Първоначално изпратено от Money
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Не е хубаво простосмъртните да се правим на HY Spread
Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение
ЗА такъв дълъг период ще завещаеш загуба поради изплащането на обратни дивиденти и евентуално лихви по заетите средства ако работиш с лост Като скочи лихвата още по зле. Отделно пазара може да влезе в рейндж с години и десетилетия тогава търгуването си става форекс. Късите са печеливши ако хванеш бързо рали със значителен спад. Това е изключително рядко събитие и затова успешно скъсилите пазара инвеститори и трейдъри са много малко. Самото хващането на връх и закачане по тренда е много трудно . Пазара по време на спад е волатилен и може да върне рязко и да ти удари стопа . Закачането по тренда при късите не е като при дългите. Може би пут опции, къси ЕТФ,купуване на волатилност или други деривати са по - добър вариант
Някой да поясни, понеже HY spred го нема.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнение
Плюсчето е от мен. Може би е време да спрем да се занимаваме с глупости и да се заемем с нещо по смислено.
Готино прекарване на Нова година!Last edited by Todor Sabev; 30.12.2018, 04:08.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение
ЗА такъв дълъг период ще завещаеш загуба поради изплащането на обратни дивиденти и евентуално лихви по заетите средства ако работиш с лост Като скочи лихвата още по зле. Отделно пазара може да влезе в рейндж с години и десетилетия тогава търгуването си става форекс. Късите са печеливши ако хванеш бързо рали със значителен спад. Това е изключително рядко събитие и затова успешно скъсилите пазара инвеститори и трейдъри са много малко. Самото хващането на връх и закачане по тренда е много трудно . Пазара по време на спад е волатилен и може да върне рязко и да ти удари стопа . Закачането по тренда при късите не като при дългите. Може би пут опции, къси ЕТФ или други деривати са по - добър вариант
Някой да поясни.
Готино прекарване на Нова година!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение30-те години също е имало деглобализация последвана от още по-голяма глаболизация след 1945г.
За да има трайна деглобализация трябва да стане тотален срив от сорта на падането на Римската империя и античния свят и идването на Dark Ages. Ако дойде Новото средновеквие ще има деглобализация и други екстри, за които не ми се мисли сега
ПП
По темата е. Регреса и прогреса са с точна корелация с цените на акциите моля да не трият модераторите.Last edited by Todor Sabev; 30.12.2018, 03:33.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнениеЕ то ако пазара пада 20-30 години, както примерно аз си мисля, може да не ги затваряме късите, а да ги завещаем :-)
Някой да поясни, понеже HY spred го нема.Last edited by Todor Sabev; 30.12.2018, 04:48.
- 2 Харесвания
Коментар
-
p/e на Никкей през 1989 е бил някъде към 100. А и японските компании тогава са били в период на лудешко инвестиране в земя, цената на която се срива, стават едни невероятни write off-и от балансите им. Формално доста от големите японски корпорации са били в несъстоятелност
Мисля, че има не малко разлики с американските компании сега
Няма нужда в Щатите да става нещо лошо. Виж Китай как си расте с по 6-10-20%, и виж водещите и индекси. Предполагам, че хората са ок с растежа си.
Виж Япония, дори в най-благодатните условията за инвестиране, все още индексите и са в 30-годишна рецесия. Тя си е супер като държава, хората и са ок. Въобще какъв е проблема с Япония?. Вероятно тя подсказва бъдещи решения.
А бе някой има ли желание да пусне тема за компрометирани инвеститорски мъдрости и поговорки.
Например, че индексите растат, докато брутен вътрешен продукт расте....
или, че пазарите умирали в еуфория(тази ми е любимата) "щото е най-сигурна"
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
Тебе не мога да те мисля, все ще се опрайш някак си, както и моя милост де.
Ама трябва да се погрижа и за малкия първокласник, че портфейла му е част от моя.
За него си важи само принципа на МечоПух - колкото повече-толкова повече ...вкл. и за над 50% нанадоле
Въй, не думай така, не само brave hearts има у форумо.
