Първоначално изпратено от fantasy_gt
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Не , че не го знаете вече ама - златото пълзи надоле а индексите в другата посока..
Големите банки бият прогнозите , китайците са ок . Остава ЕЦБ да изкара някакви мазни резултати на 29-ти и ще видим това рали как ще стане най-омразното на квадрат ... и най-дългото в историята .
Не ми е ясна картинката с лихвите при облигациите, но като гледам и при много други е така ... включително централни банкериЗа спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Коментар
-
Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнениеМежду другото, слепите поклонници на КАПЕ настояват поне от 2012, че СиП е адски, ама адски надценен и по необходимост ще се срине
Така че...
Шилър наистина не знае какво следва от дадена стойност на CAPE, просто защото като идея, само по себе си, PE не носи никаква особена информация. Единствено различните статистики, които могат да бъдат извлечени от историческите стойности на което и да PE рейшо, могат да има някаква полезност за прогнозиране на пазарите. Но и това не е със силата на закон.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнениеМежду другото, слепите поклонници на КАПЕ настояват поне от 2012, че СиП е адски, ама адски надценен и по необходимост ще се срине
Така че...
рано или късно
http://www.usatoday.com/story/money/...ighs/87075046/
бичи пазар 2684 дни вече, вторият най-дълъг в историята
за мен това е вече територия hot hand fallacy
https://www.youtube.com/watch?v=WStmFKp1x3gdestroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
-
Shiller's CAPE
Ето при един бърз сърч в интернет намерих тази забавна статия за КАПЕ на Шилер. Той човекът самия не знае какво следва от КАПЕ-то му
http://www.bloomberg.com/news/articl...s-shiller-says
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеPipbel, от вчера съм нетно неутрален. Дълъг съм акции и съм къс в индекса. До сега бях дълъг. Въобразявам си че рейт хайк отново ще е актуален през август. Да надуят още малко индекса и аз ще почна да влизам на късо.Средно късите ми идват около 5 % под текущите цени и са докарали портфейла до -3%. Не ми е много комфортно да ги увеличавам, но видя ли 2200 ще го направя.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнениеПри trailing p/e около 19 и при сегашните лихви, СиП не е силно надценен.
.
А CAPE на Shiller e "изкривено" от кризата, точно толкова колкото и от разцвета. Именно защото почти винаги обхваща цял икономически цикъл, CAPE е много по-добър индикатор от другите PE рейшота. А и не знам сегашното трейлинг РЕ от 24 защо не го приемаш за изкривено, като дори намекваш, че е ниско.
Акциите са на практика инструмент с дюрация от 50+ години и е опасно за здравето да екстраполираш розовото настояще в далечното бъдеще. Освен ако всички не разчитат на на теорията за по-големия глупак, разбира се. Тогава купонът е готин, но музиката спира доста изненадващо.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнениеПри trailing p/e около 19 и при сегашните лихви, СиП не е силно надценен. Освен ако няма голяма вероятност печалбите да продължат падат. А те могат и да се качат сега при по-високия петрол и стабилизирането на долара.
Затова и смятам, че шорта на СиП в момента е много опасна игра.
А 19 такова никак не е малко при средно 10г около 15.
Трейлинга си е колкото кейпа.
И 4Д донякъде е прав - шилер рейшото си има изкривяване, ала пък не е да няма съвсем място.
Но срещу това няма как да се рита, а оно си е на ол тайм хай на фона на сейлс рецесия.
http://www.multpl.com/s-p-500-price-to-sales
А и това е показателно за момента:
http://money.cnn.com/data/fear-and-greed/?iid=EL
Ако шорта е опасен сега - то купуването е в пъти по.
При всички случаи мисля на тоя фон е добре методично човек да се освобождава от дългите си позиции и да увеличава най неглижирания но ценен актив - кеша.
Август и септември идат...
Коментар
-
Първоначално изпратено от ДесеткиЛевове Разгледай мнениеhttps://www.eia.gov/tools/faqs/faq.cfm?id=847&t=6
5M барела на ден. Двойно по-малко от СА и Раша. Това 2015. Доколкото виждам тази година даже са намалели. 5% процента от световното производство. Сравнявай ги с която страна искаш, с 5% не можеш да диктуваш цените, да не говорим за сваляне на цените чрез субсидиране на шистаците.
Но дори и това количество е повече от 4тия по големина производител в света и около 5% от световния добив
Имайки предвид как цените реагират на разни новини от Нигерия или Либия, не смятам, че е незначително и без влияние
Коментар
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнениеПонеже, не може ЯЦБ да интервира директно на пазара на валутите купува американски акции - съответно купува долари за операцията - и естественно внезапно долара спрямо йената поскъпва и амеркинаците поскъпват. Японците си девалвират йената и са набалбокват с амеркиански акции.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнениеВсички да кажат едно благодаря на японски. Може пък да е за последно.
Понеже, не може ЯЦБ да интервира директно на пазара на валутите купува американски акции - съответно купува долари за операцията - и естественно внезапно долара спрямо йената поскъпва и амеркинаците поскъпват. Японците си девалвират йената и са набалбокват с амеркиански акции. Е какво пък...няма само с японски акции да се набалбокват ...я...нормално е - фундаментална икономика в 21 век...абсолютно нормално е. Най вероятно заради печалбата го правят. Щот са видяли стойностт в акциите които нищо че другите не я виждат.
