IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнение
    Мишо това наистина е интересно. Но с това се отваря темата, а не се затваря.
    По принцип това им е работата на централните банки и това ми е ясно.
    И всичко е ок, докато купуваха своите ( на тяхната държава облигации) и то на вторичен пазар.
    Обаче след това и чужди държавни облигации. Тук вече възниква едил лек конфликт на интереси
    След това и корпоративни облигации.
    След това акции. Тук вече купуват не само правото на доход, но и правото на собственост.
    След това могат ли да продължат да купуват, докато купят мажоритарен дял от акциите (с правото, че и задължението да управляват)
    След това могат ли да купят и парче от цяла държава. (И това е актив нали?
    Спри ме някъде...където вече смяташ че е прекалено.
    По принцип всичко е според правата, които им делегира ореди малко в едно изречение...само дето нарочно и последователно ескалира.
    Къде точно е границата?

Според мен и представа си нямат как ще свърши това. Просто са на едната страна на въжето и дърпат със всичка сила, докато имат сили - пък каквото стане

Мисълта ми беше, че механизмът на КУ си е съвсем нормална операция за ЦБ - купуване на активи. Ненормалното е, че взеха да купуват 10 годишни облигации и други неща. Ненормално е и в какви количества го правят.

А как ще свърши? Не знам. Може и да не е толкова ужасен края. По времето на Втората световна война Федът изкупува огомно количество дълг и държи лихвения процент на 2%. След това полека, но много ловко връща нещата към нормалното им състояние, което връщане започва 1952 до към 1960.

Интересното е, че и тогава много хора са предвиждали срив...

Коментар

• Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
      Централните банки създават най-ликвидния актив (който е актив от гледна точка на всички останали, а за ЦБ е пасив), който актив го има в две разновидности: (1) резевите в централната банка и (2) банкнотите.

Този актив не се хвърля от хеликоптери в икономиката (макар, че има и такива идеи), а се дава на търговските банки срещу други активи.

Според мене това е интересно да се знае и да се разбира.
      Мишо това наистина е интересно. Но с това се отваря темата, а не се затваря.
      По принцип това им е работата на централните банки и това ми е ясно.
      И всичко е ок, докато купуваха своите ( на тяхната държава облигации) и то на вторичен пазар.
      Обаче след това и чужди държавни облигации. Тук вече възниква едил лек конфликт на интереси
      След това и корпоративни облигации.
      След това акции. Тук вече купуват не само правото на доход, но и правото на собственост.
      След това могат ли да продължат да купуват, докато купят мажоритарен дял от акциите (с правото, че и задължението да управляват)
      След това могат ли да купят и парче от цяла държава. (И това е актив нали?
      Спри ме някъде...където вече смяташ че е прекалено.
      По принцип всичко е според правата, които им делегира ореди малко в едно изречение...само дето нарочно и последователно ескалира.
      Къде точно е границата?

Според мен и представа си нямат как ще свърши това. Просто са на едната страна на въжето и дърпат със всичка сила, докато имат сили - пък каквото стане

Коментар

• А ти взе ли ги?))

Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
        Щеше да си взел едни близо 15% и то не върху първоначалната ти инвестиция/спекулация, а върху парите, които си взел като си продал.

Остави ги централните банки. Повечето милиардери хал-хабер си нямат от централно банкиране. Но ако не разбираш каква магия е капителизацията - зле!
        А ти взе ли ги?)) Щото ако си ги взел...евала - имал си късмет ( не ъкъл ) - спечелил си...браво. Ако не си ги взел...снимай ги на телефона за спомен)))

Коментар

• Ей затова оставям

Верно е това
          Ей затова оставям ученето на теб))

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
            Нали рокфелер е казал от много работа/учене няма да имаш време да правиш пари ))
            Верно е това

Коментар

Ако допуснем че съм го държал до сега щях да имам едни допълнителни 10 % и то само и единствено ако днеска съм го продал.
              Щеше да си взел едни близо 15% и то не върху първоначалната ти инвестиция/спекулация, а върху парите, които си взел като си продал.

Остави ги централните банки. Повечето милиардери хал-хабер си нямат от централно банкиране. Но ако не разбираш каква магия е капителизацията - зле!

Коментар

• Аз това го разбирам

Централните банки създават най-ликвидния актив (който е актив от гледна точка ни всички останали, а за ЦБ е пасив), който актив го има в две разновидности: (1) резевите в централната банка и (2) банкнотите.

