Първоначално изпратено от Pronto
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеНе мога да ви разбере. Като не ви кефи фармацията ми не си купувайте акции от нея
Мен няма как да ме убедите че това не е може би най-перспективния сектор. А на мен пък ама изобщо не ми дреме какво вие мислите по въпроса
Въпросът е за спорта и участието
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеКаквото такова. Ако него го изберат поне играта ще е ясна - шорт докато го импийчнат
http://profit.bg/news/Trump-za-purvi...id-154072.html"В очите на завистта всеки успех е престъпление.."
Коментар
-
Майлан е холандски, Валеант е канадски бизнес - на Клинтън не й дреме.
Ако им ограничат цените, както впрочем е из цяла Европа, ще видим дали Рош, Новартис и цялата плеяда ще спрат да продават в Щатите
Впрочем Рош няма нито едно откритие от лабораториите си в Швейцария от 20 години поне. Ще е интересно дали ще си прехвърлят скъпоплатените PhDта изцяло в Европа дето пък никога няма да могат да ги уволнят /то си има причини що лабораториите на Санофи и Рош в Европа са ялови/
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеИ идиот с ядрено куфарче, високо самочувствие и тотална некомпетентност е една прекрасна причина за сигурен спад.
Но същото се отнася и за културмарксистка с невро/психологични девиации да държи ядреното куфарче.
https://www.youtube.com/watch?v=OqbDBRWb63sLast edited by pipbel; 02.09.2016, 10:52.
Коментар
-
Между другото това става и в момента в България в ИТ сектора. Гледам една статия преди време заетите в него паднали - и се почват някакви неща че бил на връх. Глупости на връх - едно елементарно влизане в jobs.bg показка че търсенето на подобни хора е огромно.
И какво става - ми заминават за чужбина.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнениеСамо че не пропускай факта че живота не започва и свършва с компаниите на борсата.
Ако за теб щатите са нещо виртуално дето му купуваш и продаваш акциите на компаниите за амеркианците това е живота и живота не е ок когато за псоледните 5 години застграховките за се вдигнали с 35 % само и единственно заради това че от другата страна лекарствата поскъват без лимит в цените. И живота не е само манхатън или уолл стреет а живота е и по голямата част от щатите които взимат заплата по 1500 долара.
Така че каквото е било...не е ясно дали ще бъде.
Ако въобще говорим за фундамент - бисектора трябва да падне наистина много повече и да се отчете липсата на подобни ръстове в бъдеще които уж пазара влага в сегашните цени. След като някой така или иначе ще сложи ограничение в подобни далавери по един или друг начин.
А като говорим да убиеш сектора..пропускаш че това че акциите ще паднат няма да убие сектора...а ще убие притежателите на акциите им. На сектора нищо му няма. И да паднат цените който иска пак ще инвестира в нови лекарства - да парите ще са по малко но пък за какво са им пари като ги ползват за байбак в полза единствено на притежателите на акции.
Като се занимаваш с тая бира...и почваш да се извърщаваш до толкова че да мислиш че акциите са икономиката. Няма такъв филм. Акциите са си акции...а икономиката си е икономика.
Крепостното мислене че след като някой е абониран да прибира рента от нещо то така ще бъде до безкрай е точно това - крепостно мислене. Като не ти харесва на едно място, щрак с пръсти, плащаш няколко милиарда ако печелиш милиарди и си на друго място.
И след това какво става - губиш си иновациите, губиш си стратегическите предимства, губиш си данъчните приходи, губиш си хората - и ставаш бананова република.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнениеНе леж на той ухо. Майката му е в изненадата.
Нищо чудно ако Хилари я изберат пазара да падне и обратното с Тръмп.
Лесна далавера няма.
Ама ако ви кефи идиота играйте на дълги ако спечели
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеКаквото такова. Ако него го изберат поне играта ще е ясна - шорт докато го импийчнат
А за фармата - къде щели да избягат като икономическа дейност, моля!? В Швейцария - колко беше голям пазара там? В Англия - където здравеопазването е на 99% държавно ли? Като нищо могат да им сложат малко прайс контролс пък те нека продават само в Швейцария.
Печабите и изследователските им бюджети в момента идват от американския пазар.
Така да се каже свободното ценообразуване в Америка, водещо и до значително високи цени, издържа една много активна развойна дейност /част от нея естесвено е в Швейцария, Япония, Франция, но печалбите, издържащи я са от Америка/, от която целия свят се възползва. Има си плюсове и минуси за Америка - но дали този модел може да продължи, не е толкова сигурно, особено ако спечели Клинтън.Last edited by Pronto; 02.09.2016, 09:49.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнениеНе леж на той ухо. Майката му е в изненадата.
Лесна далавера няма.
Коментар
-
Не леж на той ухо
Лесна далавера няма.
Коментар
-
Кат цъкаш по
Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнениеГолдмън верно ли са евтин prime broker? Сега напоследък се нароиха доста prime broker-и, които взимат по-малко от традиционните.
Брокера който си представяш е коренно различен от търговските отношения на фирми като нашите с банките относно търговията. Не можеш алгоретмично да търгуваш с къв да е обикновен брокер. Само спредовете които ние виждаме са коренно различни от това което дават брокерите които и да са те. За фютчерсите говоря.
Ние по добра цена от Годман не намерихме но трябва да се има пред вид че аз имам известни контакти в голдман и не само аз. Въпрос на договор а не лист прайс.
Ср. не прочетох че питаш за прайм брокер.
Коментар
-
Абе повечето от вас така разправяха и за брексита
Първоначално изпратено от absd Разгледай мнениеедва ли ще му се получи на Тръмп....прекалено много популизъм има в изказванията му и доста от американците едва ли ще му се вържат....те и самите прогнози показват преднина на Клинтън.....така че само някакви форсмажорни обстоятелства могат да му донесат победата и президентския пост...
Коментар
Коментар