Това е за тези които живеят с мисълта за невероятния свободен пазар и още по невероятните резултати на американските компании и напълно невероятния пазар на акции. И считат себе си за гении че са познали бичия пазар.
Няма как да се предвиди лесно това.
Явно срещата на шефа на Цитадел с японския гуверньор не е била за предстоящите облекчения в япония а за предстоящите покупки на япония. Що ли Цитадел ще се вижда с японците...? А да...предполагам са си говорили за нещата от живота които вие се борите да познаете а други знаят предварително.
И чакай...какво му пука на Цитадел за Япония като те нали си печелят скромно само от разликте..дет викат книгите. Е разбира се аз нали съм консипративен...не може да си говорили за това...как пък ще си говорят...да не би пък Цитадел да има влияние в япония? А...влияние...какво влияние...от къде да имат влияние като са отговорни само за около 60 % от сделките в япония? И не може да бъде вярно това че японските акции скочиха (все едно всяка компания е открила току що по една златна мина) внезапно и за тази цел е помогнала Цитадел в япония...това е абсолютно невъзможно...да има такава схема в замяна на покупките на ЯЦБ в щатите. Ама чакйте...що пък цитадел ще имат нужда от ЯЦБ за амеркинаските акции? Аааа да не би пък щото байбака е спрян заради ърнинга? Абе не може да бъде това вярно.
Да ама това е пък абсолютно незаконно...и абсолютно сигурно това не е и вярно...щото кой ще прави незаконни неща? Абсурд. Най вероятно просто амеркианксиата икономика е в много добро състояние...нищо че никой не го вижда...просто тези които са шорт са глупаци - това разбира се е напълно ясно.
Разбира се медиите правят връзката с невероятния пазар с очакваните допълнителни облекчения...тъй ли поне един журналист не се сети да види или да сметне че покупките на ЯЦБ са катализатор за огромните проценти нагоре? Ооо...да, и да се сети може ли да има новина ЯЦБ изкара СП на нови върхове? Как да им лъснат задниците че пазара не е пазар?
Не че ви интересува това...вие сте капацитети невлияещи се от теорията на конспирацията която разказвам тук.
Т.е сори...това все едно не сте го прочели.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнениеВсички да кажат едно благодаря на японски. Може пък да е за последно.
Понеже, не може ЯЦБ да интервира директно на пазара на валутите купува американски акции - съответно купува долари за операцията - и естественно внезапно долара спрямо йената поскъпва и амеркинаците поскъпват. Японците си девалвират йената и са набалбокват с амеркиански акции. Е какво пък...няма само с японски акции да се набалбокват ...я...нормално е - фундаментална икономика в 21 век...абсолютно нормално е. Най вероятно заради печалбата го правят. Щот са видяли стойностт в акциите които нищо че другите не я виждат.
Това е за тези които живеят с мисълта за невероятния свободен пазар и още по невероятните резултати на американските компании и напълно невероятния пазар на акции. И считат себе си за гении че са познали бичия пазар.
Няма как да се предвиди лесно това.
Явно срещата на шефа на Цитадел с японския гуверньор не е била за предстоящите облекчения в япония а за предстоящите покупки на япония. Що ли Цитадел ще се вижда с японците...? А да...предполагам са си говорили за нещата от живота които вие се борите да познаете а други знаят предварително.
И чакай...какво му пука на Цитадел за Япония като те нали си печелят скромно само от разликте..дет викат книгите. Е разбира се аз нали съм консипративен...не може да си говорили за това...как пък ще си говорят...да не би пък Цитадел да има влияние в япония? А...влияние...какво влияние...от къде да имат влияние като са отговорни само за около 60 % от сделките в япония? И не може да бъде вярно това че японските акции скочиха (все едно всяка компания е открила току що по една златна мина) внезапно и за тази цел е помогнала Цитадел в япония...това е абсолютно невъзможно...да има такава схема в замяна на покупките на ЯЦБ в щатите. Ама чакйте...що пък цитадел ще имат нужда от ЯЦБ за амеркинаските акции? Аааа да не би пък щото байбака е спрян заради ърнинга? Абе не може да бъде това вярно.
Да ама това е пък абсолютно незаконно...и абсолютно сигурно това не е и вярно...щото кой ще прави незаконни неща? Абсурд. Най вероятно просто амеркианксиата икономика е в много добро състояние...нищо че никой не го вижда...просто тези които са шорт са глупаци - това разбира се е напълно ясно.
Разбира се медиите правят връзката с невероятния пазар с очакваните допълнителни облекчения...тъй ли поне един журналист не се сети да види или да сметне че покупките на ЯЦБ са катализатор за огромните проценти нагоре? Ооо...да, и да се сети може ли да има новина ЯЦБ изкара СП на нови върхове? Как да им лъснат задниците че пазара не е пазар?
Не че ви интересува това...вие сте капацитети невлияещи се от теорията на конспирацията която разказвам тук.
Т.е сори...това все едно не сте го прочели.
Коментар
Коментар