IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
    Помнете !!!

Един счупен сектор - му трябват понякога 10 години да се въстанови.

Говоря за битехнологиите.

Помнете също така че всички биотехи се търгуват на тези цени само и заради евентуални нови лекарства.

Ако дойде момент в който някой прокара закон или подобно американските компании да продават на цени каквито продават в европа и край със сектора като цяло. Или пък да не се увеличават цените на лекарствата с повече от 10 % на година. Не забравяйте също така че само 1 от 10 биотехи откриват нови лекарства.

А напрежение в сектора дал БОГ колкото искаш...като почнеш с ужасната здравна система в САЩ. Която обамакеар я направи още по ужасна и на следващия президент няма как да му се размине тотална реформа.

Гилд продава за 90 к нещо което продава на други места за 5 к.

Стане ли нещо подобно от горното - Гилд отива на 40 $ за 2 часа.

Всичко е уж очаквания в този сектор.

Казвам го щото един тук беше си сложил в "акциите които следи" най вече биотехи и то паднали биотехи.

Разбирам че битехнологии думичката звучи ужасно яко и много напредничево и с възможност за развитие ама кой изкара пари от тоя сектор изкара а те му ебаха майката нагоре 3 години и хората свикнаха и сега всичко им се вижда евтино.
    С целия акаунт ли шортиш биотехнологиите?

Коментар

• Помнете !!!

Помнете !!!

Един счупен сектор - му трябват понякога 10 години да се въстанови.

Говоря за битехнологиите.

Помнете също така че всички биотехи се търгуват на тези цени само и заради евентуални нови лекарства.

Ако дойде момент в който някой прокара закон или подобно американските компании да продават на цени каквито продават в европа и край със сектора като цяло. Или пък да не се увеличават цените на лекарствата с повече от 10 % на година. Не забравяйте също така че само 1 от 10 биотехи откриват нови лекарства.

А напрежение в сектора дал БОГ колкото искаш...като почнеш с ужасната здравна система в САЩ. Която обамакеар я направи още по ужасна и на следващия президент няма как да му се размине тотална реформа.

Гилд продава за 90 к нещо което продава на други места за 5 к.

Стане ли нещо подобно от горното - Гилд отива на 40 $ за 2 часа.

Всичко е уж очаквания в този сектор.

Казвам го щото един тук беше си сложил в "акциите които следи" най вече биотехи и то паднали биотехи.

Разбирам че битехнологии думичката звучи ужасно яко и много напредничево и с възможност за развитие ама кой изкара пари от тоя сектор изкара а те му ебаха майката нагоре 3 години и хората свикнаха и сега всичко им се вижда евтино.

Коментар

Пич, при акциите няма стойност има тенденция и спекулация която незапознатите я наричат "очаквания".

Ако петрола е паднал на 20 $ и акциите на транспортния сектор са били 100 $ ако петрола се вдигне с 100% не означава че акциите на транспорта ще се вдигнат със 100 % и обратното.
        не сме се разбрали, да за тенденция. не говоря за абсолютни стойности<
        числата ги дадох за пример нищо повече

Коментар

Излъсканата култура, както казваш е съхранена, изградена и развита от силни държави защитаващи националния си интерес - дори с цената на загуби.
          Казвам това за да може да не забравим от къде тръгна спора.

А той тръгна трябва ли ни стратегически проект като газовата тръба и дори Белене или не ни трябва?
          Трябва ли да се борим с всички сили да бъдем до колкото е възможно фактор в Европа или трябва да мислим по подселско ниво с бакалски сметки и комплексирани аргументи насадени ни от новите господари ( просолувутата ужасна зависимост от Русия ) дали ще си избием парите или не...да не говорим че в случая с Южен поток почти и пари нямаше да дадем но да не влизаме в детайли които повечето не разбират.

