IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение

Смятам, че финансовият сектор в САЩ има добри изгледи за бъдещето. През 2017 най-вероятно ще се развива по-добре от 2016. Но това не означава непременно, че акциите на банките ще скачат. Те вече много се вдигнаха и сега може и влязат в корекция, а може и да вървят настрани през цялата 2017.

Основните фактори са лихвите и регулацията. Ако лихвите се вдигнат банките ще станат по-печеливши (и по-конкретно кривата на доходонсността трябва да е по-сръмна, т.е. разликата между краткосрочните и дългосрочните лихви да е по-голяма). Също така ако регулацията се поотхлаби малко, пак ще е добре за доходоностността на банките.

Проблемът за 2017г. е, че може нито лихвите да се вдигнат много, нито да има сериозна де-регулация.

За мене времевият хоризонт от една година е прекалено кратък за инвестиране. Аз лично банките ги чакам да тръгнат нагоре от края на 2013 - началото на 2014г. насам. Много силно съм overweight целия американски финансов сектор. Но аз ги държа дългосрочно.
    Ето примерно сега ВАС бият очакванията, и казват, че очакват "significant increase" in net interest income, но акциите не вървят нагоре, даже леко падат.

Коментар

• Първоначално изпратено от lobos Разгледай мнение
      BIOC -как мислите да ли е добре за вход под 2$
      Бих действал така - Сума Х на 1,75. Сума Х * 2 на 1,25. Сума Х * 3 на 0.75. Сума Х * 5 на 0.25.
      От как излезе Вълка от Уолстрийт, депозит сметките в банките рязко намаляха.

Коментар

• BIOC -как мислите да ли е добре за вход под 2$

Коментар

• Първоначално изпратено от intint Разгледай мнение
          Здравей Мишо,
          мислиш ли че industrial sector и financial ще ре вазвиват добре в следващата година според теб.
          Смятам, че финансовият сектор в САЩ има добри изгледи за бъдещето. През 2017 най-вероятно ще се развива по-добре от 2016. Но това не означава непременно, че акциите на банките ще скачат. Те вече много се вдигнаха и сега може и влязат в корекция, а може и да вървят настрани през цялата 2017.

Основните фактори са лихвите и регулацията. Ако лихвите се вдигнат банките ще станат по-печеливши (и по-конкретно кривата на доходонсността трябва да е по-сръмна, т.е. разликата между краткосрочните и дългосрочните лихви да е по-голяма). Също така ако регулацията се поотхлаби малко, пак ще е добре за доходоностността на банките.

Проблемът за 2017г. е, че може нито лихвите да се вдигнат много, нито да има сериозна де-регулация.

За мене времевият хоризонт от една година е прекалено кратък за инвестиране. Аз лично банките ги чакам да тръгнат нагоре от края на 2013 - началото на 2014г. насам. Много силно съм overweight целия американски финансов сектор. Но аз ги държа дългосрочно.

Коментар

• DCTH взех малко

Коментар

• Здравей Мишо,
              мислиш ли че industrial sector и financial ще ре вазвиват добре в следващата година според теб.

Коментар

• Я: бай Мецан бие дядо Дау по тимберицата.

Аре - искам едно спадченце с 18%, та да си купя туй-онуй.
                Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Ае милионери 2 точки останаха до 20000. Ще взема да ги прибера тия 2 доларя и да забърша д...........Яххяхяхяххяхя

Коментар

А с кой брокер си може и на ЛС
                    Имаш ЛС.

В момента следя TWTR & RENN. Смятам, че до две години ще има сериозно раздвижване и при двете, ако не и по едно и също време...

Коментар

• Първоначално изпратено от Reptil Разгледай мнение

Нямам мнение по въпроса, приятелю, но знам едно - ще си сменям брокера скоро време, защото моя работи с други компании, което не ми харесва след кратки проучвания...
                      А с кой брокер си може и на ЛС

Коментар

DFFN за тях какво мислиш
                        Нямам мнение по въпроса, приятелю, но знам едно - ще си сменям брокера скоро време, защото моя работи с други компании, което не ми харесва след кратки проучвания...

Коментар

• Първоначално изпратено от absd Разгледай мнение

+111
                          общо-взето това което си го мислех ти си го написал....в момента целия ми капитал е на БФБ разпределен по различните сектори и позиции без най-ликвидните ХИМ групата и ЦКБ.Според мен тази и следващата година ще са доста успешни за Софикс и за българския капиталов пазар като цяло...
                          Не е Препоръка!!!
                          Доста лютеница ще трябва да изядат потенциалните "инвеститори" на БФБ за да повторят ръста от преди 10г.

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение

Пазар в истинският смисъл няма, но то и през 2000 година нямаше, пък виж какво стана след това.Същият пазар, същите играчи, същата макро среда. Според мен е малко вероятно да се развие различен сценарий. Сега тръгваме от по-високо ниво и този ръст от 20 пъти за 7 години е невъзможен но мен и 3-4 пъти ми стигат. Според моите преценки, за които не твърдя че са верни, потенциалният ръст на БВП вече е над 4 процента. Липсва само някоя нерационална идея, която да направи еуфория. Предният път беше влизане в ЕС а сега може да е влизане в еврозоната.
                            Сякаш оспамих темата, но гледам че спря писането в нея. Или спекулантите се върнаха към БФБ или мечките хвърлиха кърпата. Ако е второто хич не е на добре. Спомням си, че около 2000 za S&P всичко живо беше мечка.
                            +111
                            общо-взето това което си го мислех ти си го написал....в момента целия ми капитал е на БФБ разпределен по различните сектори и позиции без най-ликвидните ХИМ групата и ЦКБ.Според мен тази и следващата година ще са доста успешни за Софикс и за българския капиталов пазар като цяло...
                            Не е Препоръка!!!
                            "В очите на завистта всеки успех е престъпление.."

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение

Пазар в истинският смисъл няма, но то и през 2000 година нямаше, пък виж какво стана след това.Същият пазар, същите играчи, същата макро среда. Според мен е малко вероятно да се развие различен сценарий. Сега тръгваме от по-високо ниво и този ръст от 20 пъти за 7 години е невъзможен но мен и 3-4 пъти ми стигат. Според моите преценки, за които не твърдя че са верни, потенциалният ръст на БВП вече е над 4 процента. Липсва само някоя нерационална идея, която да направи еуфория. Предният път беше влизане в ЕС а сега може да е влизане в еврозоната.
                              Сякаш оспамих темата, но гледам че спря писането в нея. Или спекулантите се върнаха към БФБ или мечките хвърлиха кърпата. Ако е второто хич не е на добре. Спомням си, че около 2000 za S&P всичко живо беше мечка.
                              Ако ти се "спами" още бих те попитал дали има някакви фундаментални причини за това? Подценен ли е българският пазар, ще растат ли печалбите на българските компании на БФБ?

Коментар

• Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение

Защо така мислиш? Чувам от много хора, че в България изобщо няма пазар. Ако е така наистина, то и движението на "пазара" би трябвало да е доста произволно.

Коментар

Working...
                                X