Този актив не се хвърля от хеликоптери в икономиката (макар, че има и такива идеи), а се дава на търговските банки срещу други активи.

Аз това го разбирам незнам дали не и по добре от теб...ама хич не ми дреме.

Времената са други.

Ти чети...като имам нещо неясно ще те питам - щото аз съм анагажиран с по прозаични неща - да правя пари.

Нали рокфелер е казал от много работа/учене няма да имаш време да правиш пари ))

Коментар

А точно пък ФЕДА...ти е най якия пример .))

Браво.

Ей така да го докараме и тука да си имаме ФЕД - супер.
                  Централните банки създават най-ликвидния актив (който е актив от гледна точка на всички останали, а за ЦБ е пасив), който актив го има в две разновидности: (1) резевите в централната банка и (2) банкнотите.

Last edited by Misho ILIEV; 17.09.2016, 01:01.

Коментар

• Да ти кажа честно

Също така, пак по принцип, не е зле човек да има някаква представа как работи паричната политика. А не само да се чете зиро хедж
                    Да ти кажа честно единственото което ме интересува е мойта парична политка))) Нито зеро нито меро а още по малко твойта парична политика.

Коментар

• Кви 50 % те гонят нямам идея

Ти прайслайн го държа от средата на февруари до края на феруари и си спомням, че го продаде на 1275.

Ако още го беше държал щеше да направиш над 50% нагоре. Ако ти е все едно дали правиш 5% или 50% - окей. На мене не ми е
                      Кви 50 % те гонят нямам идея. Ако допуснем че съм го държал до сега щях да имам едни допълнителни 10 % и то само и единствено ако днеска съм го продал.

И това че 3-4 месеца са минали не са минали 3 години моля ти се....време има за всичко. Само че твоите виртуални кинти взе ли си ги или ще чакаш още?")))

Щото аз мойте си ги взех...и бая други взех...верно че парите не струват нищо )) ама не ги печатам аз така че на мен ми струват))

Мисле че пред парите или акциите 100 пъти ще избера парите)))

Коментар

Що не си го кажем директно ами все търсите някакво теле под вола със сложни думи?

Когато ЦБ купува активи което не и е работата и вдига цената т.е крепи пазара , първо помага на някой да си ги продаде с печалба и второ подлива вода на друг тлайскайки го към безумни инвестиции да купи и той и после да му вземат парите.

Тарикатите продават, балъците се набутват кат в живота бе.,...

Логиката на пазара е да се вдига когато компаниите печелят и да пада когато спрат да печелят. А вие сега искате да обясните как е супер кеф когато само се вдига )

каква ликвидност какъв частен кредит какви 5 лева....просто подарява кинти на някой друг.
                        Също така, пак по принцип, не е зле човек да има някаква представа как работи паричната политика. А не само да се чете зиро хедж

Коментар

• А точно пък ФЕДА

По принцип точно това й е работата и точно така работи Федът от десетилетия.
                          А точно пък ФЕДА...ти е най якия пример .))

Браво.

Ей така да го докараме и тука да си имаме ФЕД - супер.

Коментар

• Аз знам как разсъждават

Ми да ти кажа, централните банки не разсъждават като тебе

Парите, които печатат на тях са им пасив
                            Аз знам как разсъждават.

Ако знаеш разликата в демокрацията в Швейцария и демокрацията в Европа ще ти стане ясно.

В Швейцария хората имат демокрация с цел да пдобрят живота си и всички дават своя принос а в европа избират 5 човека които естественно са най умни от всички и хората чакат те да им подобрят живота.

та така и банките. Те са най умните там...и бачкат за доброто...само че само за доброто на други 5 човека

Коментар

Когато ЦБ купува активи което не и е работата
                              По принцип точно това й е работата и точно така работи Федът от десетилетия.

Коментар

не прайслайн...квото и да беше взел щеше да поскъпне нали така? ))

За какво трябва да мислиш прайслайн или мрайслайн да вземеш като то всичко се качи? ))

Голям гении.
                                Ти прайслайн го държа от средата на февруари до края на феруари и си спомням, че го продаде на 1275.

Ако още го беше държал щеше да направиш над 50% нагоре. Ако ти е все едно дали правиш 5% или 50% - окей. На мене не ми е

Коментар

Working...
                                X