив, ти си цар на тайминга. Забелязъл съм, че почти винаги купуваш на самото дъно и после продаваш на върха. Аз нямам тази способност, обаче.

Това, че Гугъл е паднал от 800 на 720 никак не ми притеснява. Да обсъдим през май 2017 отново? После през май 2018 и после 2019 и тогава да видим правилно ли съм направил или не. Може пък да греша... Може Гугъл да е под 537 през май 2019. Всичко е възможно.

Коментар

• Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
              Рекламата и продажбите на дребно са си доста реални.
              Реални са, но не са фундамент. Според мен в момента фундаментът е, че няма никакъв фундамент.
              Само две неща са безкрайни - вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен

Коментар

• Първоначално изпратено от vsic4ko_e_otnositelno Разгледай мнение
                Прав си, но докога това ще се характеризира като реална икономика?
                Рекламата и продажбите на дребно са си доста реални.

Коментар

• не помня вече

Май ги продаде почти на 13 при един спих на пазара, като тръгнаха надолу...
                  не помня вече...като си взема парите не помня..и не ми трябва

Над 13 със абсолютна сигурност щото взех опции със страйк 14 точно тогава от които направих супер много пари бай да уей.

И помня че бях много доволен.

Почрти никога не продавам на спих на пазара..продавам като се качва обикновенно и хич не ми пука дали ще проусна някакво рали дет ви гони нон стоп.
                  Last edited by Iv_max; 19.05.2016, 02:53.

Коментар

Гугъл и Фейсбук произвеждат същото, което и вестниците и телевизията - реклами. Амазон произвежда същото, което и Уол Март, Мейси и Дже Си Пени.
                    Прав си, но докога това ще се характеризира като реална икономика?
                    Само две неща са безкрайни - вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен

Коментар

• Правиш кинти и бягаш...

Първоначално изпратено от vsic4ko_e_otnositelno Разгледай мнение
                      И какво, ако вдигне лихвите..... Или не ги вдигне.... Не се ли замисляте в какво се превърна съвременната икономика. Какво точно произвежда съвременната икономика? Какъв е реалният продукт? Фейсбук, Гуугъл или Амазон .... Какъв е реалният продукт? Една голяма нула, нищо реално... Ив е прав, трябва да уцелиш движението и да се опиташ да направиш някакви пари.
                      Правиш кинти и бягаш... и пак и пак и пак.

Какво ще стане след 2 години...еба ли му майката. Може да ги няма 5 % от компаниите...може други да дойдат..

Оня ден четах че къде беше в щатите в тексас ли...незнам Ще правят голям трезор за злато. И там всеки който иска ще си го държи. Но по интересното е...че срещу това злато което имаш ще се приемат плащания с него под някаква форма .

Т.е имаш 10 кила...и може да си купиш нещо с 1 кило , злаотот си стои но сменя собственика си...т.е като пари. Това релано ще го правят Билион ли бяха кои не знам.

Не казвам че това ще смени парите или подобни глупости...само казвам че ако това проработи подобно на биткойните може много народ да се замислят за подобна търговия алтернативна на банките и парите.

Не казвам нищо революционно но само една такава идея..кой знае какво ще доведе?

не казвам че ще инвестирам в злато заради това. Само казвам че света е супер непредвидим. И ще става все по такъв. И да инвестираш дългосрочно в акции още повече от тези нива според мен е форма на болестно състояние на промит мозък от икономиката.

Мишо какво стана с Гугъл аз го продадох на осемстотин и нещо...а твоя? каква ти беше файдата че беше на 800 ...

Ами ако твоя приятел Бъфет измисли нещо и вземе Яхооо и утре Яхо нещо се поразвие...и вземе част от дела на Гугъл? Къде ще отиде Гугъл?
                      как да предвидиш какво ще стане за да инвестираш дългосрочно при все че технологиите се проенят с часове.
                      Ами ако нещо роботите...се намесят или пък хората след 30 години не знаят какво е уоллмарт щото си пазаруат само от Амазон без да си вдигат задниците от стола например? Ами ако не е Амазон ами Другозон компанията?

А ти ми говориш какво правил индекса за предните 50 години...

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
                        А като съм ги продал почти на 14 веднъж и после пак ги взема на 11 и да ги чакам на 22 не е ли по добре?
                        Май ги продаде почти на 13 при един спих на пазара, като тръгнаха надолу...

Коментар

• Първоначално изпратено от vsic4ko_e_otnositelno Разгледай мнение
                          И какво, ако вдигне лихвите..... Или не ги вдигне.... Не се ли замисляте в какво се превърна съвременната икономика. Какво точно произвежда съвременната икономика? Какъв е реалният продукт? Фейсбук, Гуугъл или Амазон .... Какъв е реалният продукт? Една голяма нула, нищо реално... Ив е прав, трябва да уцелиш движението и да се опиташ да направиш някакви пари.
                          Гугъл и Фейсбук произвеждат същото, което и вестниците и телевизията - реклами. Амазон произвежда същото, което и Уол Март, Мейси и Дже Си Пени.

Коментар

• А като съм ги продал почти на 14

Беше ги взел почти на $11. Според мене към края на 2017 ще ги взимаш за $22
                            А като съм ги продал почти на 14 веднъж и после пак ги взема на 11 и да ги чакам на 22 не е ли по добре?

Коментар

• За къв...кур ти е рецесия

Окей, Ив. Прав си, ако дойде рецесия Федът ще вдигне лихвите
                              За къв...кур ти е рецесия за да паднат акциите се питам?

И друго...я ми кажи кога човек разбира че е в рецесия...преди или след като си в нея?

Или пък ФЕД знае...нещо. Знае ...друг път.

дали ще вдигне ФЕД лихвите не знам...ама знам че ФЕд няма абсолютно никакъв избор и единственото което и пречи е "приятелите" и . Ако нямаше приятли ФЕд - трябваше да вдигне лихвите 2014 ...ама не ги вдигна и сега ако не ги вдигне и верно влезе САЩ в рецесия ще яде дървото яко.
                              Ако не ги вдигне и насърчи компаниите да взимат още дебит и да бухат в байбак и дивиденти ще изкарат на самотек още година две , СП ще отиде на 2500 и тогава 2007 ще бъде лека корекция. Ти на това ли се надяваш?
                              А що да не ги вдигне ако всички са готови а не като преди да не са напълно готови?

А икономиката е желязна....6 ти поред спад в оборотите на компаниите хич няма проблем. 7,1 % деклайн ако не се лъжа това тримесичие - в печалбите няма проблем. СП на нивото от 2015 година...при това - няма проблем.

Аз те питах ама ти си затрай...кажи една бича причина освен че ако ФЕд не вдигне лихвите може евентуално СП да стане 2200. И това въобще не е сигурно. А да те притеснява че СП е тук заради ФЕД? Това ли ти е фундамента?
                              А да те притеснява че тоя огромен дебит може във всеки момент да ебе майката на икономиката особенно ако се допусне да продължи?

Тебе нещо притеснява ли те въобшще?

Коментар

Окей, Ив. Прав си, ако дойде рецесия Федът ще вдигне лихвите

Коментар

Working...
                                X