Мишо, кажи на тоя и подобните му, които искат да внушат на шараните за каквито смятат хората, че Тръмп бил непредвидим патологичен лъжец, да надникнат извън перфидния свят в който са живели цял живот и да подишат малко чист въздух и им кажи, че той Говори това което Мисли и Върши това което говори. Това явно трудно се асимилира от тази пасмина. Не случайно борсата ще се скъса по шевовете, въпреки че парите са страхливо нещо.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Сет Кларман
In his letter, Mr. Klarman sets forth a countervailing view to the euphoria that has buoyed the stock market since Mr. Trump took office, describing “perilously high valuations.”
“Exuberant investors have focused on the potential benefits of stimulative tax cuts, while mostly ignoring the risks from America-first protectionism and the erection of new trade barriers,” he wrote. “President Trump may be able to temporarily hold off the sweep of automation and globalization by cajoling companies to keep jobs at home, but bolstering inefficient and uncompetitive enterprises is likely to only temporarily stave off market forces,” he continued. “While they might be popular, the reason the U.S. long ago abandoned protectionist trade policies is because they not only don’t work, they actually leave society worse off.”
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ralitsa11 Разгледай мнениеЗдравейте, пиша магистърска теза на тема Разлики в отношението към риска между професионалните и непрофесионални трейдъри. Ще се радвам, ако имате желание да се включите! При интерес, моля да ми пишете на nikolovaralitsa04@gmail.com. Предварително благодаря!
при непрофесионалните, ми там може да има всякакво отношение към риска според индивида“The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ferry Разгледай мнение
Тръмп ли го мисли или тези, които го добутаха до където е и му дърпат конците в сянка!??
Не познаваме Тръмп и уменията му като предприемач. Не ясно, дали всичко, което пишат за него е така, както е предоставено на офцете да го смилат.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
Само около година си ги държал. Това не е дългосрочно. Но пък аз имам леки съмниния за Епъл и Дисни.
Купи Home Depot, ама дръж пет години, да видим какво ще стане.
Но сега аз - прагматически и не ме кефят вече.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ralitsa11 Разгледай мнениеЗдравейте, пиша магистърска теза на тема Разлики в отношението към риска между професионалните и непрофесионални трейдъри. Ще се радвам, ако имате желание да се включите! При интерес, моля да ми пишете на nikolovaralitsa04@gmail.com. Предварително благодаря!
Преди всичко /според мен!!!/ самата вие трябва да си отговорите на въпроса, как дефинирате определението "професионален" и "непрофесионален" трейдър? Това ще е тезисът ми - благодатна тема...
Кой е професионален трейдър според вас?
Онзи, който цяло денонощие виси на компа, или онзи, който работи за чужда сметка /с чужди пари/ и когато му изтече работното време - няма грижа за пазара?
Онзи, който е заинтересуван да направи своите обосновани входове, при което "забравя" за отворената позиция, или онзи, който "скалпира" пазара и не смее да отдели поглед от него?
Онзи, който се влияе от чужди мнения в нета, или онзи, който има своя стратегия?
Онзи, който ползва изключително фундаментален анализ, или онзи, който залага на техническия? А може би тоя, който обединява двата анализа /и накрая пак губи?
Онзи, който манипулира околните, за да се включат по отворени от него позиции, или антипода му на пазара?
Онзи.... /продължавате списъка с въпроси на база прочетеното, върху който ще поставите акцента, като ще разгледате психологията на отделни трейдъри и към какви познания се насочват те........... /
В такъв стил бих писал по вашата тема, в която вече се включих с поста ми тук, но ТЕМАТА СИ Е ВАША, както и ИЗГУБЕНОТО ВРЕМЕ, за да я разработите, след което ще получите МОРАЛНОТО УДОВЛЕТВОРЕНИЕ, че сама сте я разработили, а вероятно ще имате и МАТЕРИАЛНО УДОВЛЕТВОРЕНИЕ... Това е напълно достатъчно, за да ви даде насоките, ако все още се двоумите. Примери и доказателства - бол!
Четете форума тук, който аз следя от 2005 година, когато темата "Форекс" направи 100 000 мнения. Тогава те ми се струваха недостижими. Запомнил съм цифрата, защото я споделих с приятели и познати, което ги заинтригува... Вероятно мненията сега са милиони: благоприятна основа за дисертационен труд.
Успехи!
Коментар
-
Здравейте, пиша магистърска теза на тема Разлики в отношението към риска между професионалните и непрофесионални трейдъри. Ще се радвам, ако имате желание да се включите! При интерес, моля да ми пишете на nikolovaralitsa04@gmail.com. Предварително благодаря!
Коментар
-
Може да играеш на краткосрочен моментум. Но краткосрочният моментум е ноторно непредвидим.
А за дългосрочно, при Епъл и Дисни има една несигурност как ще вървят от тук нататък:- Епъл - защото разчитат само на един продукт, с който са наситили пазара
- Дисни - защото над 50% от печалбата идва от кабелната телевизия, а има тенденция хората да гледат по-малко кабел и повече Netflix
От как излезе Вълка от Уолстрийт, депозит сметките в банките рязко намаляха.
Коментар
-
Интересна статия на ФТ от преди няколко дни. Инвестиционните банки намаляват броя на анализаторите и съответно на анализите за пазара. В същото време инвестиционните фондове спират да ползват анализа на банкерите и започват все повече да инветират в собствен анализ. Звучи добре, защото интересите на инвестиционните банкари не съвпадат с интересите на инвеститорите. Но пък ФТ казва, че това няма да е добре за ритейл инвеститорите, защото евтиния/безплатен анализ с който сме бомбарадирани сега ще бъде много по-ограничен.
https://www.ft.com/content/db7d5d0a-...c-082c54a7f539
For those who can pay for it, research may now be of higher quality, and more tailored to demand. But the amount of good research that is publicly, and freely, available will also decrease, giving “edge” to the big institutional investment funds that can afford to buy their own. This might spare the fund managers from information overload and cluttered inboxes. For retail investors, whose access to advice will be limited, the advantages are less obvious. They may avoid getting scammed — as they were during the dotcom bubble. But the price of more transparency, it would seem, will be a lot less democracy.Last edited by Misho ILIEV; 06.02.2017, 01:13.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Reptil Разгледай мнение
Епъл и Дисни не са въобще лош вариант и за краткосрочни според мен. Стига да се хване добър вход.
А за дългосрочно, при Епъл и Дисни има една несигурност как ще вървят от тук нататък:- Епъл - защото разчитат само на един продукт, с който са наситили пазара
- Дисни - защото над 50% от печалбата идва от кабелната телевизия, а има тенденция хората да гледат по-малко кабел и повече Netflix
Коментар
-
Само около година си ги държал. Това не е дългосрочно. Но пък аз имам леки съмниния за Епъл и Дисни.
Купи Home Depot, ама дръж пет години, да видим какво ще стане.От как излезе Вълка от Уолстрийт, депозит сметките в банките рязко намаляха.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
Аз имах 3 и 4 - и ги разкарах. Колко дългосрочно - аз да не съм Йода, при доходност от тях около процент?
Купи Home Depot, ама дръж пет години, да видим какво ще стане.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнениеКреймър казва, купувайте дългосрочно следните Дау компании:
Home Depot
Visa
Apple
Disney
United Health
http://www.cnbc.com/2017/01/26/crame...w-winners.html
Първите две ги имам.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
Коментар