Та така. Аргументите на колегата...с Русия бяхме зле сега със САЩ ще сме добре...ме карат да остана безмълвен колкото и невъзможно да е това при мен.
          няма какво повече да добавя
          ако мога малко грубо и кратко: докато се оставаме да ни еб*т и да чакаме потупвания по рамото, друго няма да видим. Ако избора е кой к*р да ни такова аз не искам да go избирам. А БГ може да е достатъчен фактор в Европа и не само, но затова трябват топки и достатъчно начетени хора за да я играят тая игра. И още нещо когато си фактор или най-малкото може да преебеш някой започват да те бръснат за сл*ва

Коментар

Пич, при акциите няма стойност има тенденция и спекулация която незапознатите я наричат "очаквания".

Ако петрола е паднал на 20 $ и акциите на транспортния сектор са били 100 $ ако петрола се вдигне с 100% не означава че акциите на транспорта ще се вдигнат със 100 % и обратното.
            Кратко и вярно.
            Точно така - очаквания е термина който ме накара да бъда предпазлив когато търгувам .... Първоначално го забелязах в поясненията на някои форумци , за което съм им благодарен ...
            За мен пазара е като риболовец заобиколен от кибици - някои зависими от улова му, други зяпат от скука.
            Никой не знае какво е в главата на рибаря , дали ще лови още или ще се отказва - щото не му кълне или му е омръзнало да откача рибите ...
            Но всички коментират как бил хващал преди време и колко много , как винаги може нещо голямо да се закачи .
            т.е. някои залагат на историята а други на бъдещото представяне .... Затова никога не гледам P/E
            Малцината реалистите в групата се вторачват в днешния улов.
            За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Пич

Първоначално изпратено от pirdop Разгледай мнение
              petrolа wti е около 50/барел
              толкова беше и октомври/ноември 2015 = тогава обаче тези компании бяха на други нива - уиз all time high, ryan 13.5-15 a sega 11.5

Коментар

• Виждам като проблем

но не само че съм в течение, но съм както се казва почти в кухнята = м/у Брюксел и Страсбург. - т ами се налага да им слушам глупостите и да им сърбам попарата доста често.

Не те разбрах = ти не го виждаш като проблем така ли? Иначе да това е тяхната цел, все пак при тях всичко е short to medium term, така де от мандат до мандат най-много два
                Виждам като проблем целия европейски съюз. Не че това е новина и никой друг не го вижда.
                Виждам обаче и наричаното "популиско" движение против безумията в ЕС и света че става фактор. Не че то е популулистко...така се нарича всяко мнение различно от "официалното" .
                И въпреки че аз нищо не мога да променя...поне го подкрепям като човек докато си гледам бизнеса.

Смятам че ЕС трябва да се реформира, да се намали много бюрокрацията в Брюксел и да си остане най вече икономически съюз. Засилването на политическите му функции е неговия край. Щото че хората са прости - прости са ....ама чак пък толкова прости...

Гледай още един референдум в Италия или Франция и ще видиш за кво става въпрос.

Коментар

• Излъсканата култура

без да искам да влизам в спор, моето скромно мнение. Мисля че говорите за различни неща:
                  Ив за култура, ти за история - не ги бъркайте. Припокриват се в определена степен, но не едно и също

прав е Ив за лондон и за робското мислене на БГ народа или това което е останало то него, или да кажа по=скоро че споделям неговото мнение.
                  Иначе нашите земи са пропити с история, но за съжаление не сме а съхранили и не я поддържаме. Традиции също имаме но ся някак си как да кажа ''землянски', дано ме разберете. До някаква степен след 1014г, народа от вълчи става овчи. Я както знаем в този живот или си вълк или си овца => та оттам и робското мислене и съответната липсата на поддържане на вече съществуващата култура и създаването на нова такова.
                  има и друго българина е соло играч, много рядко съм попадал на групови личности и лидери. Излъсканата културата за която ив говори е изградена и съхранена благодарение на такива силни личностти, които чрез различни с=ва са успели да накарат масите да играят с тях(дали със страхм дали с вяра)

Излъсканата култура, както казваш е съхранена, изградена и развита от силни държави защитаващи националния си интерес - дори с цената на загуби.
                  Казвам това за да може да не забравим от къде тръгна спора.

