IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• http://www.marketwatch.com/story/the...ing-2017-09-20
    http://news.gallup.com/poll/218024/i...campaign=tiles

Оптимизма значително над 2007 нивото и сравним с 1998-99.
    Eто го и липсващото доскоро звено от пъзелчето да заключим с голяма доза сигурност че вече сме в последната фаза на дългия бул.
    Още 2-3г най много..ако не цъфне някой грозен лебед преди това.
    При всички случаи вече не може да се говори че е мразен тоя бик

Коментар

• Имам , ​CVSI и TRTC . Информация от тук https://www.newcannabisventures.com/...venue-ranking/
      На главната страница на сайта излизат новини за компании от сектора . Имам също ​ACBFF , четох някъде статия за пет перспективни акции от сектора , също така се сетих че Анатолий Радченко я спомена с добро . Има още две които бих купил но в момента няма свободен капитал . За почитателите на ETF или казано на едро https://finance.yahoo.com/quote/HMMJ.TO?p=HMMJ.TO
      Last edited by emonik; 17.09.2017, 18:56.

Коментар

• Първоначално изпратено от emonik Разгледай мнение
        Доколкото знам двадесет и шест щата са легализирали марихуаната за медицински цели , шест щата засега за развлекателни . Очаква се Канада до средата на 2018 година да легализира изцяло марихуаната . Нелегалния пазар в САЩ се оценява на 46 милиарда . Пазара го има , трябва да се легализира изцяло , сега е частично . Мисля че сега е времето да се пазаруват акции на компании струващи центове и да се изчака от 3 до 5 години .
        Имаш ли конкретни компании предвид? И защо точно те?

Така много наедро не става.

Коментар

• Доколкото знам двадесет и шест щата са легализирали марихуаната за медицински цели , шест щата засега за развлекателни . Очаква се Канада до средата на 2018 година да легализира изцяло марихуаната . Нелегалния пазар в САЩ се оценява на 46 милиарда . Пазара го има , трябва да се легализира изцяло , сега е частично . Мисля че сега е времето да се пазаруват акции на компании струващи центове и да се изчака от 3 до 5 години .

Коментар

• Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнение

От коя платформа в България може да се търгува тази акция? Въобще от къде е най-добре да търгувам с NYSE и EU?
            https://www.degiro.eu/
            Но не става от България

Коментар

• Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнение

От коя платформа в България може да се търгува тази акция? Въобще от къде е най-добре да търгувам с NYSE и EU?
              Аз използвам Interactive Brokers чрез посредничеството на Карол, защото не правя много сделки.

emonik Нямам почти никакви познания за сектора с изключение на няколко статии от Капитал, но индустрията все още е твърде млада и е силно регулирана. Имаш ли представа какво ще стане с тези компании след 5 години, например?

Коментар

• Евтини акции , според мен трябва да се търсят между американски и канадски компании занимаващи се с отглеждане и търговия на марихуана за медицински и развлекателни цели .

Коментар

• Първоначално изпратено от Garcilаso Разгледай мнение
                  Направих някои преструктурирания в портфейла и имам нова акция с най-голяма тежест в него - IRadimed.
                  .

Коментар

Чета много коментари как трябвало да се търсят инвестиции в Европа, защото тук акциите били по-евтини. Напротив, всички европейски компании, които мен ме интересуват са супер скъпи, често с Ц/П над 30.
                    И аз така мисля за европейските акции. Малко по-евтини са като цяло, но има защо. А добрите европейски компании са адски скъпи.

Коментар

• Севернокорейски виц:
                      Остават 8 изстрелвания до Dow 25k

Коментар

• Чета много коментари как трябвало да се търсят инвестиции в Европа, защото тук акциите били по-евтини. Напротив, всички европейски компании, които мен ме интересуват са супер скъпи, често с Ц/П над 30. Затова продължавам да търся основно из САЩ. Направих някои преструктурирания в портфейла и имам нова акция с най-голяма тежест в него - IRadimed.

Настоящата цена е висока - търгува се на около 22 пъти печалбата. Въпреки това има няколко причини да ги харесвам:

- Скоро очакват одобрение от регулатора за пускане в продажба на ЯМР монитор. Това наистина ще е революционен продукт, който е в състояние да вземе съществен пазарен дял в САЩ

- Във връзка с пускането на монитора се правят значителни предварителни разходи и това изкривява текущия Отчет за доходите

- Мениджмънтът се е доказал в сферата на ЯМР и е наясно със спецификите на сектора

- Балансът изглежда много добре, като няма никакъв дългосрочен дълг

Целият анализ съм го написал тук.

Освен това разглеждах някои компании в петролния сектор, защото въпреки упорството на петрола, компаниите започват да повишават инвестициите си отново. Само, че засега все още ми се струва, че има твърде много неизвестни, а и този спад в последните три години не е просто цикличен. След като имаме смяна на технологията, по която се добива суровината, промените вероятно ще са много по-дългосрочни и дълбоки.

Коментар

Главният въпрос е ЕМ ли са евтини или другите пазари са твърде скъпи
                          Всичко е относително

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение

Браво Тоше !
                            Сега да оставим за малко планетите и ако може нещо по практично да постнеш графично - ще те призная.
                            Например цикъла на жената синхронизиран с този на братовчедка и - евала ще имаш
                            предлагам друга корелация

destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от Todor Sabev
                              цикъла на обикаляне на земята около слънцето насложен върху фракталния цикъл на пазара на индекса DJI.
                              Браво Тоше !
                              Сега да оставим за малко планетите и ако може нещо по практично да постнеш графично - ще те призная.
                              Например цикъла на жената синхронизиран с този на братовчедка и - евала ще имаш

Коментар

• Главният въпрос е ЕМ ли са евтини или другите пазари са твърде скъпи

Коментар

Working...
                                X