Нищо не е изключено априори де, току виж и щатите станали като Венецуела....и сега има признаци, а и фенове на модела там., и виж водещите и индекси. Предполагам, че хората са ок с растежа си.
Виж Япония, дори в най-благодатните условията за инвестиране, все още индексите и са в 30-годишна рецесия. Тя си е супер като държава, хората и са ок. Въобще какъв е проблема с Япония?. Вероятно тя подсказва бъдещи решения.
А бе някой има ли желание да пусне тема за компрометирани инвеститорски мъдрости и поговорки.
Например, че индексите растат, докато брутен вътрешен продукт расте....
или, че пазарите умирали в еуфория(тази ми е любимата) "щото е най-сигурна"
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеА защо не и още 50% надолу, или 95% надолу, или пък направо зануляване на всичките 500 компании в СиП, че да ги взема аз безплатно
Ама трябва да се погрижа и за малкия първокласник, че портфейла му е част от моя.
За него си важи само принципа на МечоПух - колкото повече-толкова повече ...вкл. и за над 50% нанадоле
Е то ако пазара пада 20-30 години, както примерно аз си мисля, може да не ги затваряме късите, а да ги завещаем :-)
Нищо не е изключено априори де, току виж и щатите станали като Венецуела....и сега има признаци, а и фенове на модела там.
- 1 like
Коментар
-
30-те години също е имало деглобализация последвана от още по-голяма глаболизация след 1945г.
За да има трайна деглобализация трябва да стане тотален срив от сорта на падането на Римската империя и античния свят и идването на Dark Ages. Ако дойде Новото средновеквие ще има деглобализация и други екстри, за които не ми се мисли сега
Бъдещето е много по-вероятно да е като настоящето, отколкото като миналото (от 80-те години насам)
Имало глобализация - сега има деглобализация.
Имало win-win ситуации, даже win-win-win ситуации, сега вече няма.
Ако можеш да ми вдигнеш индекс с 500-те най-големи мултинационални компании в тези условия - си моя герой.
За Насдак - да не говорим пък въобще. Магията на растенето на индексите е в шашмата да се сменят периодично лоши компании с нови и по-добри.
Само, че трябва първо да достигнат до размера на текущите за да ги сменят.Last edited by Money; 29.12.2018, 19:18.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеАко бъдещето е като миналото, този сценарий е доста невероятен
Но кой знае. Може и това да стане. Но хайде да не казвам как го виждам това, защото ще издразня Пип
Имало глобализация - сега има деглобализация.
Имало win-win ситуации, даже win-win-win ситуации, сега вече няма.
Ако можеш да ми вдигнеш индекс с 500-те най-големи мултинационални компании в тези условия - си моя герой.
За Насдак - да не говорим пък въобще. Магията на растенето на индексите е в шашмата да се сменят периодично лоши компании с нови и по-добри.
Само, че трябва първо да достигнат до размера на текущите за да ги сменят.
Коментар
-
Ако бъдещето е като миналото, този сценарий е доста невероятен
Но кой знае. Може и това да стане. Но хайде да не казвам как го виждам това, защото ще издразня Пип
Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнениеЕ то ако пазара пада 20-30 години, както примерно аз си мисля, може да не ги затваряме късите, а да ги завещаем :-)
Коментар
-
Полки, ти от 2450 ли си къс? Кажи като затвориш и да видим колко пари ще направиш
Първоначално изпратено от polki Разгледай мнениев последните години доста народ сума ти пари потроши като скъсяваха в опит да уцелят обръщането на тренда ......... сега гледам, че отново се допуска същата грешка => все по нетърпеливо "играчорите" започват да заемат дълги позиции в опит да хванат дъното и след това да "излетят"...
как не се научихте да се возите по тренда?
как не разбрахте, че ловенето на падащи ножове води до големи загуби на "кръв и жива плът"
как не разбрахте, че срещу ръжен не се рита...
Коментар
Коментар