А той тръгна трябва ли ни стратегически проект като газовата тръба и дори Белене или не ни трябва?
                  Трябва ли да се борим с всички сили да бъдем до колкото е възможно фактор в Европа или трябва да мислим по подселско ниво с бакалски сметки и комплексирани аргументи насадени ни от новите господари ( просолувутата ужасна зависимост от Русия ) дали ще си избием парите или не...да не говорим че в случая с Южен поток почти и пари нямаше да дадем но да не влизаме в детайли които повечето не разбират.

Та така. Аргументите на колегата...с Русия бяхме зле сега със САЩ ще сме добре...ме карат да остана безмълвен колкото и невъзможно да е това при мен.

Коментар

• Първоначално изпратено от snaky,
                    Първоначално изпратено от snaky Разгледай мнение
                    Не бъркаш. На теория би трябвало да е така, ама на практика, не е. Пазар кво да го правиш. Шегувам се. Прекалено много се концентрираш на ефекта от валутата.
                    Ако погледнеш по-отдалеч трябва да вземеш предвид и други фактори. Целия сектор е надолу и то с много от началото на годината.
                    Ryanair -25%, Easy - 49%; IAG -40%, Lufthansa -36%...списъка е много дълъг. Американските, японските, китайските и те са надолу. На този фон Уизз са на -15%. Не е хич зле. Като цяло бият сектора. Просто тази година разпродават хвърчилата.

Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
                    Естественно петрола е причината.
                    petrolа wti е около 50/барел
                    толкова беше и октомври/ноември 2015 = тогава обаче тези компании бяха на други нива - уиз all time high, ryan 13.5-15 a sega 11.5

Коментар

• Първоначално изпратено от snaky Разгледай мнение
                      Не бъркаш. На теория би трябвало да е така, ама на практика, не е. Пазар кво да го правиш. Шегувам се. Прекалено много се концентрираш на ефекта от валутата.
                      Ако погледнеш по-отдалеч трябва да вземеш предвид и други фактори. Целия сектор е надолу и то с много от началото на годината.
                      Ryanair -25%, Easy - 49%; IAG -40%, Lufthansa -36%...списъка е много дълъг. Американските, японските, китайските и те са надолу. На този фон Уизз са на -15%. Не е хич зле. Като цяло бият сектора. Просто тази година разпродават хвърчилата.
                      snaky:
                      донякъде съм съгласен с теб, но не съвсем. Ако се концентрираме на гореизброените компании, аз нещата ги виждам така:

RYA,ESY - Brexit => golqm % ot prihodite im idvat ot UK i IRL, normalno pri panika v tiq dve durjavi i te da gootnesat
                      LH- tam osvniq im problem са старите договори с персонала и огромните разходи които това причинява, стачки обезщетения и т.н.
                      IAG - и те като динозаврите в сектора KLM/AF; LH не успяха да наложат рентабилен лоу=кост модел и истинските лоу-костове Rya, ESY, Wizz и т.н. им ядат пт баницата.

В същото време при Wizz го няма почти нищо от това: бивнес модела им работи, разрастват се, приходите са им от Европа и като цяло се развиват успешно. Единствената реална заплаха са райън,

Коментар

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
                        Някой ще му помогне ли на чиляка с компетентво мнение
                        Аз не разбирам що се сдухват толкова - при Market Cap 878 млн. и Cash at Bank & in Hand - 509 млн. и почти никакъв дълг ...
                        wizz бяха просто за пример
                        подобно реакция имат и други компании листнати в лондон, при добри други показатели

Коментар

• малко късно се включвам,

Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
                          Не знам дали си в течение на "новините"...щото сега "изхода" за ЕС бил според приятелите на Мишо в Брюксел ( тоя град почвам да го мразя като го чуя )) ) , изхода бил ЕС да стане повече ПОЛИТИЧЕСКИ съюз от колкото икономически ))))

Така че не само че го осъзнават че е политически ами даже се стремят да го направят по политически ))) Сиреч това което ти виждаш като проблем - всъщност е ЦЕЛ)
                          но не само че съм в течение, но съм както се казва почти в кухнята = м/у Брюксел и Страсбург. - т ами се налага да им слушам глупостите и да им сърбам попарата доста често.

Не те разбрах = ти не го виждаш като проблем така ли? Иначе да това е тяхната цел, все пак при тях всичко е short to medium term, така де от мандат до мандат най-много два

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
                            Despite the fact that it occupies only 2% of Europe’s territory, about 40,000 historical monuments have been registered in Bulgaria (7 of which are included in the UNESCO list of world cultural heritage sites), 36 cultural reserves, 160 monasteries, and roughly 330 museums and galleries. This includes prehistoric finds, Thracian tombs, sites from the Greek Age, Roman fortresses, historical monuments from the time of the First and the Second Bulgarian Kingdoms, and architectural landmarks from the Age of Revival.

Emblematic for Bulgaria are the monuments included in the UNESCO List: the Kazanlak Tomb (4th – 3rd century BC), the Thracian Tomb by the village of Sveshtari near Razgrad (3rd century BC), the Madara Horseman (8th century), the Boyana Church (10th – 11th century), the Ivanovo Rock Churches near Ruse (10th – 14th century), the Rila Monastery (10th century), the Old Town in Nesebar.
                            без да искам да влизам в спор, моето скромно мнение. Мисля че говорите за различни неща:
                            Ив за култура, ти за история - не ги бъркайте. Припокриват се в определена степен, но не едно и също

прав е Ив за лондон и за робското мислене на БГ народа или това което е останало то него, или да кажа по=скоро че споделям неговото мнение.
                            Иначе нашите земи са пропити с история, но за съжаление не сме а съхранили и не я поддържаме. Традиции също имаме но ся някак си как да кажа ''землянски', дано ме разберете. До някаква степен след 1014г, народа от вълчи става овчи. Я както знаем в този живот или си вълк или си овца => та оттам и робското мислене и съответната липсата на поддържане на вече съществуващата култура и създаването на нова такова.
                            има и друго българина е соло играч, много рядко съм попадал на групови личности и лидери. Излъсканата културата за която ив говори е изградена и съхранена благодарение на такива силни личностти, които чрез различни с=ва са успели да накарат масите да играят с тях(дали със страхм дали с вяра)

Коментар

• Първоначално изпратено от jori Разгледай мнение
                              Днес бях на семинар на трейдърите в КФН.
                              Оказа се, че данъчното облагане може да е 10% като физическо лице или 15% по ЗКПО като едноличен търговец. Кое от двете зависи от това дали търгуването е по занятие. „Занятие" не било дефинирано от закона, но някакъв съд казал, че ако действието се случи 3 пъти, значи е занятие. Друг критерий бил дали целта на сделките е печалба. На въпроса, има ли някой който да не цели печалба, дадоха пример как работодател давал акции като заплата. Споменаха и словосъчетанието "основна дейност", което още повече обърка понятята.
                              Ако се облага по ЗКПО, трябва да се ползва счетоводител, защото съставител на документите трябва да е правоспособно лице.
                              Ако предната година си имал над 300 000лв оборот, трябва да се плаща авансово данък на 3 месеца. Имаше и някакъв друг праг от 3 млн.
                              Доколкото разбрах, се отчиташ като едноличен търговец без да се регистрираш като такъв. Казаха, че напоследък не е модерно да се регистрираш като ЕТ.
                              Jori, казаха ли нещо относно ако примерно си бил един, два месеца на минус за някакво данъчно облекчение?

Коментар

• Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение
                                Доста съм пътувал извън България най много харесвам Италия, Испания, Франция, Гърция по бедни моментно от севера но пък богати на култура, хубаво време, хубава храна, нормални и усмихнати хора живота не е само числа като почнат да ми говорят какъв висок стандарт имали на север та кое точно от най хубавите неща в живота има в Скандинавия примерно или дори Бенелукс или Англия но това си лично мнение - всички сме различни. Италия е номер едно

а България си ми е най мила и е много красива от към природа но много грозни градове имаме (има и много изключения) по комунизма толкова грозно се е строило но всички нормални хора си го знаем това
                                Явно говориш за южна Франция> севера няма и помен от тези неща - като Германия е малко

Коментар

Working